• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

לימוד בספרי ברסלב

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
כמה מזכיר? 2 מקומות. יביע אומר פעם אחת, ובחזון עובדיה בפירוש למגילת רות.
לפני המון שנים שאלתי את חכם יצחק ממתי אביו לומד ברסלאב, ואמר לי שאחד החתנים שלו (כמדומה הרב בר שלום) הראה לו את דברי מוהר''ן כשכתב התשובה ולכן הזכירו בספרו.

תעיינו בספר 'רבינו' (לא זוכר בדיוק היכן) שבא ראש ישיבה אחת שדיבר על ר' נחמן, וקמו עליו ברסלבים, והוא ביקש ממרן שיעזור לו, וסיפר מרן לרב שטרית שאיך אפשר לעזור לו אחרי שדיבר ככה על הצדיק - משהו בסגנון הזה.
הרב יצחק מביא הרבה פעלים ליקוטי הלכות של ר' נתן, ופעמים גם ליקוטי מוהר"ן, לא זוכר מקומות מפורשים אבל ראיתי ודי הרבה בפרט בחדשים

זו תעמולה גרידא של רבני המנטוס מהחומה השלישית פינת מעשיהו, ואכמ"ל.

חבל שכותבים פרשנות ללא ידיעה ברורה, ואכמ"ל.
לא זה המקור.
ראה כאן דברים בענין ממקור מוסמך.
יש דברים שנטענים רק בחומה השלישית, כנראה החלפת במה שהם אומרים שרבם השבתאי למד עם קדוש ה' ראש קהילות יעקב בראשית ימיו. על זה לא ידוע מקור נוסף מלבד מה שהם טוענים כך.

לא זה המקור.
ראה כאן דברים בענין ממקור מוסמך.
כבר הוכחשו בדיות אלו, כמדומני ע"י בנו הגרח"ק ז''ל
יש דברים שנטענים רק בחומה השלישית, כנראה החלפת במה שהם אומרים שרבם השבתאי למד עם קדוש ה' ראש קהילות יעקב בראשית ימיו. על זה לא ידוע מקור נוסף מלבד מה שהם טוענים כך.
על קניבלים אוכלי בשר אדם, אין לשאול שאלות...

יש שם שמות של אנשים.
אני מעדיף שלא להגיב...
ואת הניק שכתב שם אני מכיר אישית.
לבריאות, ערבך ערבא צריך...
הגרח"ק זי"ע, לא נכח בכל רגע נתון בחדרו של הסטייפלער,
מי כמוהו יודע דעת אביו?
והיה לו אופי שונה משל אביו בהקשר הזה.
איני יודע במה השוני.

וכמדומני שגם תלמידו המקורב הרב הורביץ ז''ל הביא הכחשה ברורה משם הסטייפלער ז''ל.

אני מעדיף שלא להגיב...
על מה לא להגיב?
יש יהודי אחד בר דעת ששמותיהם של שני גאוני עולם, בנגלה ונסתר ברחבי התורה, כהגרנ"צ קניג ויבלח"ט הגאון האדיר רבי צבי חשין לא מספקים אותו? אז שילך לרופא.
לבריאות, ערבך ערבא צריך...
ככל ואני בסך הכל ניק, ואתה בסך הכל ניק, תרבות השיח כאן היא שאני, כטוען הטענה, אומר שהניק דשם הוא נאמן. זה מאוד ברור.
מי כמוהו יודע דעת אביו?
מי שראה בעיניים שלו.
ואין 'לא ראינו' (של הגרח"ק ב"כמדומני" שלך) ראיה, ואין אומרים למי שלא ראה את החודש שיבוא ויעיד.
ועוד צירפתי לך צילום של הליקו"מ של הסטייפלער, ולדברי המרואיין שם יש אפילו הגהות על הספר.
ואתה? אתה מניח הנחה, ומנסה לפרוך...
איני יודע במה השוני.
בהתענינות בספרי חסידות. הגרח"ק עסק ב'מאור ושמש'? ב'בת עין'? ב'עמק ברכה מהורנוסטייפל'? בעוד ספרי חסידות?
לא.
אביו זי"ע - כן.
יחי ההבדל.
וכמדומני שגם תלמידו המקורב הרב הורביץ ז''ל הביא הכחשה ברורה משם הסטייפלער ז''ל.
שקר.

ובכלל כל הטיעונים שלך כאן הם 'כמדומני' 'כמדומני' 'פשקוויל'. תתחיל לענות לגופם של דברים, כי אני סיימתי לענות לדמגוגיה.
אני מבין שזה נגד האג'נדה שלך, אבל תתרגל. לאט לאט.

