• לחכמי ורבני הפורום הע"י,

בימים האחרונים יצאנו לפסק זמן קצר, כדי לעשות בדק בית וחשבון נפש כיצד הפורום יוכל להגיע לנקיות גדולה יותר בעניין כבוד חכמים, בעקבות תקלה שקרתה, חרף הצעדים וההגבלות שננקטו בעבר.

כעת בסיעתא דשמיא, לאחר היוועצות עם דעת תורה, הגענו למתווה שבע"ה יהיה לתועלת לכולנו, להיות בפורום נקי יותר, בו יוכלו הרבנים הגאונים שליט"א מכלל המגזרים לדון בדברי תורה, כדרכה של תורה, ללא חשש של היכשלות חלילה בכבוד חכמים.

הנהלים הוחמרו, וננקטו גם פעולות טכניות לשם כך. ואנו שמחים לבשר על פתיחת הפורום בחזרה במתכונתו החדשה. תיתכן אולי אי נוחות קטנה, אבל הרווח הוא של כולנו: פורום נקי וזך! כאן המקום לבקש מהציבור לשים יותר לב על כפתור הדיווח שבכל הודעה, ולדווח על תוכן שלדעתם אינו מתאים, ובפרט בתוכן ישן (שאולי חרף ההגבלות הישנות נשאר בטעות).

אנו תקווה שבע"ה נזכה להיות מחכמי ארץ ישראל שנוחים זה לזה בהלכה, ולהגדיל תורה ולהאדירה בדרך התורה אשר דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום.

ונסיים בתודה לכל הפונים בתקופה הזו, ושלחו את חיזוקיהם. תודה על האיכפתיות והשותפות, בע"ה יחד נמשיך להגדיל את בית המדרש הדיגיטלי הנוכחי, אשר מביא ברכה לרבבות אלפי ישראל.

חזקו ואמצו!

ברוך דיין האמת מירושלים מגיעה הידיעה הקשה להסתלקותו של האי גברא רבה ר' מנשה בקשי זיע"א

מה שידוע לי הוא היה גר ברחוב זית רענן 8 משהו כזה בקרית צאנז.

שמעתי שהיה הלווייה מרטיטה.

יש לי איזה סיפור איתו אישית כמה ימים לאחר הבר מצווה שלי. בהזדמנות
תיקון טעות
רחוב זית רענן 12 כניסה ב בגשר.

סיפר לי עתה אחד מזקני חכמי ירושלים שלפני 80 שנה בערך כשעלה המנוח מאפגניסטן בא להתפלל במוסאיוף ומשמיא יצא שישב לידו מרן רבינו עובדיה זצ"ל, ושאל אותו רבינו מנין באת ולאן אתה הולך ואמר בתמימות שרוצים לקחת אותו לעבודה וללימודים, אבל רבינו אמר לו אתה לא הולך לשום מקום אלא קודם כל תבוא לשיעור שלנו בערב ואחר כך נראה מה נעשה עם שאר הדברים, וכך היה שבא לשיעור ולא זז מחבבו וב"ה זכה לבנים וחתנים ת"ח ויר"ש.

סיפר לי עתה אחד מזקני חכמי ירושלים שלפני 80 שנה בערך כשעלה המנוח מאפגניסטן בא להתפלל במוסאיוף ומשמיא יצא שישב לידו מרן רבינו עובדיה זצ"ל, ושאל אותו רבינו מנין באת ולאן אתה הולך ואמר בתמימות שרוצים לקחת אותו לעבודה וללימודים, אבל רבינו אמר לו אתה לא הולך לשום מקום אלא קודם כל תבוא לשיעור שלנו בערב ואחר כך נראה מה נעשה עם שאר הדברים, וכך היה שבא לשיעור ולא זז מחבבו וב"ה זכה לבנים וחתנים ת"ח ויר"ש.
מרגש.

עד היום חשבתי שאין לו בנים אך שאלתי את מורי ורבי שליט"א שנלך היום לנחם והוא אמר לי שיש לו בן אחד ר' יאיר שמו.

ופורים לא מנחמים.

אז חבלללל.

והוא אמר לי שיש לו בן אחד ר' יאיר שמו.
בנו הרה"ג אליהו יאיר בקשי שליט"א הוציא לאור לפני עשרות שנים (תשמ"ה) את הספר בן איש חי עם "מאורות יוסף" שהם מקורות לדברי הבא"ח מספרי הפוסקים יחד עם הרה"ג יעקב גבאי שליט"א שכ' את המקורות מספריו של הבא"ח בשם "אמרות חיים", בהוצאת שיח ישראל, וקיבלו הסכמה ממרן זיע"א שהתייעצו עמו בכל עניני הספר.
וז"ל מרן זיע"א בהסכמה ".... בתוספת ציונים ומקורות ההלכות שבספר, הנותן אמרי שפר וכו' רבי אליהו בקשי שליט"א בנן של ידידנו היקר רב פעלים לתורה ולתעודה רבי מנשה בקשי הי"ו...."

חזור
חלק עליון