• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

רבם דקרו!!! - מחאה אדירה על ביזוי כבוד התורה!! - נבלה נעשתה בישראל! - רבותינו למרמס א"א לשתוק!!!

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
ואני אנסה בלינ"ד לא לכתוב בשירשור זה כלום אלא אם כן ישיבו לי על טענותי והיה חייב לענות וד"ל
מי מצטרף?
די זה נראה לי ביטול תורה גמור למה השירושרים בהלכה לא מקבלים כ"כ הרבה תגובות??????????????????????????????
ולהרב @מורשת מרן כבודו יראה כל השירישורים הללו אולי עדיף לא לשים אותם במה חדש וכו':
רבם דקרו!!! - מחאה אדירה על ביזוי כבוד התורה!! - נבלה נעשתה בישראל! - רבותינו למרמס א"א לשתוק!!!
מרנן ורבנן גדולי ישראל בתיקון חצות היום - בין המיצרים
עצומה למען כבוד מרן שליט"א בקריאה שלא להצביע ש"ס עד שמרן יהיה בה
איך אפשר להזמין את מרן הראשון לציון שליט"א ועוד רבנים לכנס?
וכד' לא אמורים להיות בעזרה הדדית ובעולם התורה וכו'?

"מהרסייך ומחריבייך..."
אז הנה מצאתם מה לעשות, איום על תנועת ש"ס בגלל מריבה של נציגים ב'לבקר'.
להזכירכם, זה מה שעשו 'איגוד עמלי התורה' שנה שעברה, ואיימו על תנועת ש"ס בערים החרדיות שאם המצב ימשך כפי שהיה, הם יפתחו תנועה חדשה בראשות כל גדולי ראשי הישיבות.
אז הנה הפילוג מגיע גם לספרדים, לתנועה החברתית היחידה בישראל, לעדה הכי מכבדת ומאוחדת, לעדה שהפילוגים שם הם פה ושם בהלכה, ופה ושם בנציגים של לבקר, ופה ושם במחברי ספרים, וכל מיני אברכים, ובכמה 'אחי' מנתיבות... סופו של דבר מרן המלך וכולם מקיימים בו לאורו נלך!
גם אחרוני המרביצי יודעים שא"א לנצח את תורת מרן. יש ילקוט יוסף בכל העולם! תרגיעו! ספר בסיסי בכל בית יהודי זה חזון עובדיה! די!
ולשלוח משלחת לאריה דרעי, זה מה שעשו מפלגת אחי ימים ספורים לפני הבחירות בנתיבות, איום ממשי על תנועת שס, והתוצאות ראה להלן.
לך תפתח עוד תנועה ויצא לכם מה שקרה בנתיבות [שיצא לש"ס בנתיבות משהו כמו פחות מחצי ממה שיצא למפלגת אחי בראשות הרב אברג'ל].
לך תסכסך בין מאות פוליטיקאים וראשי ישיבות
לך תפלג מאות אלפי חרדים
לך תעשה את מרן שליט"א מנהיג התנועה ותגרום להיעלבות עצומה מצידו של אחיו רבינו דוד יוסף שליט"א.
קדימה לפירוק מועצת חכמי התורה...
קדימה להסתה מצד הציבור החילוני...
קדימה ללשון הרע, הרכילות, השנאה, הקנאה התאוה והכבוד...

לא חשבתם לדוגמא לדבר עם מרן הראש"ל שליט"א, ולשאול אותו עד כמה שוה לעשות את הצעד הזה?
לא חשבתם לפעול מבפנים, מתוך התנועה, לא באיומים? זה הדרך של מרן? לאיים? מה נהייתם מרביצי??? מה נהייתם אשכנזים??? או שמא תוניסאים???
בואו לעזרת ה' בגיבורים, נבקש מהרב @אמיתי שליט"א שיבטל את העצומה, בואו נמשיך בנסיונות לאחד את הספרדים לגמרי! אין מה לעשות תמיד זה קשה, גם המדינה לאט לאט תהיה גוש הימין, לאט לאט יהיה כאן מדינה יהודית, גם מרן עבד לאט כשהקים את המוסדות התורניים! בואו נמשיך את תנועת ש"ס עם כל העוצמות, התנועה שעושה את נצחון התורה בכל פינה, ונעזור לר' אריה, האיש שממשיך בעוז ובגאון את דרך מרן בכל האפשרויות! (עי' ערך החוק להנחלת מורשת מרן), באחדות ביחד ננצח!!! לכבוד הקב"ה!!!
והרב @מורשת מרן שליט"א בוא תקבע שכאן זה ננעל, שכולם יראו וישמעו!!!

