• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

מה החילונים רוצים מאיתנו?

אז למה אתה נמצא דווקא פה
לא בגלל מדינת ישראל, אלא למרות מדינת ישראל. אנו פה מחמת היותנו בני אברהם יצחק ויעקב וארצנו היא נחלת אבותינו עד עולם.
מעולם לא עלה בדעתינו להגר לאוגנדה ולהקים בה בית לאומי לעם ישראל.
ומבקש שמישהו אחר יימסור את נפשו כדי שתוכל לחיות פה בבטחון?
איננו מבקשים מאף אחד מאומה. א"א לחיות בארץ חמדת אבות, שהקושא"ן שלה הוא התורה הקדושה, כמו גוי. צריך לחיות כמו בן מלך להדבק בקב"ה לשמור חוקיו ולקיים מצוותיו. אבל אם מתנהגים בשרירות הלב, ומצפצפים על הקב"ה ומצוותיו, אזי ישנם אסונות מלחמות וצרות בלי קץ רח"ל.
יושבים בפלטרין של מלך ומכעיסים אותו בתועבות ואח"כ באים בתלונות??? בושה! בושה! בושה!

אחד בפה אחד בלב...
לך תנסה לשכנע גם את המוסלמים שיתגייסו הם גם גרים פה ואת כל הקפלניסטים והמפגינים היפי נפש...
בקיצור תהיה בריא. ד"א כל המטרה של הבג"צ לגיוס זה לא בגלל אהבת הצבא והמדינה. אלא מחמת שנאת התורה ולומדיה.
לכן אין בכלל מה לדון אתם אנשים חשוכים ומסכנים
חלק מהמוסלמים אכן משרתים בצבא (דרוזים ובדואים) וצריך לגייס גם את האחרים, אם לא לשירות צבאי אז לשירות לאומי שבו יתרמו למדינה בדרך שלא תפגע בבטחון. כל אזרחי המדינה צריכים לשאת בנטל שנדרש כדי לקיים את המדינה כיוון שכולם נהנים מהבטחון והשירותים שהיא נותנת. אבל אלה לא באים בחינם ויש מי שמוסר את נפשו כדי לקיים אותם. מאחל בריאות גם לך ואין צורך לקלל או לזלזל באף אחד. כולנו יהודים ולא תיהיה לנו תקומה פה אם לא נדע לדבר אחד עם השני.

אתה וחבריך נהנים מכל הזכויות אבל לא מוכנים לקחת חלק בחובות. למה אתה חושב שזה בסדר שחלק מיהודים ימסרו את נפשם כדי לקיים את הבית הזה וחלק לא?
אנו גם לוקחים חלק! ע"י לימוד התורה ותפילות ועוד..
זה שיש שלא חושבים שזה מה שמועיל, זה לא מחשיב אותנו שאנו לא לוקחים חלק בחובות
ואדרבה אנו כל כך מאמינים שזוהי חובתינו עד שאיכפת לנו גם מאלה שלא חושבים עלינו כמונו, ואנו מתפללים על כל חייל או אזרח באשר הוא ולא איכפת לנו אם הוא מהמגדר או המגזר שלנו,
תראה איזה התעוררות ונטילת אחריות יש בציבור החרדי ועולם הישיבות והכוללים בכל מערכה או מלחמה, שכולם מתחזקים ומרבים תורה ומצוות, והרבה מהמגזר החרדי עושים את זה במסירות נפש ממש, שזה עוד דיון בפנ"ע...
---
ואם כבר אתה טוען על החרדים שנהנים מהזכויות, אדרבה החילונים הם אלה שנוטלים זכויות ואחרים סובלים בגללם,
שהרי לפי אמונתינו כל הסבל והצרות הם באים בגלל עבירות, וכל ישראל ערבים זה לזה וכולם נענשים בעבור החוטאים שבעם, אז לא כדאי שנתחיל להתקזז.....

(אני מקווה שאין צורך לדון על אמיתות עיקרי האמונה של שכר ועונש ואמונה בתורת משה ועוד שהכופר בהם הוא אפיקורס.....)

אנו גם לוקחים חלק! ע"י לימוד התורה ותפילות ועוד..
זה שיש שלא חושבים שזה מה שמועיל, זה לא מחשיב אותנו שאנו לא לוקחים חלק בחובות
ואדרבה אנו כל כך מאמינים שזוהי חובתינו עד שאיכפת לנו גם מאלה שלא חושבים עלינו כמונו, ואנו מתפללים על כל חייל או אזרח באשר הוא ולא איכפת לנו אם הוא מהמגדר או המגזר שלנו,
תראה איזה התעוררות ונטילת אחריות יש בציבור החרדי ועולם הישיבות והכוללים בכל מערכה או מלחמה, שכולם מתחזקים ומרבים תורה ומצוות, והרבה מהמגזר החרדי עושים את זה במסירות נפש ממש, שזה עוד דיון בפנ"ע...
---
ואם כבר אתה טוען על החרדים שנהנים מהזכויות, אדרבה החילונים הם אלה שנוטלים זכויות ואחרים סובלים בגללם,
שהרי לפי אמונתינו כל הסבל והצרות הם באים בגלל עבירות, וכל ישראל ערבים זה לזה וכולם נענשים בעבור החוטאים שבעם, אז לא כדאי שנתחיל להתקזז.....

