סגולת השעה התשיעית

קורסיה

Well-known member
ראיתי פרסומות על הסגולה של השנה התשיעית והחודש התשיעי והשעה התשיעית
גם אם יש לזה מקור מהאר"י
אבל למה אני חושב שכל שנה מפרסמים את הסגולה הזו?

גם אם יש לזה מקור מהאר"י
יש לך טעות צדיק!
אין דבר כזה השנה התשיעית. אלא: החודש התשיעי, יום התשיעי, ושעת תשיעית! (ברית מנוחה הקדמון)
את השנה התשיעית באמת עושים פעם ב9 שנים.

גם אם יש לזה מקור מהאר"י
המקור לעשות זאת כל שנה ולא רק בשנה תשיעית, הוא קופת העיר בני ברק, והדבר הוא סגולה עצומה לפרנסה ועשירות, לקופה הנ"ל.

מה עושים השנה כשחל בשבת.
האם מועיל הפתרון דלהלן:

או שיועיל רק ע"י גרמא וכד'?
לחסידים ואנשי מעשה אין בעיה, הם מתפללים שחרית בשעה הזאת ומוציאים ס"ת וממילא הם מכוונים בבריך שמיה... על הכל...!!! ;)

לחסידים ואנשי מעשה אין בעיה, הם מתפללים שחרית בשעה הזאת ומוציאים ס"ת וממילא הם מכוונים בבריך שמיה... על הכל...!!! ;)
אבל ממה נפשך, אם הם אוחזים שהם למעלה מהזמן ומותר להתפלל בשעה כזו, אז גם השעה התשיעית היא לא חייבת להיות בדיוק בשעה שכתובה בשעון

אבל ממה נפשך, אם הם אוחזים שהם למעלה מהזמן ומותר להתפלל בשעה כזו, אז גם השעה התשיעית היא לא חייבת להיות בדיוק בשעה שכתובה בשעון
היא גופא הנקודה, שהצמצום שלהם לשעה מסויימת למרות שבד"כ אינם כפופים לשעה, היא הפועלת את כל הישועות. ואכמ"ל.

היא גופא הנקודה, שהצמצום שלהם לשעה מסויימת למרות שבד"כ אינם כפופים לשעה, היא הפועלת את כל הישועות. ואכמ"ל.
אם ככה אז המצב שלנו מצוין, כי כל יום אנחנו מצמצמים את עצמנו להתפלל את כל התפילות בזמן של הכי לכתחילה, ובאפשרותנו למשוך בכל יום ישועות ב"ה

אז לי זה לא יעבוד?, אגב שמעתי עדות נאמנה מאחד שהיה אצל מרן הגרח"ק זללה"ה בשעה התשיעית, ושאלו אם יש מקור לזה, ואמר לו מרן זללה"ה שאינו יודע, ואח"כ נכנסו שלוחי קופת העיר וביקשו ברכה לתורמים (ולא הזכירו עניין השעה התשיעית) ובירכם, ע"כ המעשה.

אז לי זה לא יעבוד?, אגב שמעתי עדות נאמנה מאחד שהיה אצל מרן הגרח"ק זללה"ה בשעה התשיעית, ושאלו אם יש מקור לזה, ואמר לו מרן זללה"ה שאינו יודע, ואח"כ נכנסו שלוחי קופת העיר וביקשו ברכה לתורמים (ולא הזכירו עניין השעה התשיעית) ובירכם, ע"כ המעשה.
יש לזה מקור מספר ברית מנוחה. יש אותו באוצר החכמה.

כמדומה שכן היה גם אצל מרן זיע"א ואולי אפי' יש תיעוד שמרן זיע"א מבקש מצבי חקק לא להפריעו מלימודו בגלל זה.

תשובה יפה מאוד
לפי דבריו וכן הרב גנוט דוקא השעה התשיעית הוא בסיון ולא כסלו

סגולת השעה התשיעית ביום התשיעי בחודש התשיעי: 9 דקות מסוימות ביום ט' בכסלו מהוות עת רצון נפלאה לקבלת התפילות. המועד המסוגל יחול השנה (תשפ"ד) ביום רביעי ט' בכסלו (22.11.2020) בין השעות: 13:41-13:50.

מקור הסגולה הוא בספר 'ברית מנוחה', ספר קדמון המוזכר על ידי רבי חיים ויטאל: "קבלה יהיה בידך שהשנה התשיעית שנה מובחרת, החודש התשיעי הוא חודש טוב מן הטובים וחודש רצון, ויום התשיעי לחודש המובחר שבכל החודש, ושנה תשיעית של יום שעה טובה ומובחרת משעות היום – והיא מוכנה מאוד להצלחה, צינור לכל השפע".

בספר 'ברית מנוחה' מצוין כי מקורה של הסגולה הוא מזמן התנאים, ונאמר ברוח הקודש.

הרמב"ן הזכיר גם הוא את הסגולה: "השעה התשיעית היא שעת ששון ושמחה, היא שעת המנחה. ודע כי השנה התשיעית ליובל היא השנה המובחרת, וחודש התשיעי הוא החודש הטוב והרצון, ויום התשיעי לחודש מובחר מכל ימי החודש, ושעה התשיעית מובחרת מכל השעות".

הרבי מסלונים כותב כך: "קבלה תהיה בידך שהחודש התשיעי הוא חודש טוב מן הטובים, וחודש רצון, והיום התשיעי בחודש המובחר שבכל החודש, והשעה התשיעית של היום היא המובחרת מכל שעות היום, ושעה זו מוכנה להצלחה ובה צינור השפע, והנולד בשעה זו יעלה לגדולה ויצליח בלי ספק".

לפי מקורות אלה ברור שהסגולה פועלת במלוא עוזה דווקא בשנה התשיעית למחזור היובל – הפעם האחרונה שהייתה שנה זו הייתה בתשע"ד. אולם, גם בלי לחכות עוד כמעט חמישים שנה, משתמע מהמקורות שיש עניין מיוחד גם 'בשעה התשיעית, ביום התשיעי, בחודש התשיעי'.

עכשיו ראיתי קטע וידאו מאד יפה ממרן ראש הישיבה הגר"מ מאזוז בהתייחסות לפני כעשור לעניין הזה של הסגולה, וגם הוא מציין בדבריו שגם על פי הסגולה המקורית, צריך לעשות אותה גם בשנה התשיעית מזמן היובל, ואיך כל אירגוני הצדקה והעסקנים מפרסמים את הסגולה הזאת בכל שנה כאילו היא השנה התשיעית?! "אני לא יודע הם כל שנה אומרים שזו השנה התשיעית ליובל, כל שנה בשבילם היא יובל. הקב"ה הוא למעלה מהזמן, וכי למה צריך לשלם לאירגונים?! וכי אני לא יכול להתפלל?! "קרוב ה' לכל קוראיו, לכל אשר יקראהו באמת". לא צריך לשלם, יש הקב"ה תמיד, בכל מקום ובכל שעה".

בסרטון גם ראש הישיבה אומר שלכאורה אפשר גם ללמוד באותו הזמן...

חזור
חלק עליון