• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

חוק הגיוס ה״פושר״

לביא

Well-known member
אני עוקב בימים האחרונים אחרי מה שקורה במדינה והפוליטיקה הקלוקלת שלה, וקמתי היום בבוקר לבדוק את החדשות לראות אם הפילו את הממשלה בגלל חוק הגיוס.
מה שגיליתי זה - א. זה לא קרה ב. חוק הגיוס שהחרדים קיבלו, הוא כמעט אותו דבר ממקודם, שהופך את לומדי התורה לאזרחים סוג ד׳ או אפילו ה׳ (באיזו מדינה בעולם יש אזרח שמשלם מיסים, אך לא נותנים לו לצאת לחו״ל או לצאת מהמדינה)
אני לא מתרעם על גדולי התורה שהמפלגות החרדיות פעלו לפיהן, אלא באמת ובתמים מנסה להבין למה אחרי כל הבלאגן, נוסח החוק ה״פושר״ הזה התקבל פתאום

אני עוקב בימים האחרונים אחרי מה שקורה במדינה והפוליטיקה הקלוקלת שלה, וקמתי היום בבוקר לבדוק את החדשות לראות אם הפילו את הממשלה בגלל חוק הגיוס.
מה שגיליתי זה - א. זה לא קרה ב. חוק הגיוס שהחרדים קיבלו, הוא כמעט אותו דבר ממקודם, שהופך את לומדי התורה לאזרחים סוג ד׳ או אפילו ה׳ (באיזו מדינה בעולם יש אזרח שמשלם מיסים, אך לא נותנים לו לצאת לחו״ל או לצאת מהמדינה)
אני לא מתרעם על גדולי התורה שהמפלגות החרדיות פעלו לפיהן, אלא באמת ובתמים מנסה להבין למה אחרי כל הבלאגן, נוסח החוק ה״פושר״ הזה התקבל פתאום
בעברית אתה כן מתרעם על גדולי וחכמי התורה.

החוק הקודם שהיה בסדר, כל תוכנו היה גרוע למעט משפט אחד שהופיע באותיות הקטנות שרוקן את כל החוק מ'אכזריותו',
הרעיון הזה היה של אחד מח"כ ש"ס.
חזקה על חבר הרב @לביא לפני שביקש להבין, שקרא את כל החוק על כל סעיפיו והערותיו והחליט כי הוא פושר ומצריך ביאור.

החוק הקודם שהיה בסדר, כל תוכנו היה גרוע למעט משפט אחד שהופיע באותיות הקטנות שרוקן את כל החוק מ'אכזריותו',
חזקה על חבר הרב @לביא לפני שביקש להבין, שקרא את כל החוק על כל סעיפיו והערותיו והחליט כי הוא פושר ומצריך ביאור.
אין עדין שום חוק לקרוא/ע, מדובר על טיוטת הסכמות ראשוניות, ופתיחת דיונים לשבוע הקרוב, הדרך רחוקה עד שיהיה נוסח, ולא ברור שיהיה, ואת"ל שיהיה, ספק האם יעבור בכנסת, ואת"ל שיעבור, מאוד יתכן שיצא צו בינים מבג"ץ בתוך 24 שעות לחקיקתו, ולא עשינו כלום (יש לציין שהעיתונאי גליקמן, שידוע בקרבתו למערכת המשפט, אומר שהיועמ"שית ובג"ץ צפוים להתנגד)

לא, אני באמת מנסה להבין את דעתם.
והחליט כי הוא פושר
לא אני החלטתי שהוא פושר אלא כל חברי המפלגות החרדיות חוץ מגולדנקופף שפועלים על פי הוראת גדולי ישראל.
בבקשה הסבירו לי למה זה קביל שאחרי חקיקת החוק, כל אברך שהתחתן לא יכול לצאת מהארץ או לעשות רישיון נהיגה.

הנה תוכן החוק לעיונכם:

אין עדין שום חוק לקרוא/ע, מדובר על טיוטת הסכמות ראשוניות, ופתיחת דיונים לשבוע הקרוב, הדרך רחוקה עד שיהיה נוסח, ולא ברור שיהיה, ואת"ל שיהיה, ספק האם יעבור בכנסת, ואת"ל שיעבור, מאוד יתכן שיצא צו בינים מבג"ץ בתוך 24 שעות לחקיקתו, ולא עשינו כלום (יש לציין שהעיתונאי גליקמן, שידוע בקרבתו למערכת המשפט, אומר שהיועמ"שית ובג"ץ צפוים להתנגד)
במילים אחרות אתה מביע יותר מה שחשבתי בלב באמת, שכל פיזור הכנסת נמנע יותר ממהלך פוליטי, הואיל וסו״ס יולי אדלשטיין מתחיל להתפשר, אז יהיה אפשר להתפשר עוד.

מהו המשפט האחד?

