• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ו. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

צדיקים אנחנו אבל חטאנו

לאחרונה (בשלוש שנים אחרונות) הרבה סיפורים על בחורים שעפו מהישיבות
(אם זה בצדק או לא אני לא נכנס וזה לא תפקידי)
אבל הבעיה הגדולה היא שראשי הישיבות אינם מיידעים (מתקשרים) לרוב את ההורים
הילדים מתחלקים לשנים יש ילדים שהולכים ומספרים להורים וההורים מטפלים בזה בדרכם ובחינוכם הוא
אבל יש את הילדים שהם לא מיידעים את ההורים אז יכול להיות שילד מסתובב שבוע שלם הוא יוצא כרגיל "כאילו" לישיבה אבל לא לשם הוא הולך וההורים שאת כל נפשם שמים על ילדיהם לא יודעים מה קורה
כי הילד לא מספר
ופעמים זה פתח לילד שיורדים ומידרדרים עד תהום
אז יש שיאמרו שיש לו קשיים וזה לא קורה ביום אחד אבל זה לא נכון
ובדרך כלל זה מאוד קשה להחזיר אותם
וכי לנער הזה התפללתי
אם אפשר לשתף זה מאוד נוגע לליבי ואני מאמין שגם לכם
תודה רבה

לאחרונה (בשלוש שנים אחרונות) הרבה סיפורים על בחורים שעפו מהישיבות
(אם זה בצדק או לא אני לא נכנס וזה לא תפקידי)
אבל הבעיה הגדולה היא שראשי הישיבות אינם מיידעים (מתקשרים) לרוב את ההורים
הילדים מתחלקים לשנים יש ילדים שהולכים ומספרים להורים וההורים מטפלים בזה בדרכם ובחינוכם הוא
אבל יש את הילדים שהם לא מיידעים את ההורים אז יכול להיות שילד מסתובב שבוע שלם הוא יוצא כרגיל "כאילו" לישיבה אבל לא לשם הוא הולך וההורים שאת כל נפשם שמים על ילדיהם לא יודעים מה קורה
כי הילד לא מספר
ופעמים זה פתח לילד שיורדים ומידרדרים עד תהום
אז יש שיאמרו שיש לו קשיים וזה לא קורה ביום אחד אבל זה לא נכון
ובדרך כלל זה מאוד קשה להחזיר אותם
וכי לנער הזה התפללתי
אם אפשר לשתף זה מאוד נוגע לליבי ואני מאמין שגם לכם
תודה רבה
אני מאמין שלהרב @יצחק משען יש הרבה מה להרחיב בנושא,
חזק וברוך!

לצערי מכיר סיפור כזה על בחור שאני כעת בקשר עמו.

יותר מזה, שמעתי על בחור שאביו מחמת כן היה מביאו ברכב עד לישיבה, ואיך שאביו היה נוסע, היה הולך לפארק ליד הישיבה ומבזבז שם את זמנו ויומו עד תפילת ערבית!!! הולך לישיבה כשכולם בבלאגן עם הכובעים והחליפות ואין איש שם על לב, וככה נכנס לערבית כאילו כלום לא קרה
תהילות לא-ל ב"ה היום הוא אברך חשוב (שמעתי את הסיפור מבעל המעשה שכך היה עמו בישיבה קטנה) מתמיד.

וזו הערה חשובה מאוד של הרב מזמור לתודה (y)

רציתי לכתוב תגובה חריפה אבל הבניתי שזה נושא רגיש וצריך להזהר,
אין מה לעשות וא"א להטיל את האחריות על צוות הישיבה ועל כל הורה לדעת ולהתענין מה עובר על הבן שלו,
על ההורה לדאוג שלא יכול ליהיות שהבן שלו לא הולך(או אפי' לא נהנה בישיבה) והוא לא יודע מזה
אם האבא יקפיד להתענין בשלום בנו ולדרוש בשלומו בלי להלחיץ אלא כי באמת מעניין אותו, אז לא יהיה מצב שעובר משהו על הבן והוא לא הולך לעדכן מעצמו את ההורים (גם אם הבן ידע שההורים יגיבו בחריפות רבה בכ"א הוא יעדכן והניסיון מורה כן)

רציתי לכתוב תגובה חריפה אבל הבניתי שזה נושא רגיש וצריך להזהר,
ב"ה הצלחת, אורים כי הדבר באמת מפריע לכבוד שמפילים את העניין על הישיבה.
וכמו שכבודו שם לב שה באמת דבר שנמצא בלב של רבים וגם טובים.

