שלום וברכה. קוראים לי מאור, ואני הוצאתי את האפליקציה אם
@אליהו יעקבי. כל ההוראות שלנו לפי הרב
@ליאור דהן
יש דבר מעניין בעולם של האתרים שיכולים לשים האתר אופליין, אבל אני לא יודע למה זה לא עובד. אני יבדוק ויחזור.
בישראל, זה דומה בדיוק בפסקים ללוח אור החיים. יש הוספות, כמו "צאת לחומרה" שהלוח אור"ח בעצמו לא מביא בגלל זה לא רלוונטי לרוב האנשים, אבל הרבנים מביאים את זה לקצת עניינים (זמן מילה בבין השמשות ביום ששי) וגם הוספנו את הזמן הראוי ללבוש טלית/תפילין של 60 דקות, אבל העיקר בלי הנוספות הללו זה כמו הלוח אור"ח
לזמן הנץ, יש לנו הנץ הנראה שהורדנו מלוח "בכורי יוסף", אבל בגלל שזה שונה כך שנה, אנחנו נותנים לזה אופציה לפני עצמה.
דבר יחידי אני יסביר עד, שהלוח אור"ח נוסף דקה אחת לכמה זמנים כדי שהזמנים יהיו ראויים לכל העיר. לנו, הזמנים יכולים להיות מדויק לבית ולרחוב שלך, אז הדקה החומרה הזאת - אינה נצרכת. ההבדל יכול להיות עד חצי דקה, אבל זה דקדוק שלנו וחשוב שכל זמן יהיה מדוייק.
בחו"ל, הדקות עדיין בשיטת הזמניות, אבל לכל זמן של זמניות (72, 13.5) מוסיפים לפי האופק לזמן שמשקף אם האסטרונומיה. השיטה של מעלות זורקים את הדרך של זמניות, אבל אם צירוף של זמניות ומעלות, יכולים לעשות לוח שבישראל ידמה ללוח אור החיים והאותו מספרים של המעלות יעבוד בשיטת הזמניות בחו"ל.
אני שמח לראות האפליקציה שלי פה. בעז"ה, כל ההלכות יגדל ויצליח, להגדיל תורה ולהדירה. אם יש שאלות, אני יסתכל פה לראות ולענות.
כל טוב