אושרי רביב
Well-known member
זה פעם ראשונה אני שומע. היכן יש להם מסורת זו?... אשמח שתפנה אותיוגם מחמת מסורת רבני בבל שהוא ספר ארוך המפרש מה שכתב בבא"ח, כעין בית יוסף לשו"ע, וספר זה אינו מפרש ונושא ונותן כעין ב"י.
זה פעם ראשונה אני שומע. היכן יש להם מסורת זו?... אשמח שתפנה אותיוגם מחמת מסורת רבני בבל שהוא ספר ארוך המפרש מה שכתב בבא"ח, כעין בית יוסף לשו"ע, וספר זה אינו מפרש ונושא ונותן כעין ב"י.
בל"נ אשאלזה פעם ראשונה אני שומע. היכן יש להם מסורת זו?... אשמח שתפנה אותי
לא ידעתי שהתייחס לענין זה.כמדומה שאלה עיקר טענותיו של הרב מאזוז שמצדד כך.
אני לא רוצה לדבר בזה כלל ועיקרלא יודע ולא מכיר.
ושמא לחכם @יעקב הבבלי הי"ו ישנה איזה ידיעה בענין.
אז ממני תשמע שכן בטוח כי כן מר בריה דרבינא חתים ועוד חתים עליהאם כבר עוררו אותי (כתבתי את זה לפני זמן רב, שכחתי מהנידון הזה בכלל...) אז שמעתי לגