• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

וידאו נדיר של מרן רבינו עובדיה כשהוא צעיר ונמרץ בשיא כוחותיו ומרצו!! עם זקני בבל, והחזן גורג'י יאיר זצ"ל

יצחק משען

Well-known member
בוידאו כאן רואים את מרן כפי שאני זוכר אותו עם מרץ והליכה מהירה, הרוב כאן הכירו את מרן בזקנותו מתהלך לאיטו על משענתו, אבל גם כשהוא היה רב ראשי וגם כשהוא ירד מכהונתו הוא היה מתהלך לפעמים ברחובות לבדו, בהליכה מהירה עם גב זקוף ולב שפוף
קשה לי להאמין שנטפרי יפתחו את הוידאו, כי כשהראו לי זאת המצלמה עברה על העזרת הנשים, ואולי מורשת מרן ימחקו את המיותר, ויעלו זאת, אפשר לשאול את ידידנו המוכשר ר' דוד מנחם מהיכן המקור של הוידאו ואולי יש שם עוד קטעים

האיש העומד על התיבה עם הכובע לצד הוא ר' ראובן רביע בן נונה היה הגבאי של "אוהל רחל" יכב"ץ לעדת הבבלים בעיה"ק ברחוב דויד ילין
והיה ג"כ נמנה ומייסד ועד עדת הבבלים ביחד עם יוסף זאב אבא של ניסים זאב וביחד עם נאג'ח מרחוב שערי צדק פינת יפו היה לו חנות של קטניות בשוק
בנו יוסף חיים רביע היה גר ברחוב רבנו גרשום ודוקא לא מזמן הוא נלב"ע
ונכדו הוא ת"ח חשוב ר' מנשה רביע מביתר יע"א מבחירי המקובלים בק"ק נה"ש יכב"ץ
חמיו של ר' מנשה היה ע"ה ר' מאיר נעים כדורי גר ברחוב מודיעין פינת תחכמוני היה מוכר ביצים וכדו'
כל שבת היה גומר התהילים לפני שחרית הנץ החמה בבית הכנסת "החיים והשלום" יכב"ץ של חכם מרדכי עטיה ברחוב יוסף בן מתתיהו
אני זוכר שהיו מביאים אותו בכיסא גלגלים בסוף ימיו למנין ב' של ערש"ק בבית הכנסת "אוהל רחל" והיה מנצח על מנין זה ר' ציון חנוכה שהיה לו חנות של נעלים בשוק הרחב בסוף מצד ימין ועל החנות היה כתוב נעלי ציון 26 הוא בס"ד עוד חי נושק למאה גר בחוב יהודית פינת יפו גלמוד ובער"פ תשפ"ה הלכתי לבקרו יצ"ו
אמא של ציון בשיטפון שהנהר עלה על גדותיו בבגדאד והם היו 4 אחיות יתומות וכל אחד הלכה למשפחה אחרת והיא מזלה גרם שתהיה בבית הרי"ח הטוב והיה אוכל ממעשה ידיה בקדושה וטהרה

ועוד חזון למועד
ויש עוד דמיות שם מוכרות אבל המלאכה מרובה והפועלים עצלים והשבת נכנסת
מ"מ למה נלע"ד שזה יותר נראה בית הכנסת "אוהל רחל" בקומה העליונה ע"ה ואכמ"ל וד"ל

נערך לאחרונה:
בוידאו כאן רואים את מרן כפי שאני זוכר אותו עם מרץ והליכה מהירה, הרוב כאן הכירו את מרן בזקנותו מתהלך לאיטו על משענתו, אבל גם כשהוא היה רב ראשי וגם כשהוא ירד מכהונתו הוא היה מתהלך לפעמים ברחובות לבדו, בהליכה מהירה עם גב זקוף ולב שפוף
קשה לי להאמין שנטפרי יפתחו את הוידאו, כי כשהראו לי זאת המצלמה עברה על העזרת הנשים, ואולי מורשת מרן ימחקו את המיותר, ויעלו זאת, אפשר לשאול את ידידנו המוכשר ר' דוד מנחם מהיכן המקור של הוידאו ואולי יש שם עוד קטעים
חסום

האיש העומד על התיבה עם הכובע לצד הוא ר' ראובן רביע בן נונה היה הגבאי של "אוהל רחל" יכב"ץ לעדת הבבלים בעיה"ק ברחוב דויד ילין
והיה ג"כ נמנה ומייסד ועד עדת הבבלים ביחד עם יוסף זאב אבא של ניסים זאב וביחד עם נאג'ח מרחוב שערי צדק פינת יפו היה לו חנות של קטניות בשוק
חמיו של ר' מנשה היה ע"ה ר' דויד נעים כדורי גר ברחוב מודיעין פינת תחכמוני היה מוכר ביצים וכדו'
כל שבת היה גומר התהילים לפני שחרית הנץ החמה בבית הכנסת "החיים והשלום" יכב"ץ של חכם מרדכי עטיה ברחוב יוסף בן מתתיהו
אני זוכר שהיו מביאים אותו בכיסא גלגלים בסוף ימיו למנין ב' של ערש"ק בבית הכנסת "אוהל רחל" והיה מנצח על מנין זה ר' ציון חנוכה שהיה לו חנות של נעלים בשוק הרחב בסוף מצד ימין ועל החנות היה כתוב נעלי ציון 26 הוא בס"ד עוד חי נושק למאה גר בחוב יהודית פינת יפו גלמוד ובער"פ תשפ"ה הלכתי לבקרו יצ"ו
אמא של ציון בשיטפון שהנהר עלה על גדותיו בבגדאד והם היו 4 אחיות יתומות וכל אחד הלכה למשפחה אחרת והיא מזלה גרם שתהיה בבית הרי"ח הטוב והיה אוכל ממעשה ידיה בקדושה וטהרה

ועוד חזון למועד
נאג'ח היה בח"ק לא?

איפה כאן?

חמיו של ר' מנשה היה ע"ה ר' דויד נעים כדורי גר ברחוב מודיעין פינת תחכמוני היה מוכר ביצים וכדו'

ועוד חזון למועד
חזק וברוך חכם יעקב, אולי באמת תצרף תמונות לשמות האישים שאתה מדבר עליהם שנדע במי מדובר, כי הכרנו הרבה מהם אבל לא בשמותם, שכן הבבלים בד"כ עם עצמם ולא מתערבבים עם החלאבים וכדו', ובאמת מעניין מדוע דוד מנחם כותב שזה צולם במנחת יהודה שכידוע שם היה תחת הנהגת המתנגדים לרבינו בתחילת ימיו.

ובאמת מעניין מדוע דוד מנחם כותב שזה צולם במנחת יהודה שכידוע שם היה תחת הנהגת המתנגדים לרבינו בתחילת ימיו.
את זה תשאל אותו כי הוא לא יענה לך כי הוא צריך את ש"ס שר הדתות אז הוא מחפה ותן לחכם ויחכם
הוא חושב שאנחנו שכחנו מה עוללו לחכם עובדיה שם דיקא במנחת יהודה ועל צבאם אותו חכם וצדיק ששלט שם במנחת יהודה ביד רמה ואכמ"ל וד"ל וכבוד אלוהים הסתר דבר
עוד באוהל רחל הרב עובדיה מסר שם שיעורים בראשית ימיו ובמנחת יהודה העדיפו שהמקום יסגר ולא יתנו לרב ע"ה לבוא שם
בקיצור אל תגרור אותו למקומות לא נחמדים ומכובדים והוא רחום יכפר עוון
אגב שבשנת 1969 היה עלילת דם על 9 יהודים שם בעיר ואם בעולם הי שם בעירק דמתקרי בג'דאד יע"א
ונגזר דינם לתליה לעין כול העם למען ישמעו ויראו קהל עם ועדה, וזאת בעבור שחשדום השלטון דאז של סדאם חוסין שר"י שיהודים ההם הי"ד היו מרגלים
ולכן עשו תפילות כאן בארץ ישראל על מנת להציל המצב לא תקפ"ץ
ואגב מאיר נעים כדורי הנ"ל היה עובד במוסך בתלפיות של יחזקאל ירוחם גבאי של "שמש צדקה" יכב"ץ וחתן חכם סלמאן מוצפי
רק 6 שנים ואח"כ אמר לבעל המוסך הנ"ל ובשביעית יצא לחופשי חינם

נערך לאחרונה:
נאג'ח היה בח"ק לא?
כן
אגב ר' ראובן הנ"ל בסופו של דבר פרש רק בגלל עניין לא חוקי בח"ק ואכמ"ל וד"ל
וכבר התחיל חקירות והלשנות על הועד הנ"ל בעניין הח"ק ובעצת אשתו ע"ה (וקראו אותה מרת מסעודה ע"ה) הוא פרש
למרות שהוא היה ממייסדי הועד הנ"ל

ובס"ד קצת עכשיו רוח לי זמן לספר מקצת מפעליו של ר' ראובן רביע הנ"ל זיע"א
בקופת ועד עדת הבבלים הוא יסד שכל חצי שנה מעלה מטה יבחנו אברכים או בחורים בפומבי על מסכת אחת ממסכתות הש"ס
ולקבל עבור המבחן כמובן רק אם הוא יעבור תחת השבט בטוב ובנעימים, ומילגה טובה ומכובדת יהיה תח"י עבור החג הבעל"ט
והמבחן היה לרוב בבית הכנסת אוהל רחל הנ"ל ופעמים מקצת זה היה מתקיים בביהכנ"ס "בחר" יכב"ץ ברחוב מהר"ש אלפנדרי
הגבאי שם היה בראשות חבר הועד יוסף זאב ולימים ר' מאיר חי זאב זצ"ל
והבוחנים היו מחכמי בבל בראשונה היה חכם סלמאן חוגי עבודי (ראה חייו ופעליו ומעשיו בספר "להורות חכמה ומשפט" וכן מקצת בספר ישיבות בג'דאד ח"ב)
וכן היה הבוחן ראש ישיבת "מדרש פורת יוסף" יכב"ץ בשכונת גאולה ואף היה לא אחת בוחר הבחורים והאברכים למבחן הנ"ל (הן מבחינת שהיו רו'ח הן מבחינת שהיו זקוקים לגש'ם)
וסיפר לי הגר"א טופיק שליט"א בעל שו"ת "קול אליהו" ג"ח שהוא פעם אחת אף נקרא למבחן פומפי הנ"ל והצליח יש תמונות יפות מהמעמד הקד' הלז עיי"ש
וסיפר לי זקן בבלי יצ"ו שהוא נקרא למבחן ובסוף לא עלה בטוב ור' ראובן הביא לו מקופת הועד בסך 100 לי' וזאת בעבור הטורח שלכל הפחות ישב ולמד ושינן
וכמובן דברים עשו את שלהם שהיום הוא אחד הת"ח החשובים והיראים שיש וכבוד אלוהים הסתר דבר
ר' ראובן רביע נלב"ע ז"ך טבת תש"ע

משום מה חסום בנטפרי

תוכל להעלות אותו שוב אפילו לא מופיע סרטון אצלי

חסום ב'נטפרי' כי יש נשים!!!
אך למה אין לכם 'נטפרי' !? יש משהו יותר מוגן?! אם יותר מוגן למה הסרטון לא נחסם אצלכם?
ידידי היקר לי יש נטפרי!! ואולי בכלל זה הסרטון לא מופיע כלל שקיים לא שהוא חסום!!

