• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • "המרכז למורשת מרן" שמח לבשר לציבור היקר על פתיחת קבוצת הצ'אט "מורשת מרן אונליין" בה יובאו חדשות ועדכונים מעולם התורה, וכן תכנים תורניים מעניינים כולל קטעי וידאו, תמונות והנעשה בעולם הישיבות.

>> להתחברות לחצו עכשיו:

https://news.moreshet-maran.com/

לשליחת עדכונים לחצו כאן, או שלחו למייל: news@moreshet-maran.com

נ.ב. צ'אט זה מאושר בנטפרי.

זמני יוסף - לוח זמנים ע"פ הגר"ע יוסף זצ"ל

שלום וברכה. קוראים לי מאור, ואני הוצאתי את האפליקציה עם @אליהו יעקבי. כל ההוראות שלנו לפי הרב @ליאור דהן

אין תוכנה למחשב אופליין?
יש דבר מעניין בעולם של האתרים שיכולים לשים האתר אופליין, אבל אני לא יודע למה זה לא עובד. אני יבדוק ויחזור.

מישהו ניסה לבדוק את זה דומה לוח אור"ח
בישראל, זה דומה בדיוק בפסקים ללוח אור החיים. יש הוספות, כמו "צאת לחומרה" שהלוח אור"ח בעצמו לא מביא בגלל זה לא רלוונטי לרוב האנשים, אבל הרבנים מביאים את זה לקצת עניינים (זמן מילה בבין השמשות ביום ששי) וגם הוספנו את הזמן הראוי ללבוש טלית/תפילין של 60 דקות, אבל העיקר בלי הנוספות הללו זה כמו הלוח אור"ח
לזמן הנץ, יש לנו הנץ הנראה שהורדנו מלוח "בכורי יוסף", אבל בגלל שזה שונה כך שנה, אנחנו נותנים לזה אופציה לפני עצמה.

דבר יחידי אני יסביר עד, שהלוח אור"ח נוסף דקה אחת לכמה זמנים כדי שהזמנים יהיו ראויים לכל העיר. לנו, הזמנים יכולים להיות מדויק לבית ולרחוב שלך, אז הדקה החומרה הזאת - אינה נצרכת. ההבדל יכול להיות עד חצי דקה, אבל זה דקדוק שלנו וחשוב שכל זמן יהיה מדוייק.

בחו"ל, הדקות עדיין בשיטת הזמניות, אבל לכל זמן של זמניות (72, 13.5) מוסיפים לפי האופק לזמן שמשקף אם האסטרונומיה. השיטה של מעלות זורקים את הדרך של זמניות, אבל אם צירוף של זמניות ומעלות, יכולים לעשות לוח שבישראל ידמה ללוח אור החיים והאותו מספרים של המעלות יעבוד בשיטת הזמניות בחו"ל.

אני שמח לראות האפליקציה שלי פה. בעז"ה, כל ההלכות יגדל ויצליח, להגדיל תורה ולהדירה. אם יש שאלות, אני יסתכל פה לראות ולענות.

כל טוב

שלום וברכה. קוראים לי מאור, ואני הוצאתי את האפליקציה אם @אליהו יעקבי. כל ההוראות שלנו לפי הרב @ליאור דהן

יש דבר מעניין בעולם של האתרים שיכולים לשים האתר אופליין, אבל אני לא יודע למה זה לא עובד. אני יבדוק ויחזור.

בישראל, זה דומה בדיוק בפסקים ללוח אור החיים. יש הוספות, כמו "צאת לחומרה" שהלוח אור"ח בעצמו לא מביא בגלל זה לא רלוונטי לרוב האנשים, אבל הרבנים מביאים את זה לקצת עניינים (זמן מילה בבין השמשות ביום ששי) וגם הוספנו את הזמן הראוי ללבוש טלית/תפילין של 60 דקות, אבל העיקר בלי הנוספות הללו זה כמו הלוח אור"ח
לזמן הנץ, יש לנו הנץ הנראה שהורדנו מלוח "בכורי יוסף", אבל בגלל שזה שונה כך שנה, אנחנו נותנים לזה אופציה לפני עצמה.

דבר יחידי אני יסביר עד, שהלוח אור"ח נוסף דקה אחת לכמה זמנים כדי שהזמנים יהיו ראויים לכל העיר. לנו, הזמנים יכולים להיות מדויק לבית ולרחוב שלך, אז הדקה החומרה הזאת - אינה נצרכת. ההבדל יכול להיות עד חצי דקה, אבל זה דקדוק שלנו וחשוב שכל זמן יהיה מדוייק.

בחו"ל, הדקות עדיין בשיטת הזמניות, אבל לכל זמן של זמניות (72, 13.5) מוסיפים לפי האופק לזמן שמשקף אם האסטרונומיה. השיטה של מעלות זורקים את הדרך של זמניות, אבל אם צירוף של זמניות ומעלות, יכולים לעשות לוח שבישראל ידמה ללוח אור החיים והאותו מספרים של המעלות יעבוד בשיטת הזמניות בחו"ל.

אני שמח לראות האפליקציה שלי פה. בעז"ה, כל ההלכות יגדל ויצליח, להגדיל תורה ולהדירה. אם יש שאלות, אני יסתכל פה לראות ולענות.

כל טוב
א. ישר כוחך! דבר חשוב מאוד!
ב. האם יש תכנון להדפיס או להציג כתוכנה להדפסה שאפשר לבנות על פי לוח להדפסה?
ג. האם ישנה אפשרות ליצור תוכנה למחשב שאינה תלויה באינטרנט?
ד. אני מבין שאתה תושב חו,ל, זה דבר חשוב מאוד גם לחול עלה והצלח!

זה מעולה
רק דבר אחד שלא כל כך הבנתי- הנץ שם בפער די גדול מהזמן המופיע בלוח אור החיים,ולפי מה שידוע לי אור החיים הכי מעודכנים לדעת מרן.ואם כן,שגם זו הולכת לשיטת מרן,כיצד יש הפרש כל כך גדול בנץ?(לפעמים מעל 5 דק)

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
אולי בגלל הנץ הנראה?
לדוגמא בעיר ביתר וגם באלעד ההפרש בין הנץ המישורי לנץ הנראה הוא יותר מ20 דק' !
ובאמת זה נידון הלכתי קשה, כי לא סביר לאחר כ"כ את הנץ

נערך לאחרונה:
תודה! כדי להסביר את זמן הנץ החמה. כברירת מחדל, מוצג נץ החמה מישור, מפני שקל יותר לחשב אותו. אך באופן אידיאלי, עליך להגדיר נץ החמה נראה עם זמני הנץ מאתר chaitables.com.

אם תלחץ על זמן הנץ החמה, תופיע כל ההסברה עליו, ויהיה שם כפתור להגדרת נץ החמה נראה.

תודה! כדי להסביר את זמן הנץ החמה. כברירת מחדל, מוצג נץ החמה מישור, מפני שקל יותר לחשב אותו. אך באופן אידיאלי, עליך להגדיר נץ החמה נראה עם זמני הנץ מאתר chaitables.com.

אם תלחץ על זמן הנץ החמה, תופיע כל ההסברה עליו, ויהיה שם כפתור להגדרת נץ החמה נראה.
בשביל לחשב נץ נראה, לא מספיק לחשב גובה כמו בשקיעה, אלא גם ניכוי ההרים, וזה יכול להשתנות במרחק קצר מאוד, לדוגמא הנץ הנראה של ירושלים הוא מוקדם ב18-24 דק' מהנץ הנראה של ביתר, ובאמת כמדו' שבביתר עושים לפי הנץ המישורי, כי אם מחמירים לצאת ידי הנץ הנראה, יוצא שכרו בהפסדו כי קוראים ק''ש אחרי הנץ המישורי, ויתכן שמאבדים עי''ז את זמן ק''ש לפני הנץ שי''א שזה מעיקר הדין לכתחילה. ובלא''ה הרי בדיעבד מותר להתפלל לפני הנץ, והרבה פוסקים מתירים אפי' לכתחי', ויש צד לצרף את הנץ המישורי, כי י''א שהעיקר כהמישורי.

חזור
חלק עליון