• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

עד מתי?

כמו"כ הנני לשאול מה אתם מתכוונים לעשות?

• אני מתנגד מאז ומתמיד לדרשו

קולות: 0 0.0%
  • עכשיו אני יוצא מדרשו

• אני לא חשוב זה סיבה כ"כ טובה לצאת מדרשו

• אני חושב שצריך לצאת אבל אני נהנה ולא אצא

• סה"כ בוחרים
    1
עד מתי? נהיה ספרדים תמימים ונלך אחרי עדר תועה?
בדרשו היומי עושים כל פעם שיש יומא דהילולא שמים משהו על אותו "גדול" ואם זה אחד מגדולי הדור הכל מוקדש לעי"נ כמו"כ הם עושים את זה גם בנשיאי המועצת מורינו הגר"ש כהן ומורינו הגר"ש בעדני זצוק"ל
אמנם
ביום ג' במר-חשון לא עושים כלום לצערינו (חוץ ממה שכותבים למטה רח' הקבלן :) ) לא כותבים היום יומא דהילולא וכו'
עכשיו כל מי שיש לו מנוי מבטל (ובפרט לאחר הוצאת מו"ר הראש"ל את ספרי המשנ"ב שלהם מהיכלו) וכותב להם כך:
תסירו אותי מהרשימה בגלל שאתם מזלזלים בכבוד פאר הדורות רשכבה"ג גאון הגאונים ופאר כל החכמים רב רבנן מרן מלכא בעל ה"יביע אומר" אשר כל גדולי הדור לעומותו כאין מרן רבינו עובדיה יוסף זצוק"ל זיע"א
בברה תלמיד הנאמן למרן זצוק"ל בעל ה"יביע אומר"

מחילה מכבודך אני חושב שזה לא נכון והם מביאים לא פעם את מרן רבינו עובדיה, גם בסיפורים וגם בהלכות שלהם בסוף החוברת, אם זה משנה לך אני יכול לנסות לחפש, כי זה היה השבוע
וחוץ מזה הם לא חייבים לאף אחד כלום וזה שאנחנו משתמשים בחומר שלהם לא עושה אותנו תמימים, והם גם לא עושים לאף אחד טובה, יש לנו מספיק הנצחה וזיכרון למרן רבינו עובדיה [כמו כאן!!! הודות למנהל המסור שליט"א], ולא צריך להתרגש מכל אחד.

הגיוני למדי שארגון שהוקם מנוהל וממומן על ידי גורמים מקהילות מסויימות ינציח בעיקר את הגדולים שלו, אין בזה כל פגיעה בציבור אחר, דמיין לעצמך שכתוב בכותרת של אותו מדור "ימי ההילולא של רבותינו הליטאיים"... כך שמרן לא אמור להופיע שם על אף שהיה גדול שבגדולים.
דווקא בקשר למשנה ברורה אני מבין את הזעם מכיוון שאין להם כל זכות לנכס לעצמם את הספר הנפלא הזה וללקט סביבו רק את מי שמוצא חן בעיניהם ולבנות כביכול את אדני ההלכה על פי דפוס החיים האישי שלהם, שמחתי להתעדכן שכיוונתי לדעת מרן שליט"א, (או שלא הבנתי אותו נכון...).

הגיוני למדי שארגון שהוקם מנוהל וממומן על ידי גורמים מקהילות מסויימות ינציח בעיקר את הגדולים שלו, אין בזה כל פגיעה בציבור אחר, דמיין לעצמך שכתוב בכותרת של אותו מדור "ימי ההילולא של רבותינו הליטאיים"... כך שמרן לא אמור להופיע שם על אף שהיה גדול שבגדולים.
דווקא בקשר למשנה ברורה אני מבין את הזעם מכיוון שאין להם כל זכות לנכס לעצמם את הספר הנפלא הזה וללקט סביבו רק את מי שמוצא חן בעיניהם ולבנות כביכול את אדני ההלכה על פי דפוס החיים האישי שלהם, שמחתי להתעדכן שכיוונתי לדעת מרן שליט"א, (או שלא הבנתי אותו נכון...).
בסדר,
אז שישימו רק ליטאים
למה שמים את נשיאי המועצת מו"ר הגר"ש כהן ומו"ר הגר"ש בעדני זצ"ל? ועוד רבנים חשובים מהציבור הספרדי העיקר את מרן זצ"ל לא שמים
ולגבי מש"כ הרב @יצחק משען שליט"א שכן מביאים כוונתי הייתה ליומא דהילולא שבכוונה הם לא מביאים וד"ל

חזור
חלק עליון