כלומר מגיל 18 עד 26?בקיצור. מי שיש עליו חובת גיוס. והוא לא מתגייס נקרא עריק ועליו לא מקבלים תקציב
כלומר מגיל 18 עד 26?בקיצור. מי שיש עליו חובת גיוס. והוא לא מתגייס נקרא עריק ועליו לא מקבלים תקציב
אם אלו גילאי החיובכלומר מגיל 18 עד 26?
נכון, רק השאלה היא מי שיגיע מכאן ולהבא לגיל 26 האם יקבל פטור.כלומר מגיל 18 עד 26?
זה צריך לראו מה החוק אומר לגבי עריק שהגיע גיל הפטור.נכון, רק השאלה היא מי שיגיע מכאן ולהבא לגיל 26 האם יקבל פטור.
כעת כשאין חוק, לכאורה אין פטור בגיל 26... והרי הוא עריק עד זיבולא בתרייתא.זה צריך לראו מה החוק אומר לגבי עריק שהגיע גיל הפטור.
בהנחה שהוא לא בכלא...
השאלה באמת מה קורה עם עריקים? עד סוף החיים?כעת כשאין חוק, לכאורה אין פטור בגיל 26... והרי הוא עריק עד זיבולא בתרייתא.
נראה לי שיש חילוק בין מי שהתחייל וברח שנקרא בצבא עריק, לבין מי שלא התחייל כלל שנקרא בצבא משתמט.השאלה באמת מה קורה עם עריקים? עד סוף החיים?
מי יותר חמור?נראה לי שיש חילוק בין מי שהתחייל וברח שנקרא בצבא עריק, לבין מי שלא התחייל כלל שנקרא בצבא משתמט.
השאלה אם זה חילוק רק בתואר או גם לגבי עונשין.
עריק. הרי הוא כמסרב פקודה.מי יותר חמור?
זה מלקות לאחד ותשלומין לאחר...השאלה איך אפשר גם להפסיד את הבחור ממון וגם להכניסו לכלא. הרי כל המשלם אינו לוקה.
אבל אם אין תקציב עבור הבחור. הוא יצטרך לשלם. יותר נכון הוריו...זה מלקות לאחד ותשלומין לאחר...
גמרה לה ממוציא שם רע וקנסא הוא. דהכי קיימא לה להרב מיארה גלי כהלכה לאהרן מברק.אבל אם אין תקציב עבור הבחור. הוא יצטרך לשלם. יותר נכון הוריו...
אין לו מה לעשות פשוט שיבקשו מקרן עולם התורהשאלוני לגבי מי שעשה כעת גיל 26, מה צריך לעשות כדי שיחזירו לו את המילגה בדתות?
א. למה אין לו מה לעשות, הרי כעת הגיע לגיל 26 ומגיע לו דתות, לא כן?אין לו מה לעשות פשוט שיבקשו מקרן עולם התורה
א. לא. כי כבר הוא מחוייב גיוס כביכולא. למה אין לו מה לעשות, הרי כעת הגיע לגיל 26 ומגיע לו דתות, לא כן?
ב. בכולל שלנו הגישו בקשה כבר מזמן לקבלת תקציב מקרן עולם התורה, וטרם קיבלו. וכשהתקשרו לשאול מדוע - ענו שהם צריכים לבוא לביקורת לראות שיש כולל והכל תקין. ועד עכשיו לא הגיעו משום מה. מן הסתם יש להם ביקוש רב ועיסוקים רבים, השאלה אם מישהו יודע איך לזרז אותם בזה?
בטוח? כי כמדומני ראיתי אחרת כאן בפורום באיזה מקום (ואיני מוצאו כרגע), לא כן?א. לא. כי כבר הוא מחוייב גיוס כביכול
מה לנסות. כבר שלחו בכולל את כל הטפסים ואמרו שזה אושר עקרונית, ורק חסר ביקורת. אז מה צריך לעשות כדי לדחוף אותם לבוא לביקורת?..ב. תנסו בכולל אצלנו קיבלו מיד יש להם דרישות קצת אבל כולל נורמלי אמור לעמוד בדרישות
ובדרך אגב הם הגיעו אלינו לביקורת שבוע שעבר רק ראו שהכולל בסדר ויש אברכים אפי' לא נכנסו להפריע לאברכים
בטוח? כי כמדומני ראיתי אחרת כאן בפורום באיזה מקום (ואיני מוצאו כרגע), לא כן?
מה לנסות. כבר שלחו בכולל את כל הטפסים ואמרו שזה אושר עקרונית, ורק חסר ביקורת. אז מה צריך לעשות כדי לדחוף אותם לבוא לביקורת
אני בטוח אא"כ תוכיח לי אחרת אדרבה תראה לי זה יכול לעזור לעוד עשות אברים שפנו