• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

🔥 ראשוני: שריפה וצלבי קרס ליד בית מדרשו של מרן | פרטים בהמשך

ראש העדה הדרוזית השייח' מוואפק טריף גינה את הצתת בית הכנסת של הרב הראשי לשעבר הרב יצחק יוסף בירושלים, ומסר: "אני מביע שאט נפש ומגנה בחריפות את המעשה הנפשע, שפגע במקום קדוש שנועד לחיבור בין מתפללים לאלוהים. כאיש דת וכאדם אני נחרד לראות את התמונות של ספרי קודש שרופים. שריפת בית כנסת, וכל פגיעה בו או בכל בית תפילה או מקום קדוש, הינה קו שחור - שאין לסבול בכל מדינה בטח ובטח במדינת ישראל".

ח”כ לימור סון הר-מלך למפכ”ל: “לאבטח מיידית את הראשון לציון״

בעקבות הצתת בית הכנסת “אור חביב” בשכונת סנהדריה בירושלים, המשמש את הראשון לציון והרב הראשי לישראל לשעבר, מרן הרב יצחק יוסף שליט״א – פנתה הבוקר (ראשון) חברת הכנסת לימור סון הר-מלך למפכ”ל המשטרה, רב-ניצב דני לוי, בדרישה לאבטח באופן מיידי את הרב.

הרב הראשי לישראל הגאון רבי קלמן מאיר בר:

המראות שראינו הבוקר בבית מדרשו של מרן הראשון לציון הגאון רבי יצחק יוסף שליט"א מזעזעים כל לב יהודי. ההצתה האנטישמית, צלב הקרס, ההשחתה, כל אלה מזכירים ימים אפלים בהיסטוריה היהודית.

אנו מוקיעים את המעשה הנפשע וקוראים למשטרת ישראל לעשות את עבודתה נאמנה, לתפוס את האחראים לכך ולמצות עמם את הדין בחומרה.

ראש העיר ירושלים, משה ליאון:

המראות הקשים הבוקר בבית מדרשו של מרן הראשון לציון מזעזעים. ההצתה, הסמלים האנטישמיים והשחתת ספרי הקודש מזכירים תקופות אפלות.

אני שולח חיזוק למרן ומאחל לו אורך ימים ובריאות איתנה.

אני מגנה בתוקף את המעשה הנפשע, וקורא למשטרה לפעול במהירות כדי למצות את הדין עם האחראים.
בימים כאלה חובה על כולנו להרבות באחדות ובאהבת ישראל - כך ננצח.

דרך המלך : חבר מועצת חכמי התורה מרן רבי שלמה מחפוד הגיע לבית מדרשו של מרן הראשון לציון רבינו יצחק יוסף שליט"א והביע זעזוע נורא מחילול הקודש.

1749367153755.pngדרך המלך

אירוע הצתת בית הכנסת של מו״ר הראש״ל הגר״י יוסף שליט״א: יו״ר ש״ס, ח״כ הרב אריה דרעי, שוחח כעת עם ראש השב״כ, אשר עדכן אותו כי שירות הביטחון הכללי מתייחס לאירוע ברמת החומרה הגבוהה ביותר – כפיגוע טרור לאומני – וכי מתבצעת חקירה מואצת והם מקווים לפענח את המקרה בקרוב ולהביא את הפושעים לדין. |

כמו כן, שוחח הרב דרעי עם מו״ר הראשון לציון, הגאון הגדול רבי יצחק יוסף שליט״א, הביע בשמו ובשם תנועת ש״ס כולה את הזעזוע העמוק ושאט הנפש מהמעשה הנתעב, וחיזק את ידיו להמשיך לעמוד בעוז על משמר התורה והיהדות.

בשעה הקרובה צפוי יו״ר ש״ס, הרב דרעי, להגיע לבית הכנסת שנשרף, לעמוד מקרוב על ממדי הנזק ולבקר את מו״ר הראש״ל שליט״א.

