• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

השקפה צרופה

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
לא מפיהם אנו חיים! אבל שכר שיחה נאה!

הצג קובץ מצורף 34152
סתם דיבורים.
תורם להחזקת תורה רצה גם להקדיש משהו יוצא דופן לבן שלו.
זה קלי ואנוהו.
חוץ מזה הוא גם תרם סכום שכנגד ללומדי תורה זה עדיף מלקנות יאכטה ב20 מיליון ובית בחמישים מליון

אני לא מבין, יש לו כך וכך מיליוני דולרים,
כיף לו ונחמד לו לבנות ווילה בשווי עשרות מיליונים על חוף הים באיזה מקום בעולם, אין תלונה הכל בסדר.
מתחשק לו לבנות ארון קודש מפואר בישיבה בארץ ישראל,
הלב נחמץ שהכסף לא נתרם לאברכים?!
מי הוא ומה הוא שיחליט מה עושה נחת רוח לקדוש ברוך הוא ?!
אם הוא תורם ונותן צדקה כדין אז שיערב לו לעשות עם השאר מה שהוא רוצה, לא רק להחליף רכב כל חודשיים, גם לבנות ארון קודש.

נערך לאחרונה:
אגב, אני מכירו קצת, והוא יחסית אדם עם דעת תורה.
ולא ידעתי מהי הדעת ההפוכה. אשמח לשמוע מה יענה כבודו על השו"ע יו"ד רמט.
מה שכתבתי דעת בעלי בתים היפך דעת תורה כוונתי היתה על מי שהביא שם למעלה אלו דברים מהתקשורת הפסולה.
ולעצם קושייתך, עניתי לעיל שכאן אדרבה ואדרבה זה יביא עוד ועוד תרומות, ויש בזה מעלה גדולה.
וענו עוד תשובות לעיל.

יש 2 צדדים למטבע. אבל בפועל זה תלוי אם חושבים בגדול או בקטן.
הרושיבע חושב בענק. ובפועל הוא מצליח ב"ה להקים מעצמות של תורה שמשגשגים בצורה מיוחדת.
ופתח המון כוללים ומסייע כל חודש לאלפי אברכים (עניים ושאינם) שיהיה להם מה לאכול בשבת.
לא ידוע לי שההיכל של מוסאיוף משך אליו תורמים שיהיה להם חשק לשלם כסף לאברכים עניים שיהיה להם מה לאכול בשבת.
הגימיקים של הרושיבע עוזרים לו הרבה ובזה הוא פותח שערים בתבונה...
אדרבה, האם המתנגדים לארון קודש המרהיב מחזיקים אברכים?

מה שכתבתי דעת בעלי בתים היפך דעת תורה כוונתי היתה על מי שהביא שם למעלה אלו דברים מהתקשורת הפסולה.
ולעצם קושייתך, עניתי לעיל שכאן אדרבה ואדרבה זה יביא עוד ועוד תרומות, ויש בזה מעלה גדולה.
וענו עוד תשובות לעיל.
התשובה שלך היא מצד המתרים.
אבל עיקר הקצף הוא על התורם, פשיטא שכזה סכום לאברכים היה מתקבל ברצון יותר אצל הקב''ה.
וביננו, אף אחד לא יתרום יותר לאברכים בגלל הארון הזה .....

וביננו, אף אחד לא יתרום יותר לאברכים בגלל הארון הזה .....
דווקא לפי איך ששמעתי מאד המקורבים לרושיבע, נכנס כמה מיליונים טובים עבור האברכים בגלל הארון קודש הזה.
ומעשה שהיה כך היה...
הנדיב העביר לר' שלום בער סכום של כמה מיליונים, ולאחר תקופה שאל אותו איך מתקדם הארון קודש, ורש"ב ענה לו שהוא מצטער אבל בזבז את הכסף על האברכים כי לא היה לו איך לשלם להם... והנדיב היקר העביר לו שוב סכום עצום, והדבר חזר על עצמו שוב... עד שבפעם השלישית באמת נבנה הארון קודש

אני חושב שכולם צודקים
הרב סורוצקין עם יח''צ מביא עוד כסף לכן ארון קודש מזהב
ומאידך גיסא יש בעיות קשות ברישום אבל זה אצל כולם.

אכן כן, מתוך אומדנא דמוכח שהעשיר יהנה מהטריק, וכן היה, (הוא עשה לו את זה לפחות פעמים...) כמובן שהוא לא עושה את זה לכל אחד, והעשיר הזה הוא ת"ח בפני עצמו
אתה יודע מתוך ידיעה?!
כי שאלתי בוגר של הישיבה, והוא אמר לי להד''מ.

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חזור
חלק עליון