• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

קדיש אשכנזי מועיל גם לספרדי!!!!!

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
גם ספרדי המתפלל בבית כנסת אשכנזי יש לומר הקדיש בנוסח המקום, וכן להיפך שאומר הקדיש הוא כשליח ציבור ויש לו לנהוג כנוסח הציבור, מלבד שהדבר גורם לבלבול והפרעה, לא נראה לי שיש למעלה מחלקה אשכנזית וספרדית, שיהיה רגוע, קדיש אשכנזי ג''כ יועיל לאביו

? אמרתי אתמהה, כך יכול כבודו לחלוק על דברי האריז"ל בלא אסמכתא ומקור לדבריו?
וכי קטן בעיניך דין אל תיטוש תורת אימך?
ומנא לך שהקדיש נקבע לפי השומעים שמא כהאומרים כמו שהורגלו בהרבה מקומות דאזלינן בתר האומר?
ועוד שכבודו כתב בפסקנות שכזו... נראה כמעט כמו פרובוקציה....

? אמרתי אתמהה, כך יכול כבודו לחלוק על דברי האריז"ל בלא אסמכתא ומקור לדבריו?
וכי קטן בעיניך דין אל תיטוש תורת אימך?
ומנא לך שהקדיש נקבע לפי השומעים שמא כהאומרים כמו שהורגלו בהרבה מקומות דאזלינן בתר האומר?
ועוד שכבודו כתב בפסקנות שכזו... נראה כמעט כמו פרובוקציה....
האם ספרדי שיעבור לפני התיבה יתפלל בנוסח שלו????? האם גם אשכנזי המתפלל אצלינו יוכל להתפלל לפניהתיבה בנוסח שלו??? האם נאפשר לו לומר קדיש בנוסח שלו????
אמנם כבר ביחוה דעת ח''ד לו וכן ביביע אומר ח''ו או''ח שבמנהגים החלוקים אין לא תתגודדו, אבל בני אשכנז פוסקים כדעת הרא''ש שיש לא תתגודדו וכ''כ במ'ב קלא ס''ק ו וא''כ לשיטתם ספרדי המתפלל בנוסח שלו יש כאן אגודות אגודות,

כוונתי רק להעמיד אמת,, כמובן שכ'א ישאל את רבותיו.

מנסיון הדבר מהווה הפרעה גדולה, ולכן אשכנזי המתפלל אצל ספרדים חייב לנהוג לדעתי כמנהג הציבור.

לא יקרה כלום אם האשכנזנים יואילו בטובם להמתין שניה וחצי, זה לא שהספרדי עוסק בדבר חטא שצריך לברוח לו הוא סה"כ מוסיף תפילה ותחינה לקב"ה
לדוגמא בביהכנ"ס משאת מרדכי שמיועד לכולם בסגנון של שטיבאלאך, הספרדים שאומרים קדיש צריכים להשתגע כי אף אחד לא מחכה להם כאילו הם פרוטסטנטים ח"ו

האם גם אשכנזי המתפלל אצלינו יוכל להתפלל לפניהתיבה בנוסח שלו??? האם נאפשר לו לומר קדיש בנוסח שלו???
א. כן מה הבעיה? לי זה לא מפריע.
ב. אכן כיון שהנוסח של האשכנזים קצר יותר והם משמיטים יג מידות, מקצרים בתחנון, משמיטים קדישים, מקצרים תחנונים שלאחר התפילה, מקצרים את הקדיש ועוד, לכן אין מן הראוי שהציבור יפסידו כל המצוות הנ''ל מחמת מוצאו של החזן מה שאין כן להיפך חזן ספרדי הציבור האשכנזי רק ירויח לכן נראה פשוט שתמיד הנוסח הספרדי עדיף.
וזה עוד לפני דברי האריז''ל על י''ב שבילים בשמים וכו'.
לפי זה נוסח ספרד יותר טוב מנוסח אשכנז , ואולי אפשר ליתן לחזן כזה לעלות אצל ספרדים. (אלא שהגייתם משובשת ביותר...)
והדברים פשוטים.