בבקשה הסבירו לי למה זה קביל שאחרי חקיקת החוק, כל אברך שהתחתן לא יכול לצאת מהארץ או לעשות רישיון נהיגה.
שאלה מיותרת, אי אפשר להבין את גדולי ישראל בהנהגה:
1. הסיבה העיקרית כי אנחנו אף פעם לא יודעים כל מה שקורה מאחורי הקלעים, כך שאין לנו ולא יהיה לנו את כל הנתונים, אז זה בכלל ביטול תורה להתחיל לחשוב על זה.
2.גם במקרה אם יהיה לנו את כל הנתונים, לא בטוח שנבין היות ולהם יש רוחב דעת ורוחב לב וראיה לרחוק של מלאכים ולנו של חמורים.

אגב: לא לצאת מהארץ דווקא נשמע לי מצוין, הרי ממילא זה איסור ומושבע ועומד מהר סיני (לא מדובר על טיפול רפואי וכדו').
וגם רישיון נהיגה מיותר, אני בתור אברך מתחרט שעשיתי, סתם ביטול תורה.
סוף סוף פעם ראשונה הממשלה מגבה קצת את מצוות התורה בחקיקה. משיח עכשיו בעז"ה.

בעברית אתה מתרעם על גדולי התורה, ויותר נכון בערמומיות גדולה. ואסביר בקצרה ובפשטות:

עומד מרן רשכבה"ג זיע"א וכותב מכתב מפורש וברור שאין לאף בחור להתגייס גם בטלנים וכל שמי שרוצה לשמור תורה ומצוות.

עומד מרן שליט"א וזועק קבל עם ועדה שאסור לאף בחור להתגייס גם בטלנים וכל שמי שרוצה לשמור תורה ומצוות.

עומד הגאוה"ג הרב מאיה שליט"א ואומר מפורשות ברדיו שכל בחור 'שרוצה להמשיך לשמור שבת' שאסור לו לילך לצבא.

ובאים החכי"ם שאנו שלחנו אותם לכנסת בהוראתם של הרבנים הנ"ל, ואומרים בדיוק להיפך בכל במה אפשרית, מעודדים גיוס לבחורים עובדים במילים מפורשות, מנסים בכל כוחם להעביר חוק כזה. כנגד הוראתם של הרבנים הנ"ל.

אם כך זה פלא פלאות, מישהו כאן ודאי עובד עלינו ובגדול. השאלה מי? התשובה פשוטה וברורה. כך שאין כאן התרעמות על גדולי ישראל אלא להיפך.

וכשאמרו לח"כ אחד שהרי מרן שליט"א נגד החוק הזה כמו שאומר וזועק, אמר 'יש רב אחר (לא נזכיר שמו מפני תקנון הפורום) שאיתו מתייעצים על ענין הגיוס'.

ומכאן הזעקה פורצת אנא השי"ת גאלנו גאולה השלימה בב"א.

בעברית אתה מתרעם על גדולי התורה, ויותר נכון בערמומיות גדולה. ואסביר בקצרה ובפשטות:

עומד מרן רשכבה"ג זיע"א וכותב מכתב מפורש וברור שאין לאף בחור להתגייס גם בטלנים וכל שמי שרוצה לשמור תורה ומצוות.

עומד מרן שליט"א וזועק קבל עם ועדה שאסור לאף בחור להתגייס גם בטלנים וכל שמי שרוצה לשמור תורה ומצוות.

עומד הגאוה"ג הרב מאיה שליט"א ואומר מפורשות ברדיו שכל בחור 'שרוצה להמשיך לשמור שבת' שאסור לו לילך לצבא.

ובאים החכי"ם שאנו שלחנו אותם לכנסת בהוראתם של הרבנים הנ"ל, ואומרים בדיוק להיפך בכל במה אפשרית, מעודדים גיוס לבחורים עובדים במילים מפורשות, מנסים בכל כוחם להעביר חוק כזה. כנגד הוראתם של הרבנים הנ"ל.

אם כך זה פלא פלאות, מישהו כאן ודאי עובד עלינו ובגדול. השאלה מי? התשובה פשוטה וברורה. כך שאין כאן התרעמות על גדולי ישראל אלא להיפך.

וכשאמרו לח"כ אחד שהרי מרן שליט"א נגד החוק הזה כמו שאומר וזועק, אמר 'יש רב אחר (לא נזכיר שמו מפני תקנון הפורום) שאיתו מתייעצים על ענין הגיוס'.

אכן כך זה נראה.
אמנם, יש לקוות שכל מה שהם אומרים זה מן השפה ולחוץ, אך בחדרי חדרים הם פועלים למנוע גיוס.
כיצד? הלא לאלוקים פתרונים.

והנה כעת ראיתי באשכול אחר תחת הכותרת 'גדולי ישראל נגד הגיוס' מפורש תמלול דבריו של הרב מאיה אתמול שאומר מפורש נגד החוק המדובר. אז מה קורה כאן רבונו של עולם?

