• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • "המרכז למורשת מרן" שמח לבשר לציבור היקר על פתיחת קבוצת הצ'אט "מורשת מרן אונליין" בה יובאו חדשות ועדכונים מעולם התורה, וכן תכנים תורניים מעניינים כולל קטעי וידאו, תמונות והנעשה בעולם הישיבות.

    >> להתחברות לחצו עכשיו:

    https://news.moreshet-maran.com/

    לשליחת עדכונים לחצו כאן, או שלחו למייל: news@moreshet-maran.com

    נ.ב. צ'אט זה מאושר בנטפרי.

הכנת חמין

abc123

Well-known member
אם אדם רוצה להכין בשישי (יום ב' דר"ה) חמין, אבל לא מבושל כל צרכו. ושהפלטה תסיים את הבישול במשך הלילה. האם מובא משהו לגבי זה בפוסקים? שהרי צריך לכאורה שיהיה ראוי לאורחים כבר ביו"ט.
 
מעתיק לך את דברי האור לציון ח"ג (פכ"ב סע' ג):

יש להזהר שהמאכלים שמבשל ביום טוב יהיו ראויים לאכילה ביום טוב עצמו, ולפחות בשיעור מאכל בן דרוסאי. ויש להזהיר לנוהגים תמיד בערב שבת להניח חמין חי סמוך לשקיעה, והוא מתבשל והולך עד שבת בבוקר, שכשחל יום טוב בערב שבת, יקדימו את בישול החמין בכדי שיתבשל מבעוד יום. ומי ששכח לבשל מוקדם, ונזכר סמוך לערב, יתן בסיר לפני שמניחו על האש דבר המתבשל מהר, כגון ביצה וכדומה, כדי שמאכל זה יהא ראוי לאכילה מבעוד יום. וכשחל יום טוב שני בערב שבת, וכגון בראש השנה, או ביום טוב שני בחוץ לארץ אפשר להקל לבשל סמוך לחשיכה אף שהאוכל לא יהא מוכן מבעוד יום.
 
חזור
חלק עליון