פותח השרשור לא האשים אף אחד (להבנתי מתוך דבריו) אלא מעיר ע"כ שצריך איזה שהוא קשר בין ההורים לישיבה (ובאמת שבישיבה יותר ניתן למדוד אם הבחור נהנה משא"כ כשהבחור חוזר לבית יכול להסתיר המון דברים אפי' חמורים למשך תקופה ארוכה עד שהכל מתפוצץ)

ואם לעת כזו הגעתי
יש בחור שעכשיו אני מחפש לו ישיבה עם לימודים ועבודה משולב (ללא פנימייה או פלא' טיפשים)
כבר שנתיים הוא הצליח להסתיר מהצוות וההורים על קשר לא ברי שיש לו עם ... ורצונו כעת לעוף ולנער מעצמו הכל, ה"י!!!

מי שיש לו מידע על ישיבות בסגנון אשמח מאוד לקבל פרטים על הישיבה ודרכי התקשרות

פותח השרשור לא האשים אף אחד (להבנתי מתוך דבריו) אלא מעיר ע"כ שצריך איזה שהוא קשר בין ההורים לישיבה (ובאמת שבישיבה יותר ניתן למדוד אם הבחור נהנה משא"כ כשהבחור חוזר לבית יכול להסתיר המון דברים אפי' חמורים למשך תקופה ארוכה עד שהכל מתפוצץ)
אמת ונכון

פותח השרשור לא האשים אף אחד (להבנתי מתוך דבריו) אלא מעיר ע"כ שצריך איזה שהוא קשר בין ההורים לישיבה
אמת ובהחלט צריך גם שיהיה קשר בין הישיבה להורים אבל על ההורים מוטל לדאוג גם לקשר הזה
בסוף נקודה אחת לדעתי חשובה שצריך לדעת שגם אם שלחת את בנך לישיבה הכי טובה ומצוינת בשבילו לא נפטרת מהחובה לדאוג לו באופן יום יומי

אמת ובהחלט צריך גם שיהיה קשר בין הישיבה להורים אבל על ההורים מוטל לדאוג גם לקשר הזה
בסוף נקודה אחת לדעתי חשובה שצריך לדעת שגם אם שלחת את בנך לישיבה הכי טובה ומצוינת בשבילו לא נפטרת מהחובה לדאוג לו באופן יום יומי
נכון
אבל תמיד יש דברים ובמיוחד זמנים שהילד דוגמא לא רוצה לצער את האבא ואמא שלו אז הוא מעלים מהם כמו חלק מהמקרים שאני מכיר....

ואם לעת כזו הגעתי
יש בחור שעכשיו אני מחפש לו ישיבה עם לימודים ועבודה משולב (ללא פנימייה או פלא' טיפשים)
כבר שנתיים הוא הצליח להסתיר מהצוות וההורים על קשר לא ברי שיש לו עם ... ורצונו כעת לעוף ולנער מעצמו הכל, ה"י!!!

מי שיש לו מידע על ישיבות בסגנון אשמח מאוד לקבל פרטים על הישיבה ודרכי התקשרות
אני מכיר בבני ברק ובמרכז אם אתה צריך תגיד לי ואני יתן לך כמה אנשים שתוכל לדבר איתם

נכון
אבל תמיד יש דברים ובמיוחד זמנים שהילד דוגמא לא רוצה לצער את האבא ואמא שלו אז הוא מעלים מהם כמו חלק מהמקרים שאני מכיר....
ילד שאביו ואמו מתעניינים בו על בסיס יומי לא יכול להסתיר מהם (גם אם תגובתם תיהיה חריפה )זה דברים שברגע אחד מי שאוהב ומכיר את בנו יעלה עליהם

שאביו ואמו מתעניינים בו על בסיס יומי לא יכול להסתיר מהם (גם אם תגובתם תיהיה חריפה )זה דברים שברגע אחד מי שאוהב ומכיר את בנו יעלה עליהם
זה לא מדויק אני התייעצתי עם כמה אנשי חינוך שהקטן מבניהם עם 20 שנות ניסיון בהוראה

זה לא מדויק אני התייעצתי עם כמה אנשי חינוך שהקטן מבניהם עם 20 שנות ניסיון בהוראה
התייעצת, נו?
(אני כאבא וכמחנך חושב שדברי הרב א.מ. מדוייקים ונכונים, ואשמח אם יש באמתחתך מידע אחר)

אני לא חושב שזה קשור לאנשי חינוך,
אם אתה מכיר ואוהב ויודע מה עובר על הבן שלך מי הרבנים שלו ומי החברים שלו אין סיכוי שהוא יתמודד משמעותית (אפי' לא שזרקו אותו דברים פעוטים יותר) ולא תרגיש עליו

