העובדה שכל המפלגות הספרדיות שניסו להתחרות בש"ס כשלו,
אי"ז מורה על כך שרק מרן צריך להנהיג, שהרי יש הרבה רבנים שבפועל מנהיגים ציבורים גדולים,
אלא שמן השמים מראים לנו שהציבור הספרדי צריך מפלגה אחת.
מפלגת ש"ס היא לא של תלמידי מרן - היא של כל הציבור הספרדי.
בדיוק כמו שמפלגת דגל התורה לא שייכת לחתנו של מקים התנועה הרב
אז לשיטתך:
א. גם המרביצי באו בסה"כ להחזיר את הגאוה הספרדית שנרמסה ע"י אחינו האשכנזים, ולפתוח מוסדות וקהילות שלא יתביישו להיות ספרדים [נניח שזו המטרה], אז בודאי שהם יסכימו שמרן שליט"א יעמוד בראשם, כי הרי הם לא רק של רב פלוני או אלמוני אלא של כולם.
ב. דברייך נסתרים מהמציאות, הרי אם הציבור הספרדי צריך מפלגה אחת, שהיא של כולם ולא רק של מרן, אני תמהה עליך, שהרי הרבנים שרוצים או שצירפו כל מטרתם זה פילוג וסלקציה בין ספרדי לספרדי בין בהלכה [שיש
הלכות שונות בין בעלי בתים לאברכים] בין בקהילה ובמציאות, לכן אם לשיטתך המטרה של ש"ס זה איחוד, לא יכול להיות שמי שיוצר פילוג הוא זה שייצור איחוד, עד כמה שאני יודע רק בחשבון - ו- שווה פלוס [תרתי לגריעותה] במציאות תרתי לגריעותה, זה אומר גרוע פי 2.
ג. אני לא יודע אם זאת תמימות או בורות לומר שמפלגת ש"ס היא לא של מרן, הרי הדמות היחידה שמשתמשים בה כל בחירות בכל מקום והכי הרבה זה מרן זצ"ל. ולשיטתך למה? זה לא מפלגה שלו, שים תמונה של אריה! זה ודאי יביא הרבה מנדטים כי כולם מצביעים בשביל מישהו מהפוליטיקאים הלא מוכרים.
ד. גם אם זו לא תנועה של מרן זצ"ל [נניח שיש היכי תימצי כזה] תשאל את עמך ישראל שהם לפחות 3 מנדטים מינימום [הם אפילו לא חרדים, וחלקם אף לא דתיים, ואם לא מרן הם מזמן לא היו מצביעים ש"ס] וזה בלי בני התורה והאברכים שמצביעים ש"ס רק בשביל מרן [האמת אומר שכמעט לא פגשתי אדם אחד שמצביע ש"ס אם לא בגלל שמרן אמר], אז אתה אומר בא ניקח את הקולות של כל המצביעים רק בשביל מרן, וניתן את זה לתנועה שתתן כסף ותקציב לפעילות שמטרתה למחוק את מורשתו של מרן, ושתפקידה לעשות סלקציה בין הספרדים [נו...אם אתה כאן אז כבר הבנת באות ב' את הנקודה]. הרי אם אריה יצא בהכרזה שש"ס זה יותר לא מרן, מי יצביע לו? אולי רק אתה והוא.