דוקא שם כמעט כולם ראשי ישיבות... למעט הרב זילברשטיין אני לא זוכר כעת מישהו שהוא לא ראש ישיבהצריך ללמוד מאחינו הליטאים איך שיש להם מועצת רחבה ומרשימה
מה יעשו? אין להם.דוקא שם כמעט כולם ראשי ישיבות... למעט הרב זילברשטיין אני לא זוכר כעת מישהו שהוא לא ראש ישיבה
דוקא שם כמעט כולם ראשי ישיבות... למעט הרב זילברשטיין אני לא זוכר כעת מישהו שהוא לא ראש ישיבה
הכוונה שהמועצת תייצג מרחב גדול יותר מהציבור. אצל הליטאים התמקדו בזה שיהיה נציג מכל אחת מהישיבות החשובות. אצלינו זה יהיה מגוון של פוסקי הלכה וראשי ישיבות.א"כ המועצת תהיה מפוסקי הלכה ראשי ישיבות בצורה הכי רחבה שאפשר בתנועת ש"ס.
גם אצל הספרדים, הרבנים של היום הם לא כמו פעם.מה יעשו? אין להם.
היום הגדולים שלהם הם לא פוסקי הלכה.
לפני כמה שנים גדו"י שלהם היו הרב אלישיב הרב קרליץ הרב וואזנר.
היום בעוונות אין.
ההנהגה אצל הליטאים תמיד הייתה ראשי ישיבות. זה לא מחייב אף אחד.אין לך אלא שופט שבימיך
שכחת את הרב אלישיב???ההנהגה אצל הליטאים תמיד הייתה ראשי ישיבות. זה לא מחייב אף אחד.
כמו"כ מרן הגרח"ק. אבל הם לא היו במועצת.שכחת את הרב אלישיב???
מיהם הרב במברגר והרב קראוס?, הרב במברגר, הרב קראוס
מסתמא המגיד המפורסם הרב יעקב קראוס שליט''אהרב קראוס?
חבר בד"ץ שארית ישראל,הרב במברגר
קשור אליו. אבל חלילה איני מתקרב לקרסוליומסתמא המגיד המפורסם הרב יעקב קראוס שליט''א
הגרי"ש אלישיב היה במועצת עוד מתקופת הרב שך.כמו"כ מרן הגרח"ק. אבל הם לא היו במועצת.
טעות כפולההגרי"ש אלישיב היה במועצת עוד מתקופת הרב שך.
הגר"ח השתתף בכינוסי המועצת ואף היתה ישיבה בביתו.
???הגרי"ש אלישיב היה במועצת עוד מתקופת הרב שך.
הגר"ח השתתף בכינוסי המועצת ואף היתה ישיבה בביתו.
טעות כפולה
מתוך ערך הרב חיים קנייבסקי:
אשריך שזכית להתייחס רק למקור אחד שבסה"כ מבואר בו ש"בהקמת" המועצת הוגדר כאינו חבר אבל בעל דעה.מתוך ערך הרב חיים קנייבסקי:
בעת הקמת מועצת גדולי התורה של דגל התורה בתשמ"ט, זומן הרב קניבסקי לשמש כחבר בה יחד עם חמיו הרב אלישיב[/URL], אולם לאחר סירובם להשתתף הוגדר כל אחד מהם על ידי הרב שך "אינו חבר - ברם בעל דעה"[20]. מדי פעם צירף את חתימתו למכתבי מועצת גדולי התורה. פעמים בודדות השתתף בעצמו בישיבות מועצת גדולי התורה;