(אני מקווה שאין צורך לדון על אמיתות עיקרי האמונה של שכר ועונש ואמונה בתורת משה ועוד שהכופר בהם הוא אפיקורס.....)
חלילה לא מזלזל בלימוד תורה. אבל יש כאן גם מדינה שצריך לקיים וכולנו נהנים ממנה.. גבולות שצריך לשמור עליהם, חשמל שצריך לזרום כדי שיהיה אור ומים לכולם, ביוב, בתי חולים.. כל אלה לא מתקיימים מעצמם. אתם לא רוצים לקחת חלק מעשי בכל אלה אבל רוצים להשפיע על גורלה של המדינה, על הרכב הממשלה ועל חלוקת התקציב שמגיע ממסים שכל אזרחי המדינה משלמים. אתה לא רואה בכך סתירה ופגיעה במשפחות שמוסרות את נפשם הלכה למעשה כדי שהדברים האלה יתקיימו?

חלק מהמוסלמים אכן משרתים בצבא (דרוזים ובדואים) וצריך לגייס גם את האחרים, אם לא לשירות צבאי אז לשירות לאומי שבו יתרמו למדינה בדרך שלא תפגע בבטחון. כל אזרחי המדינה צריכים לשאת בנטל שנדרש כדי לקיים את המדינה כיוון שכולם נהנים מהבטחון והשירותים שהיא נותנת. אבל אלה לא באים בחינם ויש מי שמוסר את נפשו כדי לקיים אותם. מאחל בריאות גם לך ואין צורך לקלל או לזלזל באף אחד. כולנו יהודים ולא תיהיה לנו תקומה פה אם לא נדע לדבר אחד עם השני.
אז למה בדיוק לא עשו חבריך מבג"צ חוק שיחייב גם את המוסלמים להתגייס? כי הרי אכפת לכם מהמדינה ומהשיוויון כמובן. (כמו שאתם מתקצבים אותם לעומת החרדים). איך בדיוק ראש האופוזיציה וחברי בג"צ מוסרים נפש למען קיום המדינה? ולא קיללתי אותך...
בוא גם לתרום לאחים שלך שלוחמים ושב תלמד איתנו תורה מהבוקר עד הלילה במקום לקשקש כאן

חלילה לא מזלזל בלימוד תורה. אבל יש כאן גם מדינה שצריך לקיים וכולנו נהנים ממנה.. גבולות שצריך לשמור עליהם, חשמל שצריך לזרום כדי שיהיה אור ומים לכולם, ביוב, בתי חולים.. כל אלה לא מתקיימים מעצמם. אתם לא רוצים לקחת חלק מעשי בכל אלה
א. בדבריך יש רמז כביכול בחיים האזרחיים החרדים לא משתתפים, זה דבר לא נכון שבשקר יסודו.
ב. הרבה מבתי החולים בארץ החרדים הקימו: שערי צדק, מעייני הישועה, לניאדו ועוד
ג. אינסטלטורים וחשמלאים חרדים יש הרבה מאוד . תפתח את העיניים !
ד. בעיניין ההשתתפות בצבא .... תראה כמה מאמצים הושקעו בלנגח את החרדים ועדין הצבא לא הותאם לחרדים.... לקרוא לחרדי להתגייס זה כמו לקרוא לחילוני לבוא לישיבה, אך ההבדל הוא שהאחרון מאמין בישיבה ובמעלתה והאחרון לא מאמין בצבא ובמעלתו...

אנא התנצל על ההשמצה הזו שכנראה נובעת מבורות והסתה רבה בשנים בתקשורת הטמאה.
דרך אגב, ממליץ לך לצרוך תקשורת כשרה ונקיה בלבד. בשביל הנשמה.

