שמעתי פעם שמרן שליט"א אמר כך לבחורים, שברסלב זה לא הקו שלנו.שמעתי שהגרב"צ אבא שאול מאד לא המליץ על זה, כי זה מאד קשה להבינם וכו' וזה יכול לשבש וכו', לא אמרתי חס ושלום שזה לא ספר קדוש וכדו', אלא דכיון שהבנתם מאד קשה אז עדיף להמנע.
יש למי שהוא מקור על זה?
דעתו ז''ל היתה מאוד שלילית בענין.שמעתי שהגרב"צ אבא שאול מאד לא המליץ על זה, כי זה מאד קשה להבינם וכו' וזה יכול לשבש וכו', לא אמרתי חס ושלום שזה לא ספר קדוש וכדו', אלא דכיון שהבנתם מאד קשה אז עדיף להמנע.
יש למי שהוא מקור על זה?
שמעתי שמה שמרן שליט"א אמר שזה לא הדרך שלנו, כך אמר חכם בן ציון. לכך כוונתך?דעתו ז''ל היתה מאוד שלילית בענין.
מחילה, איני יכול לפרט.שמעתי שמה שמרן שליט"א אמר שזה לא הדרך שלנו, כך אמר חכם בן ציון. לכך כוונתך?
יש הבדל בין הדרך (מה שמקובל כיום לקרוא לזה), לבין ספרי ברסלב.שמעתי פעם שמרן שליט"א אמר כך לבחורים, שברסלב זה לא הקו שלנו.
לא לחינם הרב לא מפרטמחילה, איני יכול לפרט.
הגר"מ מאזוז בשו"ת "מקור נאמן" חלק שלישי
הצג קובץ מצורף 24445הצג קובץ מצורף 24446
[וזה מחלק אחר (ח"ב):]
הצג קובץ מצורף 24448
יש הבדל בין הדרך (מה שמקובל כיום לקרוא לזה, דהיינו שיש כאלה שרוקדים ברחובות וכדו'), לבין ספרי ברסלב.
ספרי ברסלב הם ספרים חשובים ואף יסודיים בעולם התורני. ספרים נפלאים ממש. [אגב תראו כמה מרן זיע"א מזכיר בספריו את ספרי ברסלב, וגם מנהיג דורנו מרן שליט"א מזכיר הרבה, כולם מביאים את ספרי ברסלב].
ולא לחינם אמרו "בסוף כולם יהיו ברסלב", והכוונה בזה היא שבסוף כולם יהיו וילמדו כמו היסודות של שיטת ברסלב, שזה אמונה ואהבת ה' יתברך.
ובאמת פחמע"ד שהיום יש יותר ויותר התחזקות בזה, לראות את השגחת ה' בכל דבר ודבר, לדעץ שה' אוהב אותנו. תראו גם את עלון השגחה פרטית, ועוד עלונים וארגונים שעוסקים בנושא הזה אע"פ שהם לא נמנים על חסידות ברסלב, כיון שכיום היסודות הללו שהם יסודות שאין עליהם שום חולק, שפשוט ברסלב יותר התמקדו בהם, והיום כולם מתמקדים גם בשיטה הזו, דרך של אמונה ואהבת ה', ולדעת שה' אוהב אותנו. והנלענ"ד כתבתי.
לא שמיע לי כלומר לא סבירא לי.סיפרו לי שהרב אלבז לפני עשרות שנים היה מוסר שיעורים בספר זה אבל הפסיק.
זו תעמולה גרידא של רבני המנטוס מהחומה השלישית פינת מעשיהו, ואכמ"ל.זכורני שלפני שנים אמר לי ראש הישיבה בישיבה קטנה שהייתי, שהרבה גדולי עולם עסקו ולמדו בספר ליקוטי מוהר"ן [כמדומני אמר על הסטיפלר ועוד, איני זוכר בדיוק כיון שהיה זה לפני שנים], והוא ספר קודש קודשים ועמוק, ולא כולם מבינים למה הוא התכוון בספר [דהיינו שיש כאלו שחושבים שתורתו של המוהר"ן הכוונה לרקוד ברחובות וכדו']. ככה בערך אמר לי, אאל"ט.
היה לסטייפלר קשר ודאי לרב נחמן.זו תעמולה גרידא של רבני המנטוס מהחומה השלישית פינת מעשיהו, ואכמ"ל.
חבל שכותבים פרשנות ללא ידיעה ברורה, ואכמ"ל.
כמה מזכיר? 2 מקומות. יביע אומר פעם אחת, ובחזון עובדיה בפירוש למגילת רות.יש הבדל בין הדרך (מה שמקובל כיום לקרוא לזה), לבין ספרי ברסלב.
ספרי ברסלב הם ספרים חשובים ואף יסודיים בעולם התורני. ספרים נפלאים ממש. [אגב תראו כמה מרן זיע"א מזכיר בספריו את ספרי ברסלב
לאו דוקא, אלא לכל ספרי החסידותהיה לסטייפלר קשר ודאי לרב נחמן.
בפרט שנולד למשפחה חסידית.לאו דוקא, אלא לכל ספרי החסידות