גם ספרדי המתפלל בבית כנסת אשכנזי יש לומר הקדיש בנוסח המקום, וכן להיפך שאומר הקדיש הוא כשליח ציבור ויש לו לנהוג כנוסח הציבור, מלבד שהדבר גורם לבלבול והפרעה, לא נראה לי שיש למעלה מחלקה אשכנזית וספרדית, שיהיה רגוע, קדיש אשכנזי ג''כ יועיל לאביו
מה קמת היום עצבני.

לא נראה לי שיש למעלה מחלקה אשכנזית וספרדית, שיהיה רגוע, קדיש אשכנזי ג''כ יועיל לאביו
מה זאת אומרת?
אם לפי הספרדים כך אומרים קדיש אז אם אתה לא תגיד כך, אאתה מדבר שטויות!!!
אולי תגיד בלה בלה בלה, ותצא בדיעבד יד"ח קדיש....

מנסיון הדבר מהווה הפרעה גדולה, ולכן אשכנזי המתפלל אצל ספרדים חייב לנהוג לדעתי כמנהג הציבור.
קודם כל, שהספרדים יועילו בטובם להפסיק את ה"סליחה וכפרה ורווח והצלה"....
ספרדי אחד כזה תוקע ביהמ"ד שלם [של אשכנזים] וכן כמה שאומרים קדיש ללא שום התחשבות!!!!
ואגב, נראה לי שאין ספרדי אחד שמוותר על הפוזה הזאת.
מציאות בשטח.
קיצע'ר,
תהיה @השואף לתקן את זה שהספרדים ינהגו כמנהג הציבור ואז תדבר על האשכנזים!
משמיטים קדישים, מקצרים תחנונים שלאחר התפילה, מקצרים את הקדיש
איזה קדישים האשכנזים משמיטים???

יהא שלמא רבה וכו' זו הוספה על הקדיש, ושוב במידה והראשל''צ שליט''א כתב בילקוט יוסף שלא כדברי הרי שדברי בטלין ומבוטלין

א. כן מה הבעיה? לי זה לא מפריע.
ב. אכן כיון שהנוסח של האשכנזים קצר יותר והם משמיטים יג מידות, מקצרים בתחנון, משמיטים קדישים, מקצרים תחנונים שלאחר התפילה, מקצרים את הקדיש ועוד, לכן אין מן הראוי שהציבור יפסידו כל המצוות הנ''ל מחמת מוצאו של החזן מה שאין כן להיפך חזן ספרדי הציבור האשכנזי רק ירויח לכן נראה פשוט שתמיד הנוסח הספרדי עדיף.
וזה עוד לפני דברי האריז''ל על י''ב שבילים בשמים וכו'.
לפי זה נוסח ספרד יותר טוב מנוסח אשכנז , ואולי אפשר ליתן לחזן כזה לעלות אצל ספרדים. (אלא שהגייתם משובשת ביותר...)
והדברים פשוטים.
אינם משמיטים שום קדיש אלא שאם איןיתום בבית הכנסת בתוך השנה אין אומרים קדיש,

אשכנזים לא מרבים בקדישים, וכידוע שכבר הרבו הפוסקים בזה, אמנם יש מהמקובלים המצריכים לומר קדיש יתום על כל מזמור

מה עם כבוד הציבור ודרך ארץ???
אתה מגיע למנין אשכנזי, תכבד! מה זה שכל אחד יגיד הקדיש שלו?? ואם זה היה הקדיש תמני?
ומה קורא כשעוד אבלים אשכנזים אומרים איתו קדיש, והוא מתעקש לנוסח שלו הספרדי, זה יוצר בלגן גדול, וחוסר ריכוז לענות כמו שצריך אמן ואמן יהא שמיה רבה!!
במקום להתעסק בעיקר שזה לכוין לגדל ולקדש שמו של ה' ולענות בכל כוחו על זה, אנחנו מתעסקין בדברים קטנים של נוסח ומפספסים העיקר!!!
נראה לכם שבגלל שיגיד נוסח אשכנזי לא יהיה עילוי נשמה? העילוי נשמה בקדיש זה על ידי שמקבלים עלינו ששמו יהיא גדול וכו' להמרות הפטירה של הקרוב, אז מה זה משנה השינוי נוסח הקטן?????

נערך לאחרונה:
סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חזור
חלק עליון