• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

לימוד בספרי ברסלב

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
טוב, היות ואני לא עובד אצלכם, ואני לא מקבל שכר שעתי להשיב לכל שטות שמועלית כאן, אפרוש לעת עתה מהעיסוק בנושא.
השאלות ו/או ה'קושיות' נובעות במקרה אחד מבורות נפלאה בחומר, ובמקרה אחר ברשעות מזוקקת ובכמויות של עיוותים ומצגי שוא.
@יהויחז כדאי שתלמד יותר את המקורות מבפנים, לפני שאתה 'מקשה', ו @פשוט - אין לי עסק איתך, כשאצלך הדיון מכור מראש, ואין לך אפילו גרם של רצון להבין את הצד שכנגד.
יתכן ובהמשך אעלה תשובה מתומצתת לכמה מהשאלות העניניות שעוד נותרו כאן, ואפריך שקרים מחוצפים ומגמתיים.

בהצלחה. המגרש נשאר שלכם. ישחקו הנערים לפנינו.

טוב, היות ואני לא עובד אצלכם, ואני לא מקבל שכר שעתי להשיב לכל שטות שמועלית כאן, אפרוש לעת עתה מהעיסוק בנושא.
השאלות ו/או ה'קושיות' נובעות במקרה אחד מבורות נפלאה בחומר, ובמקרה אחר ברשעות מזוקקת ובכמויות של עיוותים ומצגי שוא.
@יהויחז כדאי שתלמד יותר את המקורות מבפנים, לפני שאתה 'מקשה', ו @פשוט - אין לי עסק איתך, כשאצלך הדיון מכור מראש, ואין לך אפילו גרם של רצון להבין את הצד שכנגד.
יתכן ובהמשך אעלה תשובה מתומצתת לכמה מהשאלות העניניות שעוד נותרו כאן, ואפריך שקרים מחוצפים ומגמתיים.

בהצלחה. המגרש נשאר שלכם. ישחקו הנערים לפנינו.
חשבתי שחלק מתורת ברסלב היא הפצה, ובזה אתה מקיים את ההפצה.

כל בר בי רב דחד יומא בהכרת גדולי החסידות, יודע כי הרה"ק ממעז'בוז' חלק על עוד מצדיקי דורו המפורסמים.
הוא אף היה רגיל בקללות, ונפטר כלפניו הזוה"ק בדף שבו מבואר שיש קללה שאיקרי 'ברוך'.
על מחלוקתו על אחיינו מוהר"ן, הוא אמר לאחותו הצדקת פייגא, עוד בברית המילה של מוהר"ן, לפני שיצא טבעו כלל בעולם! שכדי שמוהר"ן יוכל להתקיים בעולם מוכרחת להיות עליו מחלוקת.

הרה"ק מליאדי מעולם לא חלק על מוהר"ן, ואין שום שייכות למעשה י"ג [היום החמישי].

וכמדומני שגם תלמידו המקורב הרב הורביץ ז''ל הביא הכחשה ברורה משם הסטייפלער ז''ל.
ארחות רבינו ח"ה עמ' ר"ד

מרן החזו"א זצוק"ל לא אמר ללמוד מוהר"ן

ברצוני לכתוב כאן עד כמה אנשים (גם ת"ח וחסידים) מאזינים לשיחות פרטיות של אנשים עם אדם גדול שלא ברשות ועל סמך קטעי דברים ששמעו מהגדול בנו כבר את שטת הגדול ופרסמו את שטתו ברבים במה המדובר שהקדמתי כן הנה חסידי ברסלב הוציאו דף או עלון לפני הרבה שנים והוא חוזר ונדפס ובו רשימה על הגדולים שהמליצו ללמוד את ספרי מוהר"ן זצ"ל מברסלב ביניהם כתוב שהרב הורביץ אמר (זה אני) שמרן החזו"א זצוק"ל אמר לו ללמוד את ספרי מוהר"ן מברסלב זצ"ל עם הנערים ע"כ לפני אספר איך קרה טעות כזו הנני רוצה להכריז שדבריהם שקר וכזב מרן החזו"א נ"ע לא אמר דבר כזה מעולם לא דרכי ולא דרך אחר וכל הספור נובע מדמיון כך הוי עובדא אני הייתי מנהל רוחני בישיבת הצעירים של מרן החזו"א "תפארת ציון" מרן מנה אותי הייתי אומר שיחות בפני הצעירים בחזרי מהישיבה הי' קביעותי ללמוד בבית מדרשו של מרן בביתו ולפעמים הייתי מטייל עם מרן והייתי אומר לו את השיחות שאמרתי לפני הצעירים רוב דברי היו בנוים על "נפש החיים" מהגאון הגר"ח מואלוז'ין ז"ל מרן נהנה פעם אמר לי מרן שהשיחה הטובה בפני הצעירים היא ללמוד אתם משנה ברורה ולהסביר להם בכל שיחה הכנסתי עוד דברים נוסף לנפש החיים יש לי ספר קטן לקוטי עצות מר"נ מברסלב זצ"ל בו יש דברים טובים קצרים שלא נוגעים לחסידות אמרות מאמונת חכמים מבטחון ומדות והם דברים קצרים וטובים אמרתי למרן כמה דברים מהם שאפשר להביא בשיחה לצעירים ואין להם כל קשר לחסידות ושאלתי את מרן אם אפשר להביאן בתוך השיחות לפני הצעירים וענה לי מרן אם הם דברים טובים למה לא בשיחה זו עם מרן הלך מאחורינו אחד מחשובי ברסלב שהטה אוזן לדעת מה מדברים וקלט את השם ברסלב ותשובת מרן אם טוב למה לא ועל סמך זה קבע הנ"ל שמרן אמר שספרי מוהר"ן טובים וללמוד בהם וזהו יוצא מהאזנה שלא ברשות לשיחת אחרים.

אלו בעלי העדויות שלך, מאזינים לשיחות פרטיות וממציאים המצאות...

ארחות רבינו ח"ה עמ' ר"ד

מרן החזו"א זצוק"ל לא אמר ללמוד מוהר"ן

ברצוני לכתוב כאן עד כמה אנשים (גם ת"ח וחסידים) מאזינים לשיחות פרטיות של אנשים עם אדם גדול שלא ברשות ועל סמך קטעי דברים ששמעו מהגדול בנו כבר את שטת הגדול ופרסמו את שטתו ברבים במה המדובר שהקדמתי כן הנה חסידי ברסלב הוציאו דף או עלון לפני הרבה שנים והוא חוזר ונדפס ובו רשימה על הגדולים שהמליצו ללמוד את ספרי מוהר"ן זצ"ל מברסלב ביניהם כתוב שהרב הורביץ אמר (זה אני) שמרן החזו"א זצוק"ל אמר לו ללמוד את ספרי מוהר"ן מברסלב זצ"ל עם הנערים ע"כ לפני אספר איך קרה טעות כזו הנני רוצה להכריז שדבריהם שקר וכזב מרן החזו"א נ"ע לא אמר דבר כזה מעולם לא דרכי ולא דרך אחר וכל הספור נובע מדמיון כך הוי עובדא אני הייתי מנהל רוחני בישיבת הצעירים של מרן החזו"א "תפארת ציון" מרן מנה אותי הייתי אומר שיחות בפני הצעירים בחזרי מהישיבה הי' קביעותי ללמוד בבית מדרשו של מרן בביתו ולפעמים הייתי מטייל עם מרן והייתי אומר לו את השיחות שאמרתי לפני הצעירים רוב דברי היו בנוים על "נפש החיים" מהגאון הגר"ח מואלוז'ין ז"ל מרן נהנה פעם אמר לי מרן שהשיחה הטובה בפני הצעירים היא ללמוד אתם משנה ברורה ולהסביר להם בכל שיחה הכנסתי עוד דברים נוסף לנפש החיים יש לי ספר קטן לקוטי עצות מר"נ מברסלב זצ"ל בו יש דברים טובים קצרים שלא נוגעים לחסידות אמרות מאמונת חכמים מבטחון ומדות והם דברים קצרים וטובים אמרתי למרן כמה דברים מהם שאפשר להביא בשיחה לצעירים ואין להם כל קשר לחסידות ושאלתי את מרן אם אפשר להביאן בתוך השיחות לפני הצעירים וענה לי מרן אם הם דברים טובים למה לא בשיחה זו עם מרן הלך מאחורינו אחד מחשובי ברסלב שהטה אוזן לדעת מה מדברים וקלט את השם ברסלב ותשובת מרן אם טוב למה לא ועל סמך זה קבע הנ"ל שמרן אמר שספרי מוהר"ן טובים וללמוד בהם וזהו יוצא מהאזנה שלא ברשות לשיחת אחרים.

