מכתב של מרן בכת"י על כתביו שכתב בימי נעוריו על דרך לימודו
פותח הדיון פותח הדיון מתלמידי מרן הראש"ל Moderator 18 יולי (7) 2024 #2 ולא זו בלבד זה גם מגלה לנו תמיד את מה שמרן הראש''ל שליט''א כל פעם אומר שמרן תמיד דרך לימודו היה לחדד את התלמידים דרך פלפול כדי שיהיה תורת החילוק כמו שצריך ויש גם מכתב ידוע ששם מרן מתמרמר על דרך לימוד העיון של פורת יוסף דאז
ולא זו בלבד זה גם מגלה לנו תמיד את מה שמרן הראש''ל שליט''א כל פעם אומר שמרן תמיד דרך לימודו היה לחדד את התלמידים דרך פלפול כדי שיהיה תורת החילוק כמו שצריך ויש גם מכתב ידוע ששם מרן מתמרמר על דרך לימוד העיון של פורת יוסף דאז
ע"ה ס"ט Well-known member 18 יולי (7) 2024 #5 יצחק משען אמר: אני חושב שזה ציטוט מהשאגת אריה או משהו כזה לחץ כדי להרחיב... גם לי זכור כך.
ס"ט Well-known member 18 יולי (7) 2024 #6 אכן כן דבריו הם בדומה לדברי השאגת אריה בהקדמתו. וראה כאן בקטע השני ובהע' נ'.
ב בהיקף ובעמל Active member 18 יולי (7) 2024 #7 וחבל מאוד שהעתיקו כאן קטע מדברי מרן שנראה כאילו אומר על עצמו
אמונה ובטחון Well-known member 18 יולי (7) 2024 #8 ידוע כמה מרן הפליג בשבח ומעלת כתיבת חידו"ת, ע' בס' דורשי ה' ואל"ת ועוד.
ס"ט Well-known member יום שני בשעה 12:25 #9 סט אמר: אכן כן דבריו הם בדומה לדברי השאגת אריה בהקדמתו. וראה כאן בקטע השני ובהע' נ'. הצג קובץ מצורף 22944 לחץ כדי להרחיב... זה ציטוט מיביע אומר
סט אמר: אכן כן דבריו הם בדומה לדברי השאגת אריה בהקדמתו. וראה כאן בקטע השני ובהע' נ'. הצג קובץ מצורף 22944 לחץ כדי להרחיב... זה ציטוט מיביע אומר
פותח הדיון פותח הדיון מתלמידי מרן הראש"ל Moderator יום שני בשעה 14:18 #11 בהיקף ובעמל אמר: וחבל מאוד שהעתיקו כאן קטע מדברי מרן שנראה כאילו אומר על עצמו לחץ כדי להרחיב... לא עלי תלונותיכם יתד המאיר הביאו זאת שמרן כתב על עצמו ...
בהיקף ובעמל אמר: וחבל מאוד שהעתיקו כאן קטע מדברי מרן שנראה כאילו אומר על עצמו לחץ כדי להרחיב... לא עלי תלונותיכם יתד המאיר הביאו זאת שמרן כתב על עצמו ...
ד דעה את ה' Member אתמול ב 12:54 #12 וביותר תמוה לי מה שייך אצל מרן לחדד את התלמידים? וכי עסק בלימוד בישיבה לתלמידים? ומאז ומעולם עסק בלימוד שמעתתא להלכה. וכניכר מתשובותיו בכל השנים. וצ"ב.
וביותר תמוה לי מה שייך אצל מרן לחדד את התלמידים? וכי עסק בלימוד בישיבה לתלמידים? ומאז ומעולם עסק בלימוד שמעתתא להלכה. וכניכר מתשובותיו בכל השנים. וצ"ב.
ס"ט Well-known member אתמול ב 13:51 #13 דעה את ה' אמר: וביותר תמוה לי מה שייך אצל מרן לחדד את התלמידים? וכי עסק בלימוד בישיבה לתלמידים? ומאז ומעולם עסק בלימוד שמעתתא להלכה. וכניכר מתשובותיו בכל השנים. וצ"ב. לחץ כדי להרחיב... ודאי וודאי שכן. במצרים ובת"א וכו'.
דעה את ה' אמר: וביותר תמוה לי מה שייך אצל מרן לחדד את התלמידים? וכי עסק בלימוד בישיבה לתלמידים? ומאז ומעולם עסק בלימוד שמעתתא להלכה. וכניכר מתשובותיו בכל השנים. וצ"ב. לחץ כדי להרחיב... ודאי וודאי שכן. במצרים ובת"א וכו'.
ע"ה ס"ט Well-known member אתמול ב 14:51 #14 סט אמר: ודאי וודאי שכן. במצרים ובת"א וכו'. לחץ כדי להרחיב... וגם בי-ם בישיבת אור תורה. למד אצלו רה"י חכם משה צדקה שליט"א, וכפי שסיפר כמה פעמים שזו התקופה הכי יפה שהיתה לו.
סט אמר: ודאי וודאי שכן. במצרים ובת"א וכו'. לחץ כדי להרחיב... וגם בי-ם בישיבת אור תורה. למד אצלו רה"י חכם משה צדקה שליט"א, וכפי שסיפר כמה פעמים שזו התקופה הכי יפה שהיתה לו.
זכירת יציאת מצרים Active member אתמול ב 14:56 #15 עה סט אמר: בישיבת אור תורה. לחץ כדי להרחיב... זה כולל הלכה בברכת התורה למה לא מעלים את רוב ההודעות שאני כותב האם זה רק לי או גם לאחרים צנזורה סתם על דברים מצויינים חבל בברכת התורה נערך לאחרונה: אתמול ב 15:24
עה סט אמר: בישיבת אור תורה. לחץ כדי להרחיב... זה כולל הלכה בברכת התורה למה לא מעלים את רוב ההודעות שאני כותב האם זה רק לי או גם לאחרים צנזורה סתם על דברים מצויינים חבל בברכת התורה