• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

רבם דקרו!!! - מחאה אדירה על ביזוי כבוד התורה!! - נבלה נעשתה בישראל! - רבותינו למרמס א"א לשתוק!!!

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
בכנות.

מישהו מבין מה משפיע זה שחכם פלוני בתוך המועצת או נשיא המועצת ?

למה זה מעניין מישהו ?
א. אני מצביע ש"ס בגלל מרן כי אני אוהב אותו, ואם ראשי הממועצה הרוחנית של ש"ס יהיו כאלו שעושים הכל בשביל למחוק את תורתו - אני לא אתן לזה יד בקלפי.
ב. ענין תודעתי, שהם מבינים מי מוביל ומנהיג את עולם התורה הספרדי, כי אני ואתה יודעים שמרן שליט"א, אבל עם הרבה עבודת שטח של שכנוע [בפרט שאז יהיו להם גם תקציבים לזה] אנשים שלא יודעים, יהיו בטוחים שרב גדול אחר הוא המנהיג, שזה לא נכון וגם בל תשחית של כספי המיסים.
ג. ואני חושב שבזה יהיה אפשר לחתום את כל בויכוח הזה:
נניח שהיו הופכים את מרן שליט"א לראש הרוחני של המרביצי בעל כרחו של הראש הרוחני הנוכחי, ולמרות שהנפשות הפועלות שם מתנגדים, האם הם היו אומרים שזה בסדר, ומה זה משנה מי הראש? בואו נתאחד ונאחד קהילות? ממש ממש לא. אז כמו שבמצב כזה פשוט שזה היה משנה, ה"ה לנידו"ד.
וכל מה שמנסים להסביר פה שזה בסדר שיהיו 2 ראשים, וזה יאחד את הספרדים, רק מזכיר לי תשובה שמכרו לאדם שאני מכיר לשאלה: 'למה יש אחוז מקסימלי של ספרדים בישיבות אשכנזיות', וענו לו, 'כי איך בישיבה אשכנזית הרוב יגיד רשב"א במקום רשב"ו וכיו"ב', ולמזלי התאפקתי לא לענות לו, מכיון שאם היינו באים לאותו אחד שענה לו, ואומרים לו 'האם תקבל 80% לישיבה כמו הבן של אותו אחד? [הוא ספרדי אבל הילדים שלו לומדים אצל ליטאים, ומברכים בהברה אשכנזית] הרי ברור שזה לא יקרה כי מראש התשובה היא 'מתחמקת' [שהרי מאי נפק"מ בין 40 ל50 או 60 אחוזים? הרי כולם דוברים, מברכים ומתפללים באותו נוסח ואותה שפה, אז לתשובה המתחמקת, אפי' יהיה רוב, אין בעיה] כי הסיבה האמיתית היא שאם יהיה רוב אז הישיבה תוגדר 'ספרדית' [ובזה אכן יש נפק"מ בכמות הספרדים שמקבלים].
גם פה, כל מה שמנסים להסביר שזה בסדר שאותו רב פלוני יהיה ראש המועצת, ושזה בסדר וכיו"ב, זה 'התחמקות' מהנקודה העיקרית, זאת התנועה של מרן!
כשיש בחירות בין בארצי בין בערים, התמונה הראשונה שמוציאים בפרסומים זה מרן זצ"ל, ולכאורה לשיטתם, למה? וכי זאת מפלגה שלו? - תשובה: כן, הרבה מצביעים לש"ס בזכותו ובשבילו, עמך ישראל מצביעים בשביל מרן ולא בשביל דרעי.
אמא ואבא שלי שלצערי לא שומרים תורה ומצוות ולא מחבבים את ש"ס כלל, אבל הם מצביעים ש"ס בשבילי - בשביל מרן.
לכן זה חשוב שאף הראש הפורמלי של ש"ס יהיה ממשיך דרכו של מרן.
מקווה שזה מובן

נערך לאחרונה:
במשך 50 שנה אנחנו הספרדים מתלוננים על אפליה בקבלה למוסדות.. אפשר לומר שעל זה קמה התנועה הקדושה של מרן זצ"ל..
בשנתיים האחרונות הגיעה רוח זרה פותחים מוסדות ולא מקבלים בני אברכים או בני עובדים .. מי שעומד בראש המוסדות הוריהם סבלו מגזענות ולולא מרן לא היו יוצאים בני תורה היום הם מסננים ומפלים תשב"ר והכל בחסות רוח גבית ושתיקת חכים ושרים של התנועה הקדושה..

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חזור
חלק עליון