אלו בעלי העדויות שלך, מאזינים לשיחות פרטיות וממציאים המצאות...
מי דיבר על החזון איש?
מי דיבר על המלצה ללמוד ספרי ברסלב?
דובר כאן על כך שהסטיפלער, לעצמו, התחזק והתחייה מליקוטי מוהר"ן וליקוטי תפילות, ואף העידו שרקד עם אחד הספרים הללו.
מה ענין זה אצל האורחות רבינו שהבאת?

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
כוונתי היתה שהגר"א התנגד באופן כללי לחסידות
והסטייפלער? כן, הוא הגה בספרי חסידות [מניתי לעיל].
והנה גם אתה אומר את זה.
ואגב יש מכתב של ר' חיים קניבסקי שהסטייפלער למד את כל ספרי החסידות, שלכאורה זה כולל גם ליקוטי מוהר"ן, אם לא נכליל את זה כמחלקה בפני עצמה
אז מה זה רלוונטי כעת ההתנגדות של הגר"א?
מלבד זאת, עיקר הראיה היא שאם הוא לא חיבר ספר חסידות, סימן שהוא לא כ"כ התלהב ממנה, ודאי לא ברמה של לרקוד עם ליקוטי מוהר"ן ביד.
אכן ראיה עצומה!!!

והסטייפלער? כן, הוא הגה בספרי חסידות [מניתי לעיל].
והנה גם אתה אומר את זה.

אז מה זה רלוונטי כעת ההתנגדות של הגר"א?

אכן ראיה עצומה!!!
אני אמרתי את זה רק כטענה על כך שאיננו צריכים להרב יצחק שליט"א בכגון דא.
ומה התשובה לראייתי?

יש לי ספר קטן לקוטי עצות מר"נ מברסלב זצ"ל
שהוא קיצור מליקוטי מוהר"ן על פי נושאים
אמרתי למרן כמה דברים מהם שאפשר להביא בשיחה לצעירים ואין להם כל קשר לחסידות ושאלתי את מרן אם אפשר להביאן בתוך השיחות לפני הצעירים וענה לי מרן אם הם דברים טובים למה לא
ומעתה לא רק שאין כאן רמז להתנגדות של מרן זיע"א לברסלב אלא שיש כאן הוראה שאפשר לצטט מספרי ברסלב לבחורים

שהוא קיצור מליקוטי מוהר"ן על פי נושאים

ומעתה לא רק שאין כאן רמז להתנגדות של מרן זיע"א לברסלב אלא שיש כאן הוראה שאפשר לצטט מספרי ברסלב לבחורים
לצטט מספרי ברסלב רק דברים שאינם קשורים לחסידות, זה לא חידוש גדול.

העלון שהבאת לא נחשב מקור.
וההנחות שהנחתי הם פשוטות ואינם צריכות לראיה. צריכים רק לדעת לקרוא את המפה נכון. הסטייפלער חיבר סדרה שלמה של ספרים על הגמרא, ואפילו לא ספר אחד בחסידות, מה זה אומר?
מרן זיע"א חיבר עשרות ספרים בהלכה ואפי' לא קונ' אחד בקבלה ולא קונ' אחד במקאמים. מה זה אומר שלא ידע קבלה ומקאמים?!
די לדמגוגיה. תעלו קצת את הרמה.

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חזור
חלק עליון