מעתיק לך את דברי האור לציון ח"ג (פכ"ב סע' ג):
יש להזהר שהמאכלים שמבשל ביום טוב יהיו ראויים לאכילה ביום טוב עצמו, ולפחות בשיעור מאכל בן דרוסאי. ויש להזהיר לנוהגים תמיד בערב שבת להניח חמין חי סמוך לשקיעה, והוא מתבשל והולך עד שבת בבוקר, שכשחל יום טוב בערב שבת, יקדימו את בישול החמין בכדי שיתבשל מבעוד יום. ומי ששכח לבשל מוקדם, ונזכר סמוך לערב, יתן בסיר לפני שמניחו על האש דבר המתבשל מהר, כגון ביצה וכדומה, כדי שמאכל זה יהא ראוי לאכילה מבעוד יום. וכשחל יום טוב שני בערב שבת, וכגון בראש השנה, או ביום טוב שני בחוץ לארץ אפשר להקל לבשל סמוך לחשיכה אף שהאוכל לא יהא מוכן מבעוד יום.