• חדש מאיגוד האברכים והקהילות: חוברת בחומרת איסור הגיוס לצבא ובשבח לימוד התורה בישיבות הקדושות, ממרן רשכבה"ג רבינו עובדיה יוסף זיע"א ומנהיג הדור מרן רבינו יצחק יוסף שליט"א. לקריאה והפצה לחצו כאן

לימוד בספרי ברסלב

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.

מוח חושב

Active member
שמעתי שהגרב"צ אבא שאול מאד לא המליץ על זה, כי זה מאד קשה להבינם וכו' וזה יכול לשבש וכו', לא אמרתי חס ושלום שזה לא ספר קדוש וכדו', אלא דכיון שהבנתם מאד קשה אז עדיף להמנע.

יש למי שהוא מקור על זה?

שמעתי שהגרב"צ אבא שאול מאד לא המליץ על זה, כי זה מאד קשה להבינם וכו' וזה יכול לשבש וכו', לא אמרתי חס ושלום שזה לא ספר קדוש וכדו', אלא דכיון שהבנתם מאד קשה אז עדיף להמנע.

יש למי שהוא מקור על זה?
שמעתי פעם שמרן שליט"א אמר כך לבחורים, שברסלב זה לא הקו שלנו.

יש למי שהוא מקור על זה?
דעתו ז''ל היתה מאוד שלילית בענין.

גם סיפר פעם בשיעור על הרב צדקה או על חכם בן ציון אני לא זוכר, שאמר להוציא את הספרים האלו מבית המדרש. או שזה היה חכם שלום... לא זוכר. אבל על כל פנים הוא סיפר שכך היה בחזון עובדיה, שאספו את הספרים מבית המדרש.

אני שמעתי [לא זוכר ממי] שאמר מרן הגרב"צ זצוק"ל שספרי חסידות זה בעיה לספרדים כי הם לוקחים את זה יותר מידי חזק. ולא כמו האשכנזים שלוקחים את זה בפרופורציות.

שמעתי פעם שמרן שליט"א אמר כך לבחורים, שברסלב זה לא הקו שלנו.
יש הבדל בין הדרך (מה שמקובל כיום לקרוא לזה), לבין ספרי ברסלב.
ספרי ברסלב הם ספרים חשובים ואף יסודיים בעולם התורני. ספרים נפלאים ממש. [אגב תראו כמה מרן זיע"א מזכיר בספריו את ספרי ברסלב, וגם מנהיג דורנו מרן שליט"א מזכיר הרבה, כולם מביאים את ספרי ברסלב].
ולא לחינם אמרו "בסוף כולם יהיו ברסלב", והכוונה בזה היא שבסוף כולם יהיו וילמדו כמו היסודות של שיטת ברסלב, שזה אמונה ואהבת ה' יתברך.

ובאמת פחמע"ד שהיום יש יותר ויותר התחזקות בזה, לראות את השגחת ה' בכל דבר ודבר, לדעץ שה' אוהב אותנו. תראו גם את עלון השגחה פרטית, ועוד עלונים וארגונים שעוסקים בנושא הזה אע"פ שהם לא נמנים על חסידות ברסלב, כיון שכיום היסודות הללו שהם יסודות שאין עליהם שום חולק, שפשוט ברסלב יותר התמקדו בהם, והיום כולם מתמקדים גם בשיטה הזו, דרך של אמונה ואהבת ה', ולדעת שה' אוהב אותנו. והנלענ"ד כתבתי.

מחילה, איני יכול לפרט.
לא לחינם הרב לא מפרט
אני חושב שזה לא שאלה שאפשר לענות לכולם באותה מידה
מרן הגרב"צ ראה את התוצאות ולכן התנגד
מאידך יש אחרים שזה מה שיעשה להם את החיזוק
וא"א לתת בזה תשובה בלי להכיר את השואל

אפשר לראות שמרן שליט"א מביא מספרי ליקוטי מוהר"ן בכמה תשובות למקורות בהלכה.
סיפרו לי שהרב אלבז לפני עשרות שנים היה מוסר שיעורים בספר זה אבל הפסיק.