נערך לאחרונה:
הרב @אמיתי תמשיך הלאה עם העצומה בכל הכח!!
אין בזה פירוק והפרדה, רק אחדות!!
עדיף שאנשי יביעו עצמם בעצומה, ושזה לא יגיע לקלפי ולפירוד אמיתי!
אי אפשר לנסות לקבור מישהו ולבקש ממנו שב בשקט ואל תעשה מחלוקת!

ויי אני רואה פה את הדיבורים נגד ש"ס ואריה דרעי וכואב לי שערב הבחירות מחקו ומחקו ומחקו לי הודעות פי מיליון יותר עדינות מאלו שכאן. ואפילו כמעט שלא דיברתי נגד ש"ס אלא יותר למה מצביע לג'.
והגדילו לעשות וחסמו לי את המשתמש פה עד לאחר הבחירות. ועד עכשיו לא קיבלתי התנצלות. 22 עמ' כרגע מתנהלים נגד ש"ס ודרעי. ומי שחסם אותי ומחק לי לא יכול לבוא ולומר סליחה, טעינו, צדקת.

אני רק שאלה

במה מתבטאת דרכו של מרן שליט"א?
בלימוד? כל היום הרב מדבר על חובת הפלפול ויוצא נגד אלו שלומדים בשיטה הספרדית המקורית
בהשקפה? הרב ינק את השקפתו מעולם הישיבות האשכנזי
בהלכה? אין מחלוקות גדולות בהלכה בינו לרב סאלים / הרב זעפרני

אז על מה כל המאבק הזה?
בשביל ללכד את הציבור צריך להתאחד סביב ערכים ולא סביב דמות
אילו ערכים שונים יש לרב מלרבני המרביצי? (כאמור מעבר לתמונה)

אולי ההודעה תרגיז משהו אבל לעצמנו אנחנו חייבים לחדד על מה המאבק
(מעבר כמובן לכבודו של מרן שמתחלל אבל לא יודע אם על זה לעשות את כל הרעשה. זה לא משהו שהיום גילנו שדרעי לא מכבד רבנים)

עריכה: ברור שלמרן יש ערכים ודרך. אבל אני שואל מה ההבדלים הגדולים כל כך בינה לבין רבני המרביצי
ואוו מרן כמה אתה חסר.

אני כבר שעה עובר על ההספדים
מוזר מחפש כל מיני רבנים, לא מוצא
מחפש אצלינו בהנהגה את הרבנים שנמצאים שם היושבים ראשונה במלכות גם לא מוצא
מוזר
מוזר

אני רק שאלה

בלימוד? כל היום הרב מדבר על חובת הפלפול ויוצא נגד אלו שלומדים בשיטה הספרדית המקורית

אז על מה כל המאבק הזה?

(מעבר כמובן לכבודו של מרן שמתחלל אבל לא יודע אם על זה לעשות את כל הרעשה. זה לא משהו שהיום גילנו שדרעי לא מכבד רבנים)

עריכה: ברור שלמרן יש ערכים ודרך. אבל אני שואל מה ההבדלים הגדולים כל כך בינה לבין רבני המרביצי
ההבדלים לפעמים זה בניואנסים קטנים.
הרי אפשר להגיד את זה על עוד המון סוגים של חרדים שאין כ"כ הבדל... אבל לפעמים ההבדלים הם דקים וזה בדיוק מה שעושה מרן הראש"ל הרב יצחק יוסף שליט"א בשיעוריו- הוא לפעמים יוצא על דרכים ורבנים מסויימים גם על דברים קטנים - כי הוא רוצה להנחות אותנו לדרך מאוד מסויימת ולפעמים דווקא כל הניואנסים הללו משליחים המון לעתיד.
כדי לדייק לנו את הראש-את הדרך הנכונה המדוייקת

ברור שההנהגה השתנתה והדמויות השתנו
אבל מה מעבר השתנה בדרכה של התנועה

נגיד היו עוברים לממח / מתחילים תחצ בשבת / לא תומכים בעסקת החטופים

סתם זורק דברים
מה מעבר לתמונות בקמפיין ובעיתון השתנה בדרך ובערכים?

@קיוויתי יש דוגמה למשהו ששווה להילחם עליו כל כך?

יכול להיות שעכשיו לא רואים שינויים אבל שינוי זוית קטנה - כידוע בעתיד עלול להוביל לשינוי גדול.