הרב דרעי הוסיף: “מדובר בפשע שנאה חמור, המכוון לא רק נגד אחד מגדולי הדור – מו״ר הראשון לציון – אלא גם נגד ציבור מסורתי שלם ונגד ערכי הזהות היהודית של מדינת ישראל. אסור לעבור לסדר היום על פגיעה חמורה ברבני ישראל ובמקום קדוש. אנו דורשים פעולה מהירה, תקיפה ונחושה של כלל גורמי הביטחון והאכיפה.”

דרך המלך : חבר מועצת חכמי התורה מרן רבי שלמה מחפוד הגיע לבית מדרשו של מרן הראשון לציון רבינו יצחק יוסף שליט"א והביע זעזוע נורא מחילול הקודש.

הצג קובץ מצורף 34075דרך המלך
עיין לא נותרה יבשה😭 לראות את הזוועה ...
פשוט אני מנסה להמשיך בלימוד אבל פשוט אי אפשר שלא לחשוב על כך מה הקב''ה דורש מאיתנו על כבוד תורה של מרן שליט''א שכך חולל בראש כל חוצות

יו״ר ש״ס, ח״כ הרב אריה דרעי, שוחח כעת עם ראש השב״כ, אשר עדכן אותו כי שירות הביטחון הכללי מתייחס לאירוע ברמת החומרה הגבוהה ביותר – כפיגוע טרור לאומני – וכי מתבצעת חקירה מואצת והם מקווים לפענח את המקרה בקרוב ולהביא את הפושעים לדין.

כמו כן, שוחח הרב דרעי עם מו״ר מרן הראשון לציון, הגאון הגדול רבי יצחק יוסף שליט״א, הביע בשמו ובשם תנועת ש״ס כולה את הזעזוע העמוק ושאט הנפש מהמעשה הנתעב, וחיזק את ידיו להמשיך לעמוד בעוז על משמר התורה והיהדות.

בשעה הקרובה צפוי יו״ר ש״ס, הרב דרעי, להגיע לבית הכנסת שנשרף, לעמוד מקרוב על ממדי הנזק ולבקר את מו״ר הראש״ל שליט״א.

הרב דרעי הוסיף: “מדובר בפשע שנאה חמור, המכוון לא רק נגד אחד מגדולי הדור – מו״ר הראשון לציון – אלא גם נגד ציבור מסורתי שלם ונגד ערכי הזהות היהודית של מדינת ישראל. אסור לעבור לסדר היום על פגיעה חמורה ברבני ישראל ובמקום קדוש. אנו דורשים פעולה מהירה, תקיפה ונחושה של כלל גורמי הביטחון והאכיפה.”

מזועזע מהמראות | השר פרוש: "אני מזועזע מהמראות הקשים בבית הכנסת של הראשון לציון הגר"י יוסף שליט"א. המשך ההסתה המשתוללת נגד לומדי התורה על ידי אישי ציבור בהובלת היועמ"שית מביאה לצערנו למעשים קיצוניים חמורים. אני מצפה מהפוליטיקאים המסיתים לחדול וממשטרת ישראל לפעול למיצוי הדין עם הפורעים".

יו״ר יהדות התורה, השר יצחק גולדקנופף

״הצתת בית הכנסת של מרן הראש״ל הרב יצחק יוסף, היא מעשה שלא ניתן לעבור עליו לסדר היום. המראות צורבים כל לב יהודי. מחזק את ידי מרן ותלמידיו הרבים וסמוך ובטוח כי משטרת ישראל תשים ידיה על הפושעים״.

יו"ר דגל התורה ח"כ משה גפני:

אני מגנה בכל תוקף את חילול והצתת בית הכנסת בירושלים בו מתפלל הגאון הרב יצחק יוסף שליט"א וקורא לרשויות אכיפת החוק לחקור ולהעמיד לדין את האחראים למעשה הנפשע.

הכתבות המסקרות את האירוע המזעזע :

חזור
חלק עליון