• שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

הכנת חמין

abc123

Well-known member
אם אדם רוצה להכין בשישי (יום ב' דר"ה) חמין, אבל לא מבושל כל צרכו. ושהפלטה תסיים את הבישול במשך הלילה. האם מובא משהו לגבי זה בפוסקים? שהרי צריך לכאורה שיהיה ראוי לאורחים כבר ביו"ט.
 
מעתיק לך את דברי האור לציון ח"ג (פכ"ב סע' ג):

יש להזהר שהמאכלים שמבשל ביום טוב יהיו ראויים לאכילה ביום טוב עצמו, ולפחות בשיעור מאכל בן דרוסאי. ויש להזהיר לנוהגים תמיד בערב שבת להניח חמין חי סמוך לשקיעה, והוא מתבשל והולך עד שבת בבוקר, שכשחל יום טוב בערב שבת, יקדימו את בישול החמין בכדי שיתבשל מבעוד יום. ומי ששכח לבשל מוקדם, ונזכר סמוך לערב, יתן בסיר לפני שמניחו על האש דבר המתבשל מהר, כגון ביצה וכדומה, כדי שמאכל זה יהא ראוי לאכילה מבעוד יום. וכשחל יום טוב שני בערב שבת, וכגון בראש השנה, או ביום טוב שני בחוץ לארץ אפשר להקל לבשל סמוך לחשיכה אף שהאוכל לא יהא מוכן מבעוד יום.
 


כתוב את תגובתך
חזור
חלק עליון