• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

כמה סכום הדתות לחודש?

השאלה באמת מה קורה עם עריקים? עד סוף החיים?
נראה לי שיש חילוק בין מי שהתחייל וברח שנקרא בצבא עריק, לבין מי שלא התחייל כלל שנקרא בצבא משתמט.
השאלה אם זה חילוק רק בתואר או גם לגבי עונשין.

אין לו מה לעשות פשוט שיבקשו מקרן עולם התורה
א. למה אין לו מה לעשות, הרי כעת הגיע לגיל 26 ומגיע לו דתות, לא כן?
ב. בכולל שלנו הגישו בקשה כבר מזמן לקבלת תקציב מקרן עולם התורה, וטרם קיבלו. וכשהתקשרו לשאול מדוע - ענו שהם צריכים לבוא לביקורת לראות שיש כולל והכל תקין. ועד עכשיו לא הגיעו משום מה. מן הסתם יש להם ביקוש רב ועיסוקים רבים, השאלה אם מישהו יודע איך לזרז אותם בזה?

א. למה אין לו מה לעשות, הרי כעת הגיע לגיל 26 ומגיע לו דתות, לא כן?
ב. בכולל שלנו הגישו בקשה כבר מזמן לקבלת תקציב מקרן עולם התורה, וטרם קיבלו. וכשהתקשרו לשאול מדוע - ענו שהם צריכים לבוא לביקורת לראות שיש כולל והכל תקין. ועד עכשיו לא הגיעו משום מה. מן הסתם יש להם ביקוש רב ועיסוקים רבים, השאלה אם מישהו יודע איך לזרז אותם בזה?
א. לא. כי כבר הוא מחוייב גיוס כביכול
ב. תנסו בכולל אצלנו קיבלו מיד יש להם דרישות קצת אבל כולל נורמלי אמור לעמוד בדרישות
ובדרך אגב הם הגיעו אלינו לביקורת שבוע שעבר רק ראו שהכולל בסדר ויש אברכים אפי' לא נכנסו להפריע לאברכים

א. לא. כי כבר הוא מחוייב גיוס כביכול
בטוח? כי כמדומני ראיתי אחרת כאן בפורום באיזה מקום (ואיני מוצאו כרגע), לא כן?
ב. תנסו בכולל אצלנו קיבלו מיד יש להם דרישות קצת אבל כולל נורמלי אמור לעמוד בדרישות
ובדרך אגב הם הגיעו אלינו לביקורת שבוע שעבר רק ראו שהכולל בסדר ויש אברכים אפי' לא נכנסו להפריע לאברכים
מה לנסות. כבר שלחו בכולל את כל הטפסים ואמרו שזה אושר עקרונית, ורק חסר ביקורת. אז מה צריך לעשות כדי לדחוף אותם לבוא לביקורת?..

בטוח? כי כמדומני ראיתי אחרת כאן בפורום באיזה מקום (ואיני מוצאו כרגע), לא כן?

מה לנסות. כבר שלחו בכולל את כל הטפסים ואמרו שזה אושר עקרונית, ורק חסר ביקורת. אז מה צריך לעשות כדי לדחוף אותם לבוא לביקורת
אני בטוח אא"כ תוכיח לי אחרת אדרבה תראה לי זה יכול לעזור לעוד עשות אברים שפנו

חזור
חלק עליון