הגר"מ מאזוז בשו"ת "מקור נאמן" חלק שלישי

הצג קובץ מצורף 24445הצג קובץ מצורף 24446
[וזה מחלק אחר (ח"ב):]

הצג קובץ מצורף 24448

חזק וברוך! כעין זה כתבתי לעיל, וברוך שכיוונתי לדעת גדולים.
יש הבדל בין הדרך (מה שמקובל כיום לקרוא לזה, דהיינו שיש כאלה שרוקדים ברחובות וכדו'), לבין ספרי ברסלב.
ספרי ברסלב הם ספרים חשובים ואף יסודיים בעולם התורני. ספרים נפלאים ממש. [אגב תראו כמה מרן זיע"א מזכיר בספריו את ספרי ברסלב, וגם מנהיג דורנו מרן שליט"א מזכיר הרבה, כולם מביאים את ספרי ברסלב].
ולא לחינם אמרו "בסוף כולם יהיו ברסלב", והכוונה בזה היא שבסוף כולם יהיו וילמדו כמו היסודות של שיטת ברסלב, שזה אמונה ואהבת ה' יתברך.

ובאמת פחמע"ד שהיום יש יותר ויותר התחזקות בזה, לראות את השגחת ה' בכל דבר ודבר, לדעץ שה' אוהב אותנו. תראו גם את עלון השגחה פרטית, ועוד עלונים וארגונים שעוסקים בנושא הזה אע"פ שהם לא נמנים על חסידות ברסלב, כיון שכיום היסודות הללו שהם יסודות שאין עליהם שום חולק, שפשוט ברסלב יותר התמקדו בהם, והיום כולם מתמקדים גם בשיטה הזו, דרך של אמונה ואהבת ה', ולדעת שה' אוהב אותנו. והנלענ"ד כתבתי.

זכורני שלפני שנים אמר לי ראש הישיבה בישיבה קטנה שהייתי, שהרבה גדולי עולם עסקו ולמדו בספר ליקוטי מוהר"ן [כמדומני אמר על הסטיפלר ועוד, איני זוכר בדיוק כיון שהיה זה לפני שנים], והוא ספר קודש קודשים ועמוק, ולא כולם מבינים למה הוא התכוון בספר [דהיינו שיש כאלו שחושבים שתורתו של המוהר"ן הכוונה לרקוד ברחובות וכדו']. ככה בערך אמר לי, אאל"ט.

ברור שהגאון קודש הקודשים איש האלוקים המוהר"ן זיע"א לא צריך שום הסכמה כ"ש מאיתנו על ספריו הקדושים!!!
אלא שיש לדעת כפי שהביאו מהגאון הגדול הרב מאזוז שלא כולם מבינים בדיוק את כוונתו של המוהר"ן.

אני חושב שזה כמו ספר קבלה לכל דבר וענין, יש שם הרבה רזין דרזין וסודות, וזה נראה כמו ספר קבלה. אאל"ט.

נערך לאחרונה:
זכורני שלפני שנים אמר לי ראש הישיבה בישיבה קטנה שהייתי, שהרבה גדולי עולם עסקו ולמדו בספר ליקוטי מוהר"ן [כמדומני אמר על הסטיפלר ועוד, איני זוכר בדיוק כיון שהיה זה לפני שנים], והוא ספר קודש קודשים ועמוק, ולא כולם מבינים למה הוא התכוון בספר [דהיינו שיש כאלו שחושבים שתורתו של המוהר"ן הכוונה לרקוד ברחובות וכדו']. ככה בערך אמר לי, אאל"ט.
זו תעמולה גרידא של רבני המנטוס מהחומה השלישית פינת מעשיהו, ואכמ"ל.

חבל שכותבים פרשנות ללא ידיעה ברורה, ואכמ"ל.

יש הבדל בין הדרך (מה שמקובל כיום לקרוא לזה), לבין ספרי ברסלב.
ספרי ברסלב הם ספרים חשובים ואף יסודיים בעולם התורני. ספרים נפלאים ממש. [אגב תראו כמה מרן זיע"א מזכיר בספריו את ספרי ברסלב
כמה מזכיר? 2 מקומות. יביע אומר פעם אחת, ובחזון עובדיה בפירוש למגילת רות.

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חזור
חלק עליון