לא זכיתי.באחד הפורומים (איני מוצאו) דנו ברמיזה קלה, האם נכון לומר שהקב"ה לא שמע את תפלותינו, כגון בהפר עצת אויבנו וכדו'.
וכבר כתבנו מה שכתבנו, והבאנו דברי מרן שליט"א, לאפוקי מת"ח חשוב אחר שליט"א.
וכיהודא ועוד לקרא,
הצג קובץ מצורף 26243
ואידי ואידי לא פליגיבאחד הפורומים (איני מוצאו) דנו ברמיזה קלה, האם נכון לומר שהקב"ה לא שמע את תפלותינו, כגון בהפר עצת אויבנו וכדו'.
וכבר כתבנו מה שכתבנו, והבאנו דברי מרן שליט"א, לאפוקי מת"ח חשוב אחר שליט"א.
וכיהודא ועוד לקרא,
זכית וזכית,לא זכיתי.
אם הנאצים מחמאס הצליחו חלקית, זה אומר שנענינו?
זה ספר חיים טובים שבקשנו עליו?
זה בטל מחשבות שונאינו שבקשנו?
זה קרע רוע גזר דיננו שבקשנו?
נעננו בקיתון על פנינו בעוונות.
בחרתי שלא להגיב...די לעשות מכל דבר מחלווקת ולא להזכיר את שמו של בנו של מרן זצ"ל ועוד כל מיני זילזלזולים בגלל שלא מסתדר לכם וכו' די להתנהות הזאת מוצאי יום כיפור די.
אשריך רק זה מפריע שכבודו כותב תלמיד חכם אחד וכו' כאילו הואל אממחנינו כאילו לא הבן של מרן זצ"ל כאילו הוא איזה מדרוחניק או אשכנזי שמתנגד למרן זצ"לבחרתי שלא להגיב...
טוב, לא ידעתי שכך אמר החכם. ונכנסתי פה לאיזה שדה מוקשים...זכית וזכית,
היה ת"ח ששאל האם נעננו בהפר עצת אויבינו (לדוג'), וענה לא רבתי. וזה לא כ"כ מדוייק.
ולתוספת, דומני שאין שנה שאין אסונות רח"ל, וא"כ מה יום מיומיים.
ולהיענות חלקית, זה ודאי לא נקרא "לאאאאאאאאאאא"
היה מאמר ביתד נאמן על החסד שהיה בדין של שמח"ת, אשתדל לצלם ולהעלות.אני חושב דוקא שבסופו של דבר הקב"ה ענה לנו כן.
אני כותב כאן מילים קצת חריפות, קבלו התנצלותי מראש.
נכון שהשנה התחילה עם 1400 הרוגים וזה אסון כבד מאוד, אך במבט לאחור על כל השנה בכללותה - בסופו של דבר היתה מלחמה בכמה זירות, חמאס כמעט בגדר ז"ל [זכרונו לקללה...], חיזבאללה בדרך לשם, ואפי' איראן מורתעת מישראל. אין זאת אלא בחסדיו העצומים של הבורא יתברך, כי בדרך הטבע לא היינו יכולים לעמוד בזה.
ובסה"כ - אחרי שנה מלחמה, יש כאלפיים וחמש מאות הרוגים, כולל הרוגי שמחת תורה, שנה מלחמה, בה נהרגו עשרות אלפי מחבלי חמאס, אלפי מחבלי חיזבאללה נהרגו או נפצעו, מאגרי נשק חוסלו, לא ימלט ע"פ דרך הטבע שיהיה 2500 נרצחים הי"ד.
וכדאי לזכור עוד, זה קצת חריף - רוב הנרצחים בשמחת תורה היו שמאלנים מחללי שבת שנאמר עליהם בתורה 'מחלליה מות יומת'. ואם הם נהרגו, אני לא חושב שאפשר להגיד שתפילת הבני תורה היקרים לא התקבלה. אדרבה "וכל הרשעה כולה בעשן תכלה", ודי בזה.
ממתי זה?וכמובן מה העלה הרב יצחק כהן היקר![]()
על אף הכל, הכשל של שבת שמח"ת, זה הסתר פנים שאין כדוגמתו.אני חושב דוקא שבסופו של דבר הקב"ה ענה לנו כן.
נכון שהשנה התחילה עם 1400 הרוגים וזה אסון כבד מאוד, אך במבט לאחור על כל השנה בכללותה - בסופו של דבר היתה מלחמה בכמה זירות, חמאס כמעט בגדר ז"ל [זכרונו לקללה...], חיזבאללה בדרך לשם, ואפי' איראן מורתעת מישראל. אין זאת אלא בחסדיו העצומים של הבורא יתברך, כי בדרך הטבע לא היינו יכולים לעמוד בזה.
ובסה"כ - אחרי שנה מלחמה, יש כאלפיים וחמש מאות הרוגים, כולל הרוגי שמחת תורה, שנה מלחמה, בה נהרגו עשרות אלפי מחבלי חמאס, אלפי מחבלי חיזבאללה נהרגו או נפצעו, מאגרי נשק חוסלו, לא ימלט ע"פ דרך הטבע שיהיה 2500 נרצחים הי"ד.
אלו דברים שמאוד קשה לאומרם.רוב הנרצחים בשמחת תורה היו שמאלנים מחללי שבת שנאמר עליהם בתורה 'מחלליה מות יומת'. ואם הם נהרגו, אני לא חושב שאפשר להגיד שתפילת הבני תורה היקרים לא התקבלה. אדרבה "וכל הרשעה כולה בעשן תכלה", ודי בזה.
אבל סוף סוף יתקיים בהם הפסוק מחלליה מות יומתאלו דברים שמאוד קשה לאומרם.
רבים מהנרצחים הם חיילים וכוחות הבטחון שומרי שבת.
רבים מהמבלים במסיבה הם תינוקות שנשבו ממש.
ובלתי ניתן לעיכול לומר עליהם "וכל הרשעה כולה".
כמובן שברוב רחמיו הגדולים ריחם עלינו מדברים הרבה יותר גרועים ברור שזה חסד באיזה גודל שאינו נתפס אבל עדיין התפילה שלנו לא הייתיה כ"כ רצינית לכן חטפנו על הראש כ1678 נרצחים רח"ל שכל אחד עולם ומלואואני חושב דוקא שבסופו של דבר הקב"ה ענה לנו כן.
אבל סוף סוף יתקיים בהם הפסוק מחלליה מות יומת
עליהם?רבים מהנרצחים הם חיילים וכוחות הבטחון שומרי שבת.
כמו בכל מלחמה נהרגו גם שומרי תו"מ, אך האסון הגדול בשמח"ת רובו היה של מחללי שבת. ובעצם המלחמה - הרי ישראל השיגה מטרות גדולות בחסדיו המרובים ית"ש.על אף הכל, הכשל של שבת שמח"ת, זה הסתר פנים שאין כדוגמתו.
הכל היה גלוי, אבל לשלטונות כלום לא היה ידוע. אין לזה הבנה אנושית אלא הסתר פנים ממש.
ואגב חלק מהנתונים שכתבת אינו מדויק כלל.
אלו דברים שמאוד קשה לאומרם.
רבים מהנרצחים הם חיילים וכוחות הבטחון שומרי שבת.
רבים מהמבלים במסיבה הם תינוקות שנשבו ממש.
ובלתי ניתן לעיכול לומר עליהם "וכל הרשעה כולה".
על זה אף אחד לא חולק.על אף הכל, הכשל של שבת שמח"ת, זה הסתר פנים שאין כדוגמתו.
הכל היה גלוי, אבל לשלטונות כלום לא היה ידוע. אין לזה הבנה אנושית אלא הסתר פנים ממש.
ואגב חלק מהנתונים שכתבת אינו מדויק כלל.
על זה אף אחד לא חולק.
ברור שעכרה עלינו שנה קשה מאוד.
אבל עם זאת אסור לשכוח את חסדיו העצומים של הקב"ה, גם בתוך ההסתר פנים הענק שהיה לנו.
וודאי לא לומר שלאאאאאאאאא נעננו.
ובסופו של דבר, אוי לנו ואבוי לנו, אם זה נקרא שתפילותנו נענו...
לא הבנתי מה אתה רוצה היה שם עבודה זרה גילוי עריות אז בסוף שפיכות דמיםעליהם?
ועל השאר, בסקילה?
ובסופו של דבר, אוי לנו ואבוי לנו, אם זה נקרא שתפילותנו נענו...