במילים אחרות אתה מביע יותר מה שחשבתי בלב באמת, שכל פיזור הכנסת נמנע יותר ממהלך פוליטי, הואיל וסו״ס יולי אדלשטיין מתחיל להתפשר, אז יהיה אפשר להתפשר עוד.
אם אתה רוצה נאמר זאת כך: החרדים מפחדים מבחירות כי הם חוששים שלאח"מ יחוקקו את החוק הזה...

עמד מרן רשכבה"ג זיע"א ואמר שמצווה להצביע ש"ס למרות שגם לפני פטירתו היו רינונים שהחכי"ם לא הולכים כדבריו.
עומד מרן שליט"א ורומז (בבחירות הקודמות) קבל עם ועדה שצריך להצביע ש"ס למרות שהפלג מפגינים נגד החרדקי"ם.
עומדים גדולי הדור הספרדים הליטאיים והחסידים ומורים להצביע פעם אחר פעם אחר פעם לאותם נציגים שפעם אחר פעם אחר פעם מסבירים לנו עד כמה הם משנים מדעת בעלים ולא הולכים לפי הרבנים וכו וכו וכו.
אז אולי הגיע הזמן שנתחיל להבין שיש מה שנקרא מאחרי הקלעים. הרי אותם רינונים שמגיעים אלינו מגיעים גם לרבנים. ברור. יש מי שדואג לספר להם. הם חיים עם ציבור עם בני ישיבות עם אברכים ורואים מה קורה. ובכל זא הם סומכים ידם על כל מה שנעשה. כנראה שהם יודעים מה שאנחנו לא יודעים ומה שלא תמיד אפשר לספר ולשים בחזית הקמפיין.
הגיע הזמן שנתחיל לסמוך על רבותינו במקום כל היום לנסות ולבחוש בקדרת הלשון הרע.

שאלה מיותרת, אי אפשר להבין את גדולי ישראל בהנהגה:
השאלה שלי, אם יש מישהו שכן יכול להסביר.
חבל לעקם אם אפשר ליישב.
אגב: לא לצאת מהארץ דווקא נשמע לי מצוין, הרי ממילא זה איסור ומושבע ועומד מהר סיני (לא מדובר על טיפול רפואי וכדו').
וגם רישיון נהיגה מיותר, אני בתור אברך מתחרט שעשיתי, סתם ביטול תורה.
ואלו שלא מתחרטים על רישיון לנהיגה?
יש כאן בעיתיות יותר גדולה מ״האם זה נכון או לא״. כשראשי ישיבות יגידו לבחורים שבני תורה זה מעל כל העולם, לך תסביר לבחורים למה חילונים מסתכלים עליהם ההיפך. ובמקום לרומם ולהעמיד את מעמד בני התורה יותר במדינה, הם הופכים לאזרחים סוג ג׳.
ולהוסיף: לפי מתווה החוק, אברך שלא מתגייס כהוראת גדולי ישראל וקיבל צו, והוא רק בן 20, כבר בגיל 21 אין לו ביטוח לאומי, ארנונה, הנחה במעונות, ושנה לאחמ״כ מאן דכר שמיה.
ודאי שהשגחה בידי שמיים, אבל דווקא בגלל זה בעיני הנלוזות היה עדיף שהישיבות לא יקבלו שום תקציב מהמדינה, ולא צריך את הטובות שלהם במקרה שלא יעמדו בסנקציות. המדינה צריכה לתמוך בישיבות יותר משהישיבות צריכות אותם. כל המלחמה הדרדרה הרבה יותר מהרגע שהפסיקו את התקצוב לישיבות.

כפי שכבר נאמר אמנם, נראה שזה יותר בשביל הטעיה פוליטית מאשר שהחרדים יתנו למתווה הזה לעבור ככתבו וכלשונו.

נערך לאחרונה:
כל המטרה היא אחת למשוך זמן, ושבזמן משיכת הזמן לא יהיו סנקציות.
וזה מה שהשיגו.
עכשיו ינסו לפטר את היועמשי"ת ולהעביר פיסקת התגברות, ואז להעביר חוק.
קידשו את העניין של משיכת הזמן
בעוד שהחרדים התירו להטיל סנקציות על עצמם ומה יאמרו איזובי הקיר כגון לפיד וליברמן.
ובייחוד ששכל שעובר הזמן וריח הבחירות באויר בוודאי שכל אחד יותר יתעקש עלל חק הגיוס.
ובפרט שיש הרבה לדון האם חק הגיוס הזה טוב או לא
ומה רבה התדהמה שמפרסמים שאי פיזור הכנסת נעשה על דעתו של הראשל''צ לשעבר הגר''י יוסף והוא תימה ולא אמין.

חזור
חלק עליון