על מה לא להגיב?
יש יהודי אחד בר דעת ששמותיהם של שני גאוני עולם, בנגלה ונסתר ברחבי התורה, כהגרנ"צ קניג ויבלח"ט הגאון האדיר רבי צבי חשין לא מספקים אותו?
על זה אינני רוצה להגיב!
אז שילך לרופא.
מותר לפי רבינו?
ככל ואני בסך הכל ניק, ואתה בסך הכל ניק, תרבות השיח כאן היא שאני, כטוען הטענה, אומר שהניק דשם הוא נאמן. זה מאוד ברור.
גם על זה איני רוצה להגיב מהטעם דלעיל.
מי שראה בעיניים שלו.
אין מי שראה וידע דעת אביו יותר מהגרח"ק ז''ל.
ואין 'לא ראינו' (של הגרח"ק ב"כמדומני" שלך) ראיה,
ולכשתלך בדרך זו, אז תוכל גם לספר לנו שהסטייפלער ז''ל גם היה הוגה בקביעות בכתבי הראי"ה ז''ל למשל...
ואין אומרים למי שלא ראה את החודש שיבוא ויעיד.
ועוד צירפתי לך צילום של הליקו"מ של הסטייפלער, ולדברי המרואיין שם יש אפילו הגהות על הספר.
ואתה? אתה מניח הנחה, ומנסה לפרוך...
שהיה לו בביתו יתכן, שלמד בקביעות ושריקד ריקודין, הזיה שאין בה ממש.
בהתענינות בספרי חסידות. הגרח"ק עסק ב'מאור ושמש'? ב'בת עין'? ב'עמק ברכה מהורנוסטייפל'? בעוד ספרי חסידות?
לא.
מי אמר? והלא
ואין 'לא ראינו' ראיה, ואין אומרים למי שלא ראה את החודש שיבוא ויעיד.
והתשובה האמיתית היא שהגרח"ק ז''ל למד את כל התורה כולה.
ועכ"פ את הסבא משפולא הוא ודאי העריך...
אין איזה היתר לשקר אם אומרים איזה ט"ו פרקי תהילים או משהו כיוצ"ב?
ובכלל כל הטיעונים שלך כאן הם 'כמדומני' 'כמדומני' 'פשקוויל'. תתחיל לענות לגופם של דברים, כי אני סיימתי לענות לדמגוגיה.
להבדיל ממך שקראת איזה מאמר דמיוני והוא הפך לתורה מסיני, והנה "כתוב מפורש"... אני אינני כן, ואיני רוצה לכתוב ולקבוע סתם, לכן אני מסייג, כי אני כותב מהזיכרון מלפני עשרות שנים.
אני מבין שזה נגד האג'נדה שלך, אבל תתרגל.
לא יהיה, כי אני כידוע מהשדין יהודאין...
אבל מה לך "טויטע חסידים", עם שדין יהודאין, כלך לך לנחמת ציון ולחומה השלישית וחפש "מניעות" חדשות... כפי שכתוב ב"מגילת סתרים" הנדמ"ח ובכתבי מורינו שלמה אפרים...

על זה אינני רוצה להגיב!
מותר לפי רבינו?
גם על זה איני רוצה להגיב מהטעם דלעיל.
אין מי שראה וידע דעת אביו יותר מהגרח"ק ז''ל.
ולכשתלך בדרך זו, אז תוכל גם לספר לנו שהסטייפלער ז''ל גם היה הוגה בקביעות בכתבי הראי"ה ז''ל למשל...
שהיה לו בביתו יתכן, שלמד בקביעות ושריקד ריקודין, הזיה שאין בה ממש.
מי אמר? והלא
והתשובה האמיתית היא שהגרח"ק ז''ל למד את כל התורה כולה.
ועכ"פ את הסבא משפולא הוא ודאי העריך...
אין איזה היתר לשקר אם אומרים איזה ט"ו פרקי תהילים או משהו כיוצ"ב?
להבדיל ממך שקראת איזה מאמר דמיוני והוא הפך לתורה מסיני, והנה "כתוב מפורש"... אני אינני כן, ואיני רוצה לכתוב ולקבוע סתם, לכן אני מסייג, כי אני כותב מהזיכרון מלפני עשרות שנים.
לא יהיה, כי אני כידוע מהשדין יהודאין...
אבל מה לך "טויטע חסידים", עם שדין יהודאין, כלך לך לנחמת ציון ולחומה השלישית וחפש "מניעות" חדשות... כפי שכתוב ב"מגילת סתרים" הנדמ"ח ובכתבי מורינו שלמה אפרים...
היות ואין בכל "תשובתך" אפילו רכיב עובדתי אחד! ואתה לא טורח להביא שום מקור נגדי או ציטוט,
ודבריך "מכילים" רק הערכות, זכרונות מלפני עשרות שנים, וסברות הכרס, וכל מיני דברים ש'אתה לא רוצה להגיב' ו'לא רוצה לפרט'. וב"עוד דברים שגם עליהם אתה לא רוצה להגיב".
והיות והיא מלאה בלעג וזלזול לקדוש ה' מוהר"ן,
סיימתי להתייחס לדמגוגיה, השנאה והבורות שאתה מפיץ באשכול זה. היה שלום

