• שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

בקשת מידע לחיזוק יתום

מוח חושב

Active member
אני צריך לחזק יתום שאביו נפטר בקטנותו, אני מחפש שמות של צדיקים גדולים שהוריו גם נפטרו בעודם קטנים (חוץ מרב מרדכי שרעבי והחפץ חיים), יש למישהוא מידע על זה?

אני צריך לחזק יתום שאביו נפטר בקטנותו, אני מחפש שמות של צדיקים גדולים שהוריו גם נפטרו בעודם קטנים (חוץ מרב מרדכי שרעבי והחפץ חיים), יש למישהוא מידע על זה?
בנימין
ינוקא בנו של רבי המנונא סבא
אביי
רבינו יצחק לוריא אשכנזי, האריז"ל
רבי ישראל בעל שם טוב
י"א רבינו שלום מזרחי דידיע שרעבי, הרש"ש
רבי מנחם מנדל מליובאוויטש, הצמח צדק
רבי יעקב שאול אלישר, הישא ברכה
רבי חיים חזקיה מדיני, שדי חמד

נערך לאחרונה:
אתה בטוח שגם הוא, שהרי הוא נולד בתקצ''ג ואביו נתפר בתרי''ג, יוצא שהיה כבר בן עשרים
צודק!
אבל נפל עליו עול פרנסת אמו ואחיותיו, ונסע לטורקיה כמדומני לקרוביו שיפרנסוהו, והעלה חרס בידיו וכו', כך מונח בזכרוני.

ויש לעיין עד איזה גיל נקרא יתום?!

צודק!
אבל נפל עליו עול פרנסת אמו ואחיותיו, ונסע לטורקיה כמדומני לקרוביו שיפרנסוהו, והעלה חרס בידיו וכו', כך מונח בזכרוני.

ויש לעיין עד איזה גיל נקרא יתום?!
הכה"ח כותב באיזהו מקומן שיתום זה כל שלא יכול לשאת בעול עצמו.

יש איגרת שכתב ר' יהונתן אייבשיץ זצ"ל לאחייניו אחרי פטירת אביהם, בה כותב להם דברי ניחום מיוחדים וחשובים. ונדפסה בקונ' אגרת תנחומים המצוי באוצה"ח.
וחייב כל יתום לקוראה!!!

וכמדומה שאף הגר"י אייבשיץ התייתם בצעירותו.

חזור
חלק עליון