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
חסום ב'נטפרי' כי יש נשים!!!
אך למה אין לכם 'נטפרי' !? יש משהו יותר מוגן?! אם יותר מוגן למה הסרטון לא נחסם אצלכם?
גם באתרוג פלוס הכל נחסם. לא מעט מהסרטונים שעולים לכאן אינני יכול לראותם

נערך לאחרונה:
ר' ראובן רביע נלב"ע ז"ך טבת תש"ע
שלח לי ת"ח אחד:
זכורני, במלאות 50 שנה לפטירת הגאון הצדיק חכם סלמן מוצפי זלה"ה, עליתי יחד עם בנו כמוהר"ר חכם בן ציון מוצפי שליט"א בליל יומא דהילולא להתפלל על קברו שבהר המנוחות, והייתי צמוד אליו, (ועוד חזון למועד לכתוב על המעמד נורא הוד שהיה שם, נקי נדר), וראיתי שביצאתו עצר בסמוך לאחד הקברים התפלל על גלות השכינה ונשק בהכנעה רבה למצבה, כשנשאל על כך באותו מעמד מאדם נוסף שהיה עמו מה ראה על ככה, השיבו ברגש כי החכם הקברו שם היה אדם גדול ונסתר מאוד, מיד ראיתי שהיה זה קברו של חכם ראובן רביע זלה"ה. תנצב"ה (דבר"י סופרים).

ההקלטה הזו מזכירה לי שבשנה האחרונה לעת זקנה שהוא ע"ה היה חזן בקינות של יום ט' באב "באוהל רחל" יכב"ץ לעדת הבבלים
באמירת "מזמור לאסף" התחיל וכנראה היה נשמע כמו בהקלטה הזו
אז התחיל ע"ד עצמו הגר"א טופיק (בעל שו"ת "קול אליהו" ג"ח) הכל שוב מריש המזמור בניגון הידוע כמו שרק הבבלים יודעים לבכות
ומאז נקבע שהוא החזן שם ביום ט' באב וכמובן משנת תש"ע החזן לקינות עבר שם עליות ומורדות
עד שביקש ר' יחזקאל מחלב יצ"ו מהגר"א לשוב בכדי שלא ישכח המחזה ביום זה במקום זה
כמו שקרא שם בר"ה ויוה"כ שהיה שם החזן ר' (הרצל) משה משה עוד בקומה ב' עד שנהיה מה שנהיה ע"י אותו אחד שאף מכר את כל ס"ת העתיקים שהיה שם וכן הלאה ואכמ"ל וברוך היודע
והנה בא בנו הצעיר הגר"מ טופיק להמשיך את המסורת
כמו שבא בנו הצעיר של ר' יהודה יאיר ע"ה (שהיה ג"כ רב ביהכ"נ "אוהל פנחס" יכב"ץ בשכונת מוסררה בעיה"ק) להמשיך את אביו לעזרה בחלק לא מבוטל בקינות באוהל רחל
נ.ב. משום מה אני יותר מתחבר לסליחות של ר' אברהם ניסן אביהם של הגר"י והגר"ע ניסן וכן לשמוע את ר' דויד חלבי וכן כמה פעמים עזרתי לר' יחזקאל יאיר ע"ה באוהל רחל באמירת הסליחות

שלח לי ת"ח אחד:
זכורני, במלאות 50 שנה
שלח לי חוקר אחד:
חכם סלמאן נלב"ע ב: ז"ל טבת תשל"ה
חכם ראובן רביע הנ"ל נלב"ע ב: ז"ך טבת תש"ע
נ.ב. ועוד על ר' ראובן ע"ה שהקים ויסד בבהיכנ"ס "אוהל רחל" כולל בעלי בתים בשעות הבוקר בשם "שי עולמות"
והיו באים לשיעור הזה האחים גילקרוב מהתלמדים הראשונים של חכם עובדיה כאן בארץ ישראל
הראשון הוא ר' אברהם ע"ה שהיה גר ברחוב עובדיה ומתפלל בשמש צדקה עימש"כ עליו בספר ירושלים בתפארתה
והשני הוא ר' שמואל יצ"ו חמיו של הגר"א טופיק ואביו של ר' גדעון בעל מנחת גדעון והוא מחותן עם יחזקאל ירוחם חתן חכם סלמאן ועימש"כ עליו על יחזקאל ג"כ בספר ירושלים בתפארתה
והיה מוסר השיעור שם ר' רחמים גינתי ע"ה ויש הרבה מה לכתוב על ר' רחמים ואין בכוחי כלל ועיקר

נערך לאחרונה:
חזור
חלק עליון