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
יש הבדל בין הדרך (מה שמקובל כיום לקרוא לזה), לבין ספרי ברסלב.
ספרי ברסלב הם ספרים חשובים ואף יסודיים בעולם התורני. ספרים נפלאים ממש. [אגב תראו כמה מרן זיע"א מזכיר בספריו את ספרי ברסלב, וגם מנהיג דורנו מרן שליט"א מזכיר הרבה, כולם מביאים את ספרי ברסלב].
ולא לחינם אמרו "בסוף כולם יהיו ברסלב", והכוונה בזה היא שבסוף כולם יהיו וילמדו כמו היסודות של שיטת ברסלב, שזה אמונה ואהבת ה' יתברך.

ובאמת פחמע"ד שהיום יש יותר ויותר התחזקות בזה, לראות את השגחת ה' בכל דבר ודבר, לדעץ שה' אוהב אותנו. תראו גם את עלון השגחה פרטית, ועוד עלונים וארגונים שעוסקים בנושא הזה אע"פ שהם לא נמנים על חסידות ברסלב, כיון שכיום היסודות הללו שהם יסודות שאין עליהם שום חולק, שפשוט ברסלב יותר התמקדו בהם, והיום כולם מתמקדים גם בשיטה הזו, דרך של אמונה ואהבת ה', ולדעת שה' אוהב אותנו. והנלענ"ד כתבתי.
זה הבעיה בלימוד ספרי ברסלב, רואים אנו את שיבוש הדעת שלך.
וכי רבי נחמן חידש את מושג ההשגחה פרטית?

יש שם שמות של אנשים. ואת הניק שכתב שם אני מכיר אישית.
הגרח"ק זי"ע, לא נכח בכל רגע נתון בחדרו של הסטייפלער,
והיה לו אופי שונה משל אביו בהקשר הזה.
אם הגרח"ק אמר שזה לא היה - סימן שבאמת זה לא היה.

הנה ה"בדיות" (מתוך גליון 'מיניה וביה', עמודים לח-לט, את הגליון במלואו ניתן להוריד כאן):

הצג קובץ מצורף 24466

אני מבין שלא לכולם זה מסתדר עם האג'נדה.
אבל אלו הם פשוט עובדות.
לא הבנתי איזה עובדות כתוב בו.
אני גם יכול לפרסם שראיתי את ... בבית של ראש ישיבת סלבודקה, לכן מה?

היות ואין בכל "תשובתך" אפילו רכיב עובדתי אחד! ואתה לא טורח להביא שום מקור נגדי או ציטוט,
ודבריך "מכילים" רק הערכות, זכרונות מלפני עשרות שנים, וסברות הכרס, וכל מיני דברים ש'אתה לא רוצה להגיב' ו'לא רוצה לפרט'. וב"עוד דברים שגם עליהם אתה לא רוצה להגיב".
והיות והיא מלאה בלעג וזלזול לקדוש ה' מוהר"ן,
סיימתי להתייחס לדמגוגיה, השנאה והבורות שאתה מפיץ באשכול זה. היה שלום
לא הבנתי. אתה הבאת מקור?
אתה בא לחדש שראית רב ליטאי, מכובד, בריא בנפשו, רוקד עם איזה ספר חסידות, למה שזה יקרה?
בא נאמר ככה, ודאי שהסטייפלע'ר הרבה יותר אהב ללמוד בבא קמא מאשר ללמוד ליקוטי מוהר"ן,
מדוע כשהוא למד בבא קמא הוא לא תפס את הגמרא והתחיל לרקוד?

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חזור
חלק עליון