• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

האם יש בעיה במילות השיר "ויהיה לי עוד יותר טוב"

כנראה מבינים שהשיר לא "מבקש" ו"מתפלל" שיהיה יותר טוב, אלא "קובע" שיהיה לי יותר טוב.
איך בכלל אפשר להבין כך את זה אני לא מבין הרי בשיר הוא אומר מפורש שה' יתברך אוהב אותי (ולכן) יהיה לי טוב ועוד יותר טוב....
איך מרומז כאן סוג של קביעות להקב''ה ????
פליאה דעת ממני נשגבה לא אוכל לה........
ה' יתברך תמיד אוהב אותי ותמיד יהיה לי רק טוב
ויהיה לי עוד יותר טוב

מי לנו גדול משר האמונה הגה"צ רבי שלום ארוש שליט"א שמילות השיר הם מתוך דרשתו, ואף הבנתי שהוא כתב את השיר, (את חלקו לכה"פ).

ויש הרבה מה להשיב על הרב המעיר, אך מה שכתבתי זו לבד מלמד שאין שום מקום להעלות על הדעת שיש חלילה חשש כל שהוא בשיר שכולו אמונה טהורה.

נערך לאחרונה:
האם מותר לשיר את השיר עוד יותר טוב מצד הכפירה? הגאון רבי יוסף אביטבול שליט”א במח”ס שערי יוסף עונה:
במענה לשאלת רבים האם מותר יש כפירה בשיר שנכתב ע”י הרב שלום ארוש שליט”א שאומרים שיהיה עוד יותר טוב, ובשו”ע סי’ ר”ל ס”ה כתב “לעולם יהיה אדם רגיל כל מאי דעביד רחמנא לטב עביד”, אך בודאי שאן זה כפירה כיון שהוא רק בקשה.

ואיזה חכ”א אחד מחמת הספק השיב “שיש שירים טובים יותר”, שאלתי בכל זה להגאון הגדול רבי שמאי קהת הכהן גרוס שליט”א במח”ס שו”ת שבט הקהתי, והשיב שאפשר לשיר, ואין בזה שום כפירה, ולכן אפשר לשיר אותו,
אך המילים “נאכל גם אבטיח יהיה לנו יום חג” יש למחוק, ואין לשיר אותם, [כיון שאין להם שייכות למחבר השיר ורק לזמר].

נערך לאחרונה:
אך המילים “נאכל גם אבטיח יהיה לנו יום חג” יש למחוק, ואין לשיר אותם, [כיון שאין להם שייכות למחבר השיר ורק לזמר].
באמת מילים בלי קשר
באמת יהיה לנו יום חג, ואם זה יהיה בעונה מן הסתם רובם יאכלו אבטיח.
במחילה מכבוד כולכם רואים שאין לכם עסק עם צעירים, יש לזמר הזה שיר אחר שנקרא אבטיח ושם הוא אומר אז יאלה תביא את המשיח נפרוס שטיח נאכל אבטיח, והוא חושב שכולם מכירים את כל השירים שלו...
זה חסום בנטפרי אין לי אפשרות לראות את המילים בדיוק

אך המילים “נאכל גם אבטיח יהיה לנו יום חג” יש למחוק, ואין לשיר אותם,
באמת מילים בלי קשר
זהו !!! כל השירים טובים ..... כל הזמרים מצוינים...... רק נתפסו על הזמר הנ''ל תלמיד של הצדיק ר' שלום ארוש שליט''א (אגב הזמר הנ''ל יש לו מכשיר כשר של ועדת הרבנים) מה מפריע דוקא בשיר שכולם שרים אתו אם זה מהחרדים (כולל רבנים ) ועד אחרון החילונים אז בסדר הוא הזכיר אבטיח מה כואב לכם מה כל כך נורא יש איסור לשיר שנאכל אבטיח ? ''יש למחוק'' ? למה ? אתם יודעים בכלל כמה התחזקו מהשיר הזה באמונה בה' יתברך
האם באמת הכצעקתה !!!!!

האם מותר לשיר את השיר עוד יותר טוב מצד הכפירה? הגאון רבי יוסף אביטבול שליט”א במח”ס שערי יוסף עונה:
במענה לשאלת רבים האם מותר יש כפירה בשיר שנכתב ע”י הרב שלום ארוש שליט”א שאומרים שיהיה עוד יותר טוב, ובשו”ע סי’ ר”ל ס”ה כתב “לעולם יהיה אדם רגיל כל מאי דעביד רחמנא לטב עביד”, אך בודאי שאן זה כפירה כיון שהוא רק בקשה.

ואיזה חכ”א אחד מחמת הספק השיב “שיש שירים טובים יותר”, שאלתי בכל זה להגאון הגדול רבי שמאי קהת הכהן גרוס שליט”א במח”ס שו”ת שבט הקהתי, והשיב שאפשר לשיר, ואין בזה שום כפירה, ולכן אפשר לשיר אותו,
מחילה אבל דבר זה בכלל לא נושא לדיון לא שם ולא כאן, איזה צד יש לומר שלא לשמוע את השיר.
חלילה וחס לומר עוד כפירה על דבר כזה. חלילה.
מי שלומד בעיון את סוגיות האמונה והבטחון יודע שאין כלל נדון על השיר הזה, זה שיר טהור שמרמז בתוכו הרבה מיסודות האמונה והבטחון.

ולא לחינם זכה השיר שבכל תפוצות ישראל שרים אותו, דבר שלא היה מימות עולם כמדומני, זה מראה את יד ה' שהשיר זכה לסייעתא דשמייא גדולה, כיון שהוא מלא וגדוש באמונה טהורה בה' יתברך!

במחילה מכבוד כולכם רואים שאין לכם עסק עם צעירים, יש לזמר הזה שיר אחר שנקרא אבטיח ושם הוא אומר אז יאלה תביא את המשיח נפרוס שטיח נאכל אבטיח, והוא חושב שכולם מכירים את כל השירים שלו...
"ויאללה, תביא כבר ת'משיח, ה' אני לא מצליח, ואין לי שום מושג, בא תביא כבר ת'משיח, נפרוס לו ת'שטיח, נאכל גם אבטיח, יהיה לנו יום חג". עכ"ל.

מכיר גם מכיר, אבל היא גופא מה שטענתי.

זהו !!! כל השירים טובים ..... כל הזמרים מצוינים...... רק נתפסו על הזמר הנ''ל תלמיד של הצדיק ר' שלום ארוש שליט''א (אגב הזמר הנ''ל יש לו מכשיר כשר של ועדת הרבנים) מה מפריע דוקא בשיר שכולם שרים אתו אם זה מהחרדים (כולל רבנים ) ועד אחרון החילונים אז בסדר הוא הזכיר אבטיח מה כואב לכם מה כל כך נורא יש איסור לשיר שנאכל אבטיח ? ''יש למחוק'' ? למה ? אתם יודעים בכלל כמה התחזקו מהשיר הזה באמונה בה' יתברך
האם באמת הכצעקתה !!!!!
מצטרף לכל מילה

חזור
חלק עליון