בימים האחרונים יצאנו לפסק זמן קצר, כדי לעשות בדק בית וחשבון נפש כיצד הפורום יוכל להגיע לנקיות גדולה יותר בעניין כבוד חכמים, בעקבות תקלה שקרתה, חרף הצעדים וההגבלות שננקטו בעבר. כעת בסיעתא דשמיא, לאחר היוועצות עם דעת תורה, הגענו למתווה שבע"ה יהיה לתועלת לכולנו, להיות בפורום נקי יותר, בו יוכלו הרבנים הגאונים שליט"א מכלל המגזרים לדון בדברי תורה, כדרכה של תורה, ללא חשש של היכשלות חלילה בכבוד חכמים. הנהלים הוחמרו, וננקטו גם פעולות טכניות לשם כך. ואנו שמחים לבשר על פתיחת הפורום בחזרה במתכונתו החדשה. תיתכן אולי אי נוחות קטנה, אבל הרווח הוא של כולנו: פורום נקי וזך! כאן המקום לבקש מהציבור לשים יותר לב על כפתור הדיווח שבכל הודעה, ולדווח על תוכן שלדעתם אינו מתאים, ובפרט בתוכן ישן (שאולי חרף ההגבלות הישנות נשאר בטעות). אנו תקווה שבע"ה נזכה להיות מחכמי ארץ ישראל שנוחים זה לזה בהלכה, ולהגדיל תורה ולהאדירה בדרך התורה אשר דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום. ונסיים בתודה לכל הפונים בתקופה הזו, ושלחו את חיזוקיהם. תודה על האיכפתיות והשותפות, בע"ה יחד נמשיך להגדיל את בית המדרש הדיגיטלי הנוכחי, אשר מביא ברכה לרבבות אלפי ישראל. חזקו ואמצו!
יש לך טעות צדיק!ראיתי פרסומות על הסגולה של השנה התשיעית והחודש התשיעי והשעה התשיעית
גם אם יש לזה מקור מהאר"י
אבל למה אני חושב שכל שנה מפרסמים את הסגולה הזו?
המקור לעשות זאת כל שנה ולא רק בשנה תשיעית, הוא קופת העיר בני ברק, והדבר הוא סגולה עצומה לפרנסה ועשירות, לקופה הנ"ל.ראיתי פרסומות על הסגולה של השנה התשיעית והחודש התשיעי והשעה התשיעית
גם אם יש לזה מקור מהאר"י
אבל למה אני חושב שכל שנה מפרסמים את הסגולה הזו?
לחסידים ואנשי מעשה אין בעיה, הם מתפללים שחרית בשעה הזאת ומוציאים ס"ת וממילא הם מכוונים בבריך שמיה... על הכל...!!!מה עושים השנה כשחל בשבת.
האם מועיל הפתרון דלהלן:
או שיועיל רק ע"י גרמא וכד'?
אבל ממה נפשך, אם הם אוחזים שהם למעלה מהזמן ומותר להתפלל בשעה כזו, אז גם השעה התשיעית היא לא חייבת להיות בדיוק בשעה שכתובה בשעוןלחסידים ואנשי מעשה אין בעיה, הם מתפללים שחרית בשעה הזאת ומוציאים ס"ת וממילא הם מכוונים בבריך שמיה... על הכל...!!!![]()
היא גופא הנקודה, שהצמצום שלהם לשעה מסויימת למרות שבד"כ אינם כפופים לשעה, היא הפועלת את כל הישועות. ואכמ"ל.אבל ממה נפשך, אם הם אוחזים שהם למעלה מהזמן ומותר להתפלל בשעה כזו, אז גם השעה התשיעית היא לא חייבת להיות בדיוק בשעה שכתובה בשעון
אם ככה אז המצב שלנו מצוין, כי כל יום אנחנו מצמצמים את עצמנו להתפלל את כל התפילות בזמן של הכי לכתחילה, ובאפשרותנו למשוך בכל יום ישועות ב"ההיא גופא הנקודה, שהצמצום שלהם לשעה מסויימת למרות שבד"כ אינם כפופים לשעה, היא הפועלת את כל הישועות. ואכמ"ל.
אז לי זה לא יעבוד?, אגב שמעתי עדות נאמנה מאחד שהיה אצל מרן הגרח"ק זללה"ה בשעה התשיעית, ושאלו אם יש מקור לזה, ואמר לו מרן זללה"ה שאינו יודע, ואח"כ נכנסו שלוחי קופת העיר וביקשו ברכה לתורמים (ולא הזכירו עניין השעה התשיעית) ובירכם, ע"כ המעשה.היא גופא הנקודה, שהצמצום שלהם לשעה מסויימת למרות שבד"כ אינם כפופים לשעה, היא הפועלת את כל הישועות. ואכמ"ל.
יש לזה מקור מספר ברית מנוחה. יש אותו באוצר החכמה.אז לי זה לא יעבוד?, אגב שמעתי עדות נאמנה מאחד שהיה אצל מרן הגרח"ק זללה"ה בשעה התשיעית, ושאלו אם יש מקור לזה, ואמר לו מרן זללה"ה שאינו יודע, ואח"כ נכנסו שלוחי קופת העיר וביקשו ברכה לתורמים (ולא הזכירו עניין השעה התשיעית) ובירכם, ע"כ המעשה.
מעניין, כנראה הגרח"ק לא שמע עליויש לזה מקור מספר ברית מנוחה. יש אותו באוצר החכמה.
כמדומה שכן היה גם אצל מרן זיע"א ואולי אפי' יש תיעוד שמרן זיע"א מבקש מצבי חקק לא להפריעו מלימודו בגלל זה.אז לי זה לא יעבוד?, אגב שמעתי עדות נאמנה מאחד שהיה אצל מרן הגרח"ק זללה"ה בשעה התשיעית, ושאלו אם יש מקור לזה, ואמר לו מרן זללה"ה שאינו יודע, ואח"כ נכנסו שלוחי קופת העיר וביקשו ברכה לתורמים (ולא הזכירו עניין השעה התשיעית) ובירכם, ע"כ המעשה.
תשובה יפה מאוד![]()
סגולת השעה התשיעית (9 דקות) ביום ט' כסלו - שנת תשפ"ה - 2024 - משיב כהלכה
כל מה שרציתם לדעת על עת רצון לתפילה, הסגולה של השעה התשיעית ביום התשיעי בחודש בתשיעי (9 דקות ביום ט' כסלו). מה המקור? באיזה שעה זה יוצא?meshiv.co.il
...השנה (תשפ"ד) ביום רביעי ט' בכסלו (22.11.2020) בין השעות: 13:41-13:50.
כתב בזה רבי גד יזדי בקצות דרכיוכמדומה שכן היה גם אצל מרן זיע"א ואולי אפי' יש תיעוד שמרן זיע"א מבקש מצבי חקק לא להפריעו מלימודו בגלל זה.
הסגולה קיימת אבל הקופות הצדקה עשו מזה סיפור.