התייעצת, נו?
(אני כאבא וכמחנך חושב שדברי הרב א.מ. מדוייקים ונכונים, ואשמח אם יש באמתחתך מידע אחר)
אני מביא לך סיפור יחסית טרי לפני חודש
אבא ואמא שהשקיעו את כל נשמתם וכספם וזמנם על אחד מהילדים אשר למד בישיבה גדולה מצויינת לא כתוב את שמה מפני כבודה (ואני לא מתלונן ל הישיבה כי אין שם מספיק אנשי צוות לראות מה קורה עם כל הבחורים) אמר לאביו אחרי שכל יום היה מדבר איתו וכו'
בוא תיקח אותי מהישיבה אני סיימתי ללמוד ...
כשאבא מגיע הבן התלבש בבגדים צבעונים בישיבה ויצא לאבא
אביו היה בהלם מהיכן הוא הגיע עם הבגדים האלה
הבן אומר לו לתומו אני חודש כבר רק יושן בישיבה אבל ביום אני עובד אז אני צריך בגדים מתאימים לאזור....
ויש לי עוד כמה סיפורים רק מהשבועיים האחרונים שלא כדאי שאני הלאה אותם בסיפרים שלא תסמרמנה שערות ראשיכם
חבל על דאבדין

אני מביא לך סיפור יחסית טרי לפני חודש
אבא ואמא שהשקיעו את כל נשמתם וכספם וזמנם על אחד מהילדים אשר למד בישיבה גדולה מצויינת לא כתוב את שמה מפני כבודה (ואני לא מתלונן ל הישיבה כי אין שם מספיק אנשי צוות לראות מה קורה עם כל הבחורים) אמר לאביו אחרי שכל יום היה מדבר איתו וכו'
בוא תיקח אותי מהישיבה אני סיימתי ללמוד ...
כשאבא מגיע הבן התלבש בבגדים צבעונים בישיבה ויצא לאבא
אביו היה בהלם מהיכן הוא הגיע עם הבגדים האלה
הבן אומר לו לתומו אני חודש כבר רק יושן בישיבה אבל ביום אני עובד אז אני צריך בגדים מתאימים לאזור....
ויש לי עוד כמה סיפורים רק מהשבועיים האחרונים שלא כדאי שאני הלאה אותם בסיפרים שלא תסמרמנה שערות ראשיכם
חבל על דאבדין
שאלה איזה קשר יש לאב עם הבן, קשר טכני או מעבר

מעבר
האהבת נפש שגם היום שהילד בלי מסגרת הוא מכבד אותו
אני מאמין שכך היה
וזה מוזר, שהאבא והאמא לא שמו לב כלל, יתכן שהילד הוא גאון בהסתרה ולא רצה לצער את ההורים...
אך ברוב המקרים, יחס חם ורציף עם ההורים גורם שההורים ידעו על מצוקות הבן ומועקותיו וכו'

מעבר
האהבת נפש שגם היום שהילד בלי מסגרת הוא מכבד אותו
זה לא קשור אם הוא מכבד , וגם לא כמה כסף הם השקיעו
אני לא מבין איך אתה אומר שיש להם כזה קשר והאבא לא ידע מה עובר עליו במה הקשר שלהם טוב מינימום של קשר זה לדעת מה שלום נשוא הקשר ואאם הוא לא יודע בכלל מה שעובר עליו(כמו שמתואר בסיפור) אז במה מתבטא הקשר

אני מאמין שלהרב @יצחק משען יש הרבה מה להרחיב בנושא,
חזק וברוך!
דוקא בנושא הזה לצערי אין לי מה לומר
אני חזרתי עכשיו מנסיעה ארוכה בשביל בחור אחד
אבל כל מה שכתבו כאן נכון ובכל זאת אתה רואה בחור שלא היה חסר לו כלום, היה לו טוב בישיבה, הוא למד טוב והיו לו חברים, וההורים שמרו איתו על קשר והוא לא סולק מהישיבה, ופתאום ביום בהיר הוא קם והולך ואפילו הוא עצמו לא יודע למה הוא עשה את זה
זה נכון שההורים חייבים לשמור על קשר טוב עם הבחורים, ולבוא לבקר אותם ולהשקיע בהם זמן ולהראות להם שמחכים להם בבית ואוהבים אותם, אבל העיקר זה תפילות ותפילות
כי כמו שכתבתי לפעמים בחורים יוצאים ואף אחד לא מבין למה, אולי זה מההשפעה הטמאה שיש ברחוב, או מסיבות אחרות

ולגבי הראשי ישיבות שמסלקים בחורים מרן רבינו עובדיה אמר לנו על זה דברים חריפים מאוד ודיבר במילים קשות ביותר על אלה שמסלקים, ונראה לי שהדברים שלו הובאו כאן פעם, ויהיה כדאי להזכיר אותם מידי פעם כי באמת זה רצח איום ונורא

חזור
חלק עליון