• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

מעלית שבת

יש תשובה מפורשת על כך בילקו"י יו"ט וחול המועד בעמ' רכו' והלאה להתיר, וכתב שאם המציאות שיש שם רק מלאכות דרבנן זה מותר, ובפרט עם אישור של הרב הלפרין.
ואת עלית על כולנה, תשובתו של מרן זיע"א ביבי"א חלק יא' סימן כד' שכתב להתיר, אולם במוסגר בגוף השאלה כתב שצ"ע למעשה אחר שנתגלו כמה ספקות בנידון מחמת המציאות הטכנית, ומשמע שאם יש גוף שנותן אישור על הפעולות הטכניות אז התשובה עומדת וקיימת להתיר הדבר.

האם יש למישהו את המכתב של מרן הראשל''צ הגר''י יוסף שליט''א בענין המעלית להורדה?
מצו"ב תשובת מרן הראשון לציון הגר"י יוסף שליט"א

קבצים מצורפים

• תשובת מרן - מעלית שבת.pdf
    601.7 KB · צפיות: 22
אני גר בקומה שישית ולפני שעברתי לדירה שלי, שלחתי שאלה למרן הראשל"צ רבינו יצחק יוסף שליט"א, לגבי השימוש במעלית שבת וזכיתי שהרב החזיר לי תשובה מפורטת ויפה, מצ"ב לפניכם...

קבצים מצורפים

• ‏‏תשובה מהראשל''צ ר' יצחק יוסף שליט''א בעניין מעלית שבת - עותק.pdf
    1.1 MB · צפיות: 21
אני גר בקומה שישית ולפני שעברתי לדירה שלי, שלחתי שאלה למרן הראשל"צ רבינו יצחק יוסף שליט"א, לגבי השימוש במעלית שבת וזכיתי שהרב החזיר לי תשובה מפורטת ויפה, מצ"ב לפניכם...
גם הוא לא מדבר על ההתקן החדש המדובר, שהוא בוודאי יותר קל.

זו בעצם התשובה שהובאה (בשנת תשע"ה) בקובץ בית יוסף גליון כ"א סי' קכ"ז.
והובא אח"כ בשו"ת הראשון לציון ח"א סי' ל"א.

חזור
חלק עליון