• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

"יראת ההוראה" והמקומות שחלק בן איש חי על מרן השלחן ערוך

לא יודע ולא מכיר.
ושמא לחכם @יעקב הבבלי הי"ו ישנה איזה ידיעה בענין.
אני לא רוצה לדבר בזה כלל ועיקר
מפני שכמה וכמה פעמים בהודעה ישירה עם הכותב בכל מיני פעמים רבות כתבו לי כמה שאין אני רוצה להתכבד בקלון דידם רח"ל
[חלקם הגדול עפו מבית הראש"ל (הראשון שליכלך בצורה אישית על מחבר יראת... ללא רחם י.צ.) חלקם עפו מהאתר וד"ל ואכמ"ל]
ע"ז שאמרו לי דברים שמבזים את הראשון לציון הרב יצחק יוסף וחלקם לצערנו אף את אביו הגדול גדול הדורות ע"ה
בכל הקשור לתורת הבא"ח

נערך לאחרונה:
אם כבר עוררו אותי (כתבתי את זה לפני זמן רב, שכחתי מהנידון הזה בכלל...) אז שמעתי לגבי הספר מקבציאל, שלא בטוח כי מר בריה דרבינא חתים עליה... ידוע למישהו משהו?....
אז ממני תשמע שכן בטוח כי כן מר בריה דרבינא חתים ועוד חתים עליה
אם תרצה לראות את הכתי"ק תודיע לי
אבל זה נלע"ד למעלת כת"ר ביטול תורה באיכות וכמות עדיף שתעלה למסור שיעור בקול ברמה או ללכת לזכות הרבים יחד עם ר' יצחק מזוז מבחירי כולל יחוה דעת יכב"ץ (בבית ההוראה של הגאון הרב משה פנירי)

מה שכתבת שזה טיוטא ולא ספר מקבציאל, מהיכן הידע?
זה ודאי כתבי בא"ח ז''ל, אבל כפי המסתבר טיוטא, ולא ספר מקבציאל.
אם אתם רוצים לראות על עניין זה

עיינו בקובץ עץ חיים [באבוב] חלק כב' ע"מ שע'

ישנו מאמר מקיף ומרתק שבו מוכיח בצורה אחת לאחת שזה לא הקובץ "מקבצאל" אלא טיוטות של הבא"ח

לא ידעתי שהתייחס לענין זה.
שוב חיפשתי וראיתי בספר מגדולי ישראל חלק ב על הבן איש חי (במאמר שפורסם באור תורה אייר תשע"ד הערות על המבוא של בן איש חי הנדפס מחדש בהוצאת סאלם) התייחסות אגבית שלו בלי הבעת דעה אישית אך מהסגנון אפשר אולי להבין שתופס שזה לא מקבציאל. וכנראה נתחלף לי עם מאמר אחר באור תורה (אולי זה הנזכר בדברי הרב מאזוז או אחר).
וז"ל שם: "בעמוד 49 - מדבריו למדנו שספר מקבציאל הוא כעין מהדורא קמא של הבא"ח. ולא כמו שפורסם באו"ת מקרוב בשם "זקני בבל" שהוא חיבור גדול כמו בית יוסף, לא מינה ולא מקצתה. עכ"ל.

עכ"פ צריך לעשות חיפוש באור תורה מה המקור למימרא בשם זקני בבל.

רי"ח מזרחי הטעה את הגאון הנאמ"ן שליט"א
נקודה למחשבה!!!
רק אם אתה דורש וחוקר האמת לאמיתה
שגם לאחר מש"כ באור תורה לאחר הו"ל מקבציאל (איני זוכר כעת מה שם הרב הכותב הי"ו או הרב חדוק ס"ט או ר' יצחק מזוז ס"ט להגיב על הרב מזרחי
בעניין הספר מקבציאל
עדין לא שמענו ולא ראינו שמרן ראש הישיבה "שישלח דברו וירפאהו" חזר בו מדבריו באו"ת או בשיעור השבועי ממש"כ מגדולי ישראל הנ"ל

רב בית כנסת או קהילה ברמת גן
זה הדוד שלו הרב יוסף ניסן רב ברמת גן הוא (מחבר הקונטרס הנ''ל )היה לפני שנים רב קהילה באלעד ואח''כ עזב שם הוא היה ר''מ בישיבה קטנה ב''ב (אגב גילוי נאות אני למדתי אצלו שנה אחת) ואח''כ גם שם משום מה עזב שם והיה ר''מ בישיבה אצל דודו בירושלים ישיבת רינת התורה הרב עזרא ניסן כיום אין לי שמץ של מושג עליו אני רק נפגש עם כל מיני קונטרסים שהוא מוציא
אגב שלמדתי אצלו לפני כ 13 שנה הוא טען שרק שני פוסקים וחצי (חצי כוונתו לגרב''צ אבא שאול....)טוענים שצריך לברך ואח''כ להדליק נרות שבת וכל השומע יצחק לו........

ביקשתי משלוימי קישורים לדיונים בעניין מקבציאל, וזה מה שהביא לי (אבל חסום בנטפרי):

רי"ח מזרחי הטעה את הגאון הנאמ"ן שליט"א
לא נראה לי שהרב מאזוז הולך ומסכים לדבריו מאחר שכל מאמרו הולך ובא להעיר ולחלוק על דבריו ויותר נראה שכתב כן או כציון מה שמשמע בדבריו בלי הבעת דעה או שכתב לחלוק עליו גם בזה ולכן כתב שדבריו הם לא כנכתב בשם זקני בבל לא מינה ולא מקצתיה. שרצה לרמוז בזה שלא נראה כדברי הרב מזרחי.

מה דעת רי"ח מזרחי שליט"א.
והאם ישנם ראיות מוחלטות שהספר שנדפס הוא מקבציאל או לא.
הרב מזרחי שיווק את "מקבצאל", מה נראה לך שהוא סובר??
בעל המאה בעל הדעה, פשוט שהוא חושב שזה "מקבצאל"
אלא שהוכיחו באותות ומופתים [עיין לעיל להיכן שהפנתי] שזו טעות ואכמ"ל יעו"ש

חזור
חלק עליון