נערך לאחרונה:
א. בדבריך יש רמז כביכול בחיים האזרחיים החרדים לא משתתפים, זה דבר לא נכון שבשקר יסודו.
ב. הרבה מבתי החולים בארץ החרדים הקימו: שערי צדק, מעייני הישועה, לניאדו ועוד
ג. אינסטלטורים וחשמלאים חרדים יש הרבה מאוד . תפתח את העיניים !
ד. בעיניין ההשתתפות בצבא .... תראה כמה מאמצים הושקעו בלנגח את החרדים ועדין הצבא לא הותאם לחרדים.... לקרוא לחרדי להתגייס זה כמו לקרוא לחילוני לבוא לישיבה, אך ההבדל הוא שהאחרון מאמין בישיבה ובמעלתה והאחרון לא מאמין בצבא ובמעלתו...

אנא התנצל על ההשמצה הזו שכנראה נובעת מבורות והסתה רבה בשנים בתקשורת הטמאה.
דרך אגב, ממליץ לך לצרוך תקשורת כשרה ונקיה בלבד. בשביל הנשמה.
מקבל בברכה את התיקון ולא הייתה שום כוונה להשמיץ חלילה. הכוונה הייתה להראות שכדי שהמדינה תוכל לתפקד וכולנו נוכל לחיות בבטחה צריך גם לקיים חיים אזרחיים משותפים ומה לעשות, גם צבא שיישמור על כולנו מול אויבים שהולכים ומתעצמים. אם יש אינסטלטורים וחשמלאים חרדים מדוע זו בעיה שיהיו חיילים חרדים? אני מבין ומקבל כמו רבים מחברי החילונים שיהיה פטור ליחידי סגולה שתורתם אומנותם אבל מה לגבי שאר הציבור החרדי? מדוע זה בסדר מצדכם שהציבור החילוני (וכמובן גם דתי לאומי) צריך לסכן את חייו בשירות חובה ובמילואים כדי להגן על בטחון המדינה וצעירים חרדים שאינם תלמידים חכמים לא ייקחו בכך חלק? האם אין דרך שבה אפשר להתאים את יחידות הצבא לשירות חרדים בהיקפים גדולים יותר? האם אתם לא רואים מחובתכם לדחוף שכך יהיה כדי להביא לפיוס בתוך העם ולהראות שיש שיוויון בנטל השירות הצבאי בין כל חלקי החברה?

נערך לאחרונה:
אז למה בדיוק לא עשו חבריך מבג"צ חוק שיחייב גם את המוסלמים להתגייס? כי הרי אכפת לכם מהמדינה ומהשיוויון כמובן. (כמו שאתם מתקצבים אותם לעומת החרדים). איך בדיוק ראש האופוזיציה וחברי בג"צ מוסרים נפש למען קיום המדינה? ולא קיללתי אותך...
בוא גם לתרום לאחים שלך שלוחמים ושב תלמד איתנו תורה מהבוקר עד הלילה במקום לקשקש כאן
כדאי לדעת שפסיקת בג"צ הגיעה כתגובה לעתירה עצמאית של "אימהות בחזית" על אי קיום חוק הגיוס בחברה החרדית. חוק שממשלות עבר חוקקו ולא מדובר על יוזמה עצמאית של בג"צ. וכן, אני בעד פסיקה דומה לגיוס מוסלמים לשירות לאומי (אני לא חושב שנכון לתת להם נשק) ואצביע לכל ממשלה שתדרוש את זה במצע הבחירות שלה.

הטעם היחיד שאין אנו מתגייסים באופן גורף, הוא אך ורק משום שאיננו רוצים להתקלקל
ואם הצבא היה מקום שמור מבחינה רוחנית היו רבים הולכים לשם במקום לעבודות אחרות
מעריך מאד את תשובתך ואני חושב שנציגי הציבור החרדי צריכים לדרוש שהצבא יתאים את עצמו כדי לאפשר את גיוסם של חרדים ללא חשש. בצבא יש גם היום יחידות שמותאמות לחרדים ואין לי ספק שאפשר וצריך שיהיו עוד כאלה בתקופה הקשה שבה אנחנו נמצאים.

@aalmos היקר, אולי תעשה לנו היכרות קצרה איתך, מי אתה ומה אתה, אתה רוצה תשובות או רק לשאול שאלות?
אני בן אדם פרטי. ללא אג'נדה פוליטית. אני חושב שהמדינה נמצאת בנקודת משבר ושאחדות העם היא המפתח לתקומה של כולנו פה בשנים הבאות. שמח לשאול שאלות וגם לקבל תשובות.

מעריך מאד את תשובתך ואני חושב שנציגי הציבור החרדי צריכים לדרוש שהצבא יתאים את עצמו כדי לאפשר את גיוסם של חרדים ללא חשש. בצבא יש גם היום יחידות שמותאמות לחרדים ואין לי ספק שאפשר וצריך שיהיו עוד כאלה בתקופה הקשה שבה אנחנו נמצאים.
תודה על ההערכה
אבל אני לא חושב שישנה אפשרות כזאת
כולנו רואים איך מתחשבים מאוד ברגשותיהם של הצבור הדתי לאומי שמשרתים בצבא.....
אני יודע מקרוב שגם ביחידות המותאמות לחרדים המשרתים בולעים צפרדעים רבות מדאי...

מה לדעתך יקרה אם חבריך החילונים יניחו את נשקם ויעשו כמוך? כמה זמן אחר כך מדינת ישראל, שאתה וחבריך נהנים מהבטחון והשירותים שהיא נותנת לכם תפסיק להתקיים? מדינת ישראל הוקמה עם אידאל - אידאל של החזרת יהודים למולדתם ובניה מחדש של בית יהודי בישראל. הרבה אנשים מסרו את נפשם כדי שזה יקרה וכדי שאתה תוכל לשבת בנוחות ובטחון, לקבל שירותים מהמדינה ולעשות את מה שאתה מאמין בו. אתה וחבריך נהנים מכל הזכויות אבל לא מוכנים לקחת חלק בחובות. למה אתה חושב שזה בסדר שחלק מיהודים ימסרו את נפשם כדי לקיים את הבית הזה וחלק לא?
האידאל של הציונים הרשעים היה
לגמור את היהדות
ולעשות ישראליות
והדברים פשוטים.

אני כאן יען זאת ארץ הקודש, וסבי עלה לארץ עוד לפני קום המדינה.
בגלל שכמה חילוניים החליטו להקים כאן מדינה אני צריך לעזוב?!
לא נהנה מהביטחון, אלא שומר עליהם בתורה שאני לומד, בלעדיה הקב"ה מזמן היה מטיס אותם מכאן עם כל חטאים שהם עושים בביתו.
@aalmos
רק לי אתה לא עונה?

מה לדעתך יקרה אם חבריך החילונים יניחו את נשקם ויעשו כמוך? כמה זמן אחר כך מדינת ישראל, שאתה וחבריך נהנים מהבטחון והשירותים שהיא נותנת לכם תפסיק להתקיים? מדינת ישראל הוקמה עם אידאל - אידאל של החזרת יהודים למולדתם ובניה מחדש של בית יהודי בישראל. הרבה אנשים מסרו את נפשם כדי שזה יקרה וכדי שאתה תוכל לשבת בנוחות ובטחון, לקבל שירותים מהמדינה ולעשות את מה שאתה מאמין בו. אתה וחבריך נהנים מכל הזכויות אבל לא מוכנים לקחת חלק בחובות. למה אתה חושב שזה בסדר שחלק מיהודים ימסרו את נפשם כדי לקיים את הבית הזה וחלק לא?
אני עכשיו רק קורא את השקפות או השאלות שלך ואני אומר לעצמי אולי מישהו בכלל לא מהארץ כותב את הדברים הנ"ל
א. אני רוצה לשאול אותך האם חילוני יסכים שיהיה מעליו חרדי או דתי מעליו במשרה משרדית במשרד הביטחון התשובה היא לא
ב. למה אתה חושב שרק החילונים ממלאים את חובותם למדינה אני חושב (לא בטוח בזה אני מודה) אני חושב שבשירות האזרחי יש המון שעובדים רק שאתה לא מכיר וזה זכותך מי הקים הרבה מהגופי הצלה שלך זה מובן שצריך להיות במדינה כאן ומי הקים את אירגוני החסד הגדולים בישראל מי החילונים שקצת אחרי חודש הם כמעט קרסו מבחינה כלכלית ומי שהמשיך זה החרדים
ג. החרדים גם נלחמים על הקיום שלהם ומוסרים את נפשם לשבת וללמוד עם כל המצוקות וכל הגזירות שממשלת הזדון הזאת עושה כמו שהיה בזמן אנטיוכוס
אז בבקשה ממך לא תרגיש מסכן מול אחיך שנלחמים
ואני יסיים בדרך מליצה שהחרדים נלחמו הרבה לפני שקמה המדינה(מאז שבני ישראל יצאו מהמדבר ועד לפני כמה מאות שנים) עכשיו הגיע הזמן שלהם לשרת

האם אין דרך שבה אפשר להתאים את יחידות הצבא לשירות חרדים בהיקפים גדולים יותר? האם אתם לא רואים מחובתכם לדחוף שכך יהיה כדי להביא לפיוס בתוך העם ולהראות שיש שיוויון בנטל השירות הצבאי בין כל חלקי החברה?
זה לא יעזור
עד שלא יהיה כאן במדינה "החכמה " רמטכ"ל חרדי ושר ביטחון חרדי(ואין סיכוי שזה יקרה)
זה לא יעזור לעשות יחידות לשירות חרדים כיון שאלה שלמעלה קובעים ואים החרדים לא יכולים לחיות

חזור
חלק עליון