דוגמא לזה יכולה להיות בשינויים בגישה ההלכתית/ רבני רדיו והענות על שאלות הלכתיות און ליין ללא בדיקה בספרים/ קלות יתר בפסיקת הלכות או בדחיית דברי פוסקי הדור כמו מרן זי"ע/ אי לימוד יסודי לפי כללי ההלכה/ שנויי גישה בהשקפה והחמרה על הציבור להיפך משיטת למצוא דרכים יותר להקל ובית הלל ועוד כיוצ"ב

נערך לאחרונה:
דוגמא לזה יכולה להיות בשינויים בגישה ההלכתית/ רבני רדיו והענות על שאלות הלכתיות און ליין ללא בדיקה בספרים/ קלות יתר בפסיקת הלכות או בדחיית דברי פוסקי הדור כמו מרן זי"ע/ אי לימוד יסודי לפי כללי ההלכה/ שנויי גישה בהשקפה והחמרה על הציבור להיפך משיטת למצוא דרכים יותר להקל ובית הלל ועוד כיוצ"ב
כל זה קשור לנשיאות המועצת?
כי חכם שלום ז''ל היה נשיא, אע"פ ששיטתו ההלכתית שונה לחלוטין משיטת הגר"י יוסף שליט"א.

בקיצור אתם שונאים את אריה דרעי?
פעם הוא היה טוב ולא סתם טוב הכי טוב
פתאום נהיה גרוע
אין לנו ח"ו שנאה כלפיו,
הוא אדם עתיר זכויות בהקמת עולם התורה הספרדי ע"י שהיה הידא אריכתא ושלוחו של מרן רבינו אביר הרועים זיע"א,
כעת השליח מקלקל שליחותו לצערינו ובועט בדלי החלב, ללא שום הסבר או סיבה,
אנו כאן כדי לזעוק:
ר' אריה חזור בך!
לתיקוני שדרתיך ולא לעיוותי!

אדרבה העובדה שכל המפלגות הספרדיות שניסו להתחרות בשס כשלו בגלל מרן פאר הדור זצ"ל
ומקרוב אני מכיר עשרות אנשים גם חילוניים שהצביעו אך ורק בגלל מרן זצ"ל
וצריך מפלגה אחת תחת הנהגה אחת
הנהגתו של בנו ממשיך דרכו בהלכה ובהשקפה מרן שליט"א
כבר אמרתי לעיל שיש כאלו שדרכם לעוות נתונים ולשכתב את ההיסטוריה ולומר שמרן רבינו עובדיה יוסף זיע"א לא הקים את התנועה, וכו',
חזק וברוך על הדברים!

אני רק שאלה

אז על מה כל המאבק הזה?

אם כן מה המאבק שלכם נגדו?
למה מנסים [ולא מצליחים....] לגמד אותו בכל דרך??
למה מנסים לחסום אותו בכינוסים לבני ישיבות?
למה משמיצים אותו מבוקר ועד ערב??
ממה אתם מפחדים?

למעיישה,

אריה דרעי היה פוליטיקאי נשאר פוליטיקאי וישאר פוליטיקאי,
מה שמעניין אותו זה קולות בקלפי,
מכיון שהוא זיהה שבשנים האחרונות התרבו בחורי הישיבות הספרדיים מקרב ישיבות המרביצי,
ויש פלח קולות נוסף שאפשר להגיע אליו דרך הראשי ישיבות, לכן הוא פנה לכיוון הזה,
ולתומו חשב שבד בבד הוא ירקוד על שתי החתונות כדרכו, ויתמרן בין מרן הראש"ל לבין ראשי הישיבות.

מה שקרה עכשיו זה שהרב סלים לא רצה להגיע בגלל מרן הראש"ל, ויצא מהעיר כדי שלא ילחצו עליו להגיע,
ואריה בעצמו לא ידע איך לאכול את זה, וגם בכנס הוא דיבר על כך עם כמה, למה מחרימים ולא מסתדרים.
הוא וכלף במשך כל היום ניסו להשפיע על הרב סלים במגוון דרכים שישנה את דעתו ולא עלתה בידם,
בנוסף, ראשי ארגון 'לבקר' ישבו אצל הרב סלים באותו יום ולא הסכימו לתנאו למנוע ממרן הראש"ל להגיע, ייאמר זאת לשבחם!
בסוף הודיעו שמרן הראש"ל לא יגיע, זה לא לכבודו להיכנס לכל המדמנה הזו, ולהראות כאילו הוא זה שדוחף את עצמו.

כנראה שעכשיו גם אריה יוריד פרופיל מהרב סלים, כי בסוף זה לא משתלם לו להפסיד את הקולות של מרן הראש"ל,
וכך נראה ממעקב אחרי עיתון הדרך מאז הכנס.
מסכים עם כל הנאמר,
רק תיקון קטן - בני הישיבות אגם שלמדו בישיבות המרביצי נשארו נאמנים למרן, והראיה שבבחירות האחרונות נוספו מספר קולות בודדים מאז הצטרפותם, וע"פ פילוח הנתונים מדובר בהם ובנשותיהם...

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חזור
חלק עליון