• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • "המרכז למורשת מרן" שמח לבשר לציבור היקר על פתיחת קבוצת הצ'אט "מורשת מרן אונליין" בה יובאו חדשות ועדכונים מעולם התורה, וכן תכנים תורניים מעניינים כולל קטעי וידאו, תמונות והנעשה בעולם הישיבות.

>> להתחברות לחצו עכשיו:

https://news.moreshet-maran.com/

לשליחת עדכונים לחצו כאן, או שלחו למייל: news@moreshet-maran.com

נ.ב. צ'אט זה מאושר בנטפרי.

למה המגיד מסביר במשל?

abc123

Well-known member
שמעתי פעם (כמדומני מהרב לווינשטין) ששאלו את המגיד למה הוא עונה במשל. אמר להם אמשול לכם משל למה הדבר דומה.
מישהו מכיר?

אני צריך את המשל הזה...
מספרים שפעם שאל הגר"א בכבודו ובעצמו את המגיד כיצד אתה מוצא לכל עניין כאלו משלים יפים וקולעים?
ענה המגיד, אמשול לכם משל. בן מלך אחד, שאומן בידי טובי המומחים, הראה את כוחו בירייה, וצלף לכל המטרות ולא החטיא. יחד עם זאת, בחלק מהמטרות פגע בצד ולא בדיוק במרכז המטרה. אולם, לאחר שפגע בכל המטרות, הלך ביער, ולתדהמתו ראה עצים רבים, שעליהם מצוירות מטרות, ובדיוק במרכזה של כל מטרה נעוץ חץ. התפלא האיש מאד, ושאל את האיכר שעמד ליד העצים, האם אתה האיש שירה את החיצים?
השיב האיש בחיוב. שאל הנסיך, וכיצד פגעת בדיוק במרכזן של כל המטרות?
השיב האיכר, ההבדל ביני ובינך, שאתה קודם מצייר את המטרות ואחר כך יורה, ואילו אני קודם יורה ורק אחר כך מצייר מסביב לפגיעה את המטרה...
כך הסביר גם המגיד את יכולתו למשול משלים, קודם אני מגבש בראשי את המסר המרכזי שברצוני להעביר ורק אחר כך אני ממשיל לכך את המשלים...

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
מספרים שפעם שאל הגר"א בכבודו ובעצמו את המגיד כיצד אתה מוצא לכל עניין כאלו משלים יפים וקולעים?
ענה המגיד, אמשול לכם משל. בן מלך אחד, שאומן בידי טובי המומחים, הראה את כוחו בירייה, וצלף לכל המטרות ולא החטיא. יחד עם זאת, בחלק מהמטרות פגע בצד ולא בדיוק במרכז המטרה. אולם, לאחר שפגע בכל המטרות, הלך ביער, ולתדהמתו ראה עצים רבים, שעליהם מצוירות מטרות, ובדיוק במרכזה של כל מטרה נעוץ חץ. התפלא האיש מאד, ושאל את האיכר שעמד ליד העצים, האם אתה האיש שירה את החיצים?
השיב האיש בחיוב. שאל הנסיך, וכיצד פגעת בדיוק במרכזן של כל המטרות?
השיב האיכר, ההבדל ביני ובינך, שאתה קודם מצייר את המטרות ואחר כך יורה, ואילו אני קודם יורה ורק אחר כך מצייר מסביב לפגיעה את המטרה...
כך הסביר גם המגיד את יכולתו למשול משלים, קודם אני מגבש בראשי את המסר המרכזי שברצוני להעביר ורק אחר כך אני ממשיל לכך את המשלים...
הובאו דבריו בענף עץ אבות...

חזור
חלק עליון