תוכל להעלות את הקטע המדובר?פעם אחת כשכתבתי את שפתי מלך, היה לי דבר שלא מצאתי את המקור למה שאמר מרן זיע"א. התקשרתי לרבים מגדולי ישראל (לא אפרט שמות!) ולא ידעו איך לפתוח את הפה, מאיפה להביא את המקור לדברים אלו. ויש שדחו אותי ואמרו שאין דבר כזה, ומה שמרן אמר לא מדויק, אגב הדברים... עד שנזכרתי שאולי אם יהיה לי מזל אצליח לשאול אותו. התקשרתי לעוזר שלו, ושאלתי אותו שיעביר לרב. הוא שאל את הרב שהיה על ידו, והרב לא הבין את השאלה כל כך. ומיד אמר לו תביא לי את הטלפון. ופתאום אני שומע את הרב בעצמו איתי על הקו, ושואל אותי מה השאלה, ומיד הייתי בהלם, ואמרתי את השאלה, וענה לי רמב"ם מפורש! וציין. ובירך אותי לשלום לאחר מכן. בפשטות כזו גדולה, אין לתאר. הרחבתי את הדברים בדף האחרון בספר.
שאלה: במה חמורה יותר נבלה מטרפה?תוכל להעלות את הקטע המדובר?
מה נוסח השאלה ששאלת את גדול"י הנ"ל ולא ידעו לענות?שאלה: במה חמורה יותר נבלה מטרפה?
תשובה: אמר מרן רבנו עובדיה יוסף זיע"א בהלכה היומית (ו תשרי) שנבלה גרועה יותר מטרפה.
ביאור דברי קודשו, הובא ברש"י ביצה (כה. ד"ה: לאפוקי מדרב הונא) בהמה שנשחטה (אפילו נשחטה כראוי), וטרם בדקנו את הסימנים (כלומר, אם השחיטה תקינה) ובא השוחט והוריד את הראש (טרם בדיקה), אנו מעמידים את הבהמה על חזקתה, דהיינו בחזקת איסור מאחר ולא בדקנו שהשחיטה היתה כראוי, והוי נבלה.
אולם לפני עריפת הראש, לאחר שבדק את הסימנים והיא כשרה, אם נמצא בה סימן טריפה בסתר (נקב בריאה ובני מעיים), יש לתלות שסימן הטריפה הגיע לאחר שחיטה. זאת מאחר והסימנים נשחטו כראוי. וממילא נעמיד את הבהמה על חזקתה, דהיינו חזקת היתר, ונמצאנו למדים שנבלה בכהאיי גוונא אין אפשרות להחזירה לקדמותה, ואילו לטריפה יש השבון. ונעמיד דבר על חזקתו, ונאמר שהטרפות הגיעה לאחר השחיטה וממילא נשארה הבהמה בכשרותה. והבהמה תהיה מותרת. מה שאין כאן אם ערף את הראש לפני בדיקת הסימנים שעדיין אין בירור שיצאה הבהמה מחזקת האיסור, מעמידים שנשארה בחזקת האיסור.
וברמב"ם (פ"א מהל' שחיטה הי"ב-ג) מפורש, שהשוחט חייב לבדוק את הסימנים לאחר שחיטה כמו שביארנו לעיל. ואי אפשר כאן ללכת אחר רוב השחיטות ששוחט בקיא וזריז. [דברים אלו ענה לי הגאון ר' מאיר מאזוז זיע"א, והרחיב לי הדברים מו"ר ר' רחמים חדאד שליט"א].
נקודתית. איפה כתוב שנבלה חמורה יותר מטרפה? חלק אמרו שלא יודעים, חלק אמרו ברמב"ם וציינו מקור שהיה לא נכון, וחלק אמרו שזה שטויות ואין דבר כזה.מה נוסח השאלה ששאלת את גדול"י הנ"ל ולא ידעו לענות?
תשובה: נבילה מטמאה במגע ומשא ואילו טריפה לא מטמאהשאלה: במה חמורה יותר נבלה מטרפה?
השאלה היתה לגבי סכין שנפגמה.תשובה: נבילה מטמאה במגע ומשא ואילו טריפה לא מטמאה
כבודו יוכל להעלות?חיזוק גדול ניתן לקבל מי שיקרא את מה שכתב בהקדמתו בספר ה' נסי חלק א.
לא כתבת שזו היתה השאלה.השאלה היתה לגבי סכין שנפגמה.
זה נספח. אם תסתכל בשפתי מלך בתאריך תבין. מרן הזהיר לגבי שהסכין לא תהיה פגומה, כי היא תהיה נבלה.לא כתבת שזו היתה השאלה.
זה נספח. אם תסתכל בשפתי מלך בתאריך תבין. מרן הזהיר לגבי שהסכין לא תהיה פגומה, כי היא תהיה נבלה.
לא כתבת שזו היתה השאלה.
לא כתבת ששאלת אותם איפה כתוב שנבלה חמורה יותר לגבי סכין שנפגמה:נקודתית. איפה כתוב שנבלה חמורה יותר מטרפה? חלק אמרו שלא יודעים, חלק אמרו ברמב"ם וציינו מקור שהיה לא נכון, וחלק אמרו שזה שטויות ואין דבר כזה.
השאלה היתה לגבי סכין שנפגמה.
זה הסוגיא בחולין ט שלגבי נבילה היא בחזקת איסור [וידוע שנח' רשי ותוס שלרש''י יש חזקת אבר מן החי וא''כ כשיש בספק מחזיקים לאיסור מוכח ברש''י שמחזיקים מאיסור לאיסור ואילו התוס' למדו שזה איסור שאינו זבוח והדברים ידועיםם בבי מדרשא] ואילולגבי טרפות יש רוב והדברים פשוטים.שאלה: במה חמורה יותר נבלה מטרפה?
תשובה: אמר מרן רבנו עובדיה יוסף זיע"א בהלכה היומית (ו תשרי) שנבלה גרועה יותר מטרפה.
ביאור דברי קודשו, הובא ברש"י ביצה (כה. ד"ה: לאפוקי מדרב הונא) בהמה שנשחטה (אפילו נשחטה כראוי), וטרם בדקנו את הסימנים (כלומר, אם השחיטה תקינה) ובא השוחט והוריד את הראש (טרם בדיקה), אנו מעמידים את הבהמה על חזקתה, דהיינו בחזקת איסור מאחר ולא בדקנו שהשחיטה היתה כראוי, והוי נבלה.
אולם לפני עריפת הראש, לאחר שבדק את הסימנים והיא כשרה, אם נמצא בה סימן טריפה בסתר (נקב בריאה ובני מעיים), יש לתלות שסימן הטריפה הגיע לאחר שחיטה. זאת מאחר והסימנים נשחטו כראוי. וממילא נעמיד את הבהמה על חזקתה, דהיינו חזקת היתר, ונמצאנו למדים שנבלה בכהאיי גוונא אין אפשרות להחזירה לקדמותה, ואילו לטריפה יש השבון. ונעמיד דבר על חזקתו, ונאמר שהטרפות הגיעה לאחר השחיטה וממילא נשארה הבהמה בכשרותה. והבהמה תהיה מותרת. מה שאין כאן אם ערף את הראש לפני בדיקת הסימנים שעדיין אין בירור שיצאה הבהמה מחזקת האיסור, מעמידים שנשארה בחזקת האיסור.
וברמב"ם (פ"א מהל' שחיטה הי"ב-ג) מפורש, שהשוחט חייב לבדוק את הסימנים לאחר שחיטה כמו שביארנו לעיל. ואי אפשר כאן ללכת אחר רוב השחיטות ששוחט בקיא וזריז. [דברים אלו ענה לי הגאון ר' מאיר מאזוז זיע"א, והרחיב לי הדברים מו"ר ר' רחמים חדאד שליט"א].
ישנו באוצר המקוון עמודים ראשונים של הספרים בחינם כמדומה 40 עמודים למי שלא רשום ולמי שרשום(רישום חינמי) 150 עמודים.כבודו יוכל להעלות?
על הגדה של פסח.חיזוק גדול ניתן לקבל מי שיקרא את מה שכתב בהקדמתו בספר ה' נסי חלק א.
יפה מאד הפשט הזה בדברי הגמרא שם!ברוך דיין האמת!
ידוע הסיפור מהתקופה שאחרי הנפילה מקומה שלישית (לפני 51 שנה), הרב עצמו סיפר אותו כמובא בקובץ ויען שמואל חלק ד (ה'תשס"א, עמ' כה-כו); והסיפור מובא ממכתבו גם בספר יוסף דעת על בבא בתרא (חלק אחרון).
בקובץ המצורף (עלון התחדשות לפני כ-5 שנים) מובא הסיפור בקיצור.