האם זה נכון שהרב אסר לצרף אותם למניין? האם כל מה שאמרו בשם הרב שלא לעלות כלל זה נכון? היום הייתי בכותל וראיתי את הרב אלישע וולפסון ואמר שמוציאים בשם הרב דברים לא נכונים ובאמת הרב התיר ורק מכריחים אותו מטעם הרבנות הראשית לאסור זאת? אשמח לתשובה מהירה!
האם זה נכון שהרב אסר לצרף אותם למניין? האם כל מה שאמרו בשם הרב שלא לעלות כלל זה נכון? היום הייתי בכותל וראיתי את הרב אלישע וולפסון ואמר שמוציאים בשם הרב דברים לא נכונים ובאמת הרב התיר ורק מכריחים אותו מטעם הרבנות הראשית לאסור זאת? אשמח לתשובה מהירה!
היום כל אחד שלא מתאים לו משהו שהרב אומר, ישר מוציא שזה נאמר תחת לחץ של איזה גורם.
בהסתכלות הזו אבדה חלילה כל התורה. על כל הלכה כמעט יש מישהו שמתנגד, אז מהיום אל תאמין לשום פסק.
ה' ירחם.
הרב עובדיה (בתשובה ביבי"א ועוד) התנגד לעליה להר הבית, למרות שלדעתו זיהוי מקום אבן השתייה הוא ברור, בגלל חשש שייכנסו אחרים למקומות שאסור ובלי טבילה.
הרב וולפסון יכול לטעון שהמציאות השתנתה ולכן בימינו לפי הרב עובדיה היה צריך להורות אחרת. אבל הוא לא יכול לטעון שהרב עובדיה חשב שמותר כותב שאסור רק כי הכריחו אותו. כידוע, הרב עובדיה לא היה כפוף הלכתית לאף אחד... גם בנו הרב יצחק, אם הוא היה חושב שמותר לעלות להר הבית, אני לא חושב שיש מישהו ברבנות הראשית שהיה מסוגל להכריח אותו לחשוב אחרת...
אבל, כמובן שמותר לצרף את העולים למנין. זה לא כתוב ביביע אומר ולא בילקוט יוסף ואין צורך להגזים
השאלה היא על כל מי שאינו מציית לגדו''י / פורש מדרכי ציבור, בכל נושא שהוא, ולא בעצם העלייה להר שאין בה איסור מצד עצמו, כי אם תקנת כל גדו''י לסייג וכנ''ל