כוונתך לכאו' שהדין יהיה דומה לכל מקרר,שמחמת פס"ר דלא ניחא ליה מעיקר הדין יהיה מותר, אך טוב להחמיר?הרי הפעולה הזו נעשית בכל מקרר שמשנה הטמפרטורה, רק שאצלך יש צג שמראה מעלות, נראה שאין בעיה עם זה רק מצד זילותא דשבת וגם משום זה לא שייך כל כך והרי התירו דברים שנראה בהם יותר לחוש לזילותא משום שלא ניחא לי בזה, נראה שמותר מבלי לשים מדבקה.
ולכו״ע יהיה מותר אם שם על זה מדבקה. ככה נראה ממה שביארתם, אבל יכול להיות שחסר בזה פרטים.
למסקנה כן.כוונתך לכאו' שהדין יהיה דומה לכל מקרר,שמחמת פס"ר דלא ניחא ליה מעיקר הדין יהיה מותר, אך טוב להחמיר?
בשאלתי לא דייקתירק שאצלך יש צג שמראה מעלות
מחילה אך לפי דברי מרן שליט"א יש בזה חשש דאורייתא כיון שהנורות היום הם בדרך כלל לדהרי הפעולה הזו נעשית בכל מקרר שמשנה הטמפרטורה, רק שאצלך יש צג שמראה מעלות, נראה שאין בעיה עם זה רק מצד זילותא דשבת וגם משום זה לא שייך כל כך והרי התירו דברים שנראה בהם יותר לחוש לזילותא משום שלא ניחא לי בזה, נראה שמותר מבלי לשים מדבקה.
ולכו״ע יהיה מותר אם שם על זה מדבקה. ככה נראה ממה שביארתם, אבל יכול להיות שחסר בזה פרטים.
על איזה נורות כבודו מדבר, נורות שבצג המקרר? ואם כן על מה חשש דאורייתא? וממה שהבנתי המספר שבצג לא משתנה על ידי הפעולה, לכן כתבתי כן.מחילה אך לפי דברי מרן שליט"א יש בזה חשש דאורייתא כיון שהנורות היום הם בדרך כלל לד
אם כן שעל ידי פתיחת המקרר משתנה המספר שעל הצג ודאי שיהיה אסור.ועוד שכיום לית מאן דשרי כשעושה מעשה חשמלי ורישומו ניכר
לפי מה שאני מבין השאלה היא במקרר שכל פעם שפותחים נדלקת המנורה של הטמפרטורה .אז למה שיהיה אסור?
ומאי שנא מהמנורה שבמקרר?לפי מה שאני מבין השאלה היא במקרר שכל פעם שפותחים נדלקת המנורה של הטמפרטורה .
ומחמת המנורה שבתוך המקרר הוא לא שאל כי מיירי במקרר שמנוטרלת בו המנורה
מחילה אך לפי דברי מרן שליט"א יש בזה חשש דאורייתא כיון שהנורות היום הם בדרך כלל לד
על צד שכן נדלקת הנורה של הטמפ' והיא עשויה לד, איזה חשש דאורייתא יש כאן?לפי מה שאני מבין השאלה היא במקרר שכל פעם שפותחים נדלקת המנורה של הטמפרטורה