ע"ה ס"ט
Well-known member
כתבה מוזמנת...כך קראתי באחד ממוספי החג של כתבי העתים בשנים האחרונות, שאביו נפטר עליו בילדותו בספרד.
אם תרצה אתן לך טל' וכתובת שלהם.
שימו לב! מחיר מסופסד לחברי "איגוד האברכים והקהילות" בנשיאות מרן שליט"א: 40 ש"ח בלבד (במקום 60+ בחנויות). משלוחים לכל הארץ! במוקד: 053-3116485 (גם באין מענה יחזרו אליכם בע"ה), או במייל: a033060260@gmail.com
כתבה מוזמנת...כך קראתי באחד ממוספי החג של כתבי העתים בשנים האחרונות, שאביו נפטר עליו בילדותו בספרד.
לא משנה, אבל כך כתבו.כתבה מוזמנת..
לא נראה לי שזה מה שיכול לחזק יתוםמה שהכי מחזק זה שיחות באמונה שהכל מה' וזה הכי טוב
והלא מקרא כתוב הוא, כי אבי ואמי עזבוני וה' יאספני.לא נראה לי שזה מה שיכול לחזק יתום
הוא שקוע ביתמות בצער וכד'
ולהיפך כעת הוא רואה רק את הסתר פניו של ב"ה
אל תשכח שמדובר בילד וילד בדרך כלל מכיר רק את אביו ואימו ....
לא רוצה מעבר
בעיני ילד קטן אי אפשר לחזק שקב"ה איתו וכד'והלא מקרא כתוב הוא, כי אבי ואמי עזבוני וה' יאספני.
מחזקינא לך טיבותא רבתייש איגרת שכתב ר' יהונתן אייבשיץ זצ"ל לאחייניו אחרי פטירת אביהם, בה כותב להם דברי ניחום מיוחדים וחשובים. ונדפסה בקונ' אגרת תנחומים המצוי באוצה"ח.
וחייב כל יתום לקוראה!!!
וכמדומה שאף הגר"י אייבשיץ התייתם בצעירותו.
י"א עד גיל 20. וי"א עד שנושא אישההכה"ח כותב באיזהו מקומן שיתום זה כל שלא יכול לשאת בעול עצמו.
ייש"כ. איפה בכף החיים?י"א עד גיל 20. וי"א עד שנושא אישה
זה לא קרה שבנו היה צעיר לימים..ובנו רבי יהודה, מו"ל שו"ת ב"י.
היה כבן 7זה לא קרה שבנו היה צעיר לימים..
?זה לא קרה שבנו היה צעיר לימים..
נראה לי שאיחלף לכת"ר שהמדובר על רבי שלמה יהודה בארי דמתקרי "הינוקא" במרן רבינו יוסף קארו...כמדומני שבגיל ארבע או שבע נפטר עליו אביו, ודודו ר׳ יצחק הכניסו לביתו.
כך זכורני שהיה כתוב בספר שנכתב על תולדות חייו.
כבר הוציאו עליו ספר?נראה לי שאיחלף לכת"ר שהמדובר על רבי שלמה יהודה בארי דמתקרי "הינוקא" במרן רבינו יוסף קארו...
אין לי מושג, אבל כת"ר השיב על דברי שהתייחסו לרבי שלמה יהודה בארי...כבר הוציאו עליו ספר?
מחילה. טעות שלי. מתקן.אין לי מושג, אבל כת"ר השיב על דברי שהתייחסו לרבי שלמה יהודה בארי...
קודם כל אשריך ואשרי חלקך!!!אני צריך לחזק יתום שאביו נפטר בקטנותו, אני מחפש שמות של צדיקים גדולים שהוריו גם נפטרו בעודם קטנים (חוץ מרב מרדכי שרעבי והחפץ חיים), יש למישהוא מידע על זה?
צודק בהחלט!מה שהכי מחזק זה שיחות באמונה שהכל מה' וזה הכי טוב
לא דומה, כי היה לו מיד עשרות חסידים.שמעתי שגם האדמו"ר מבעלזא, ותראו איך שהוא הקים אימפריה שלמה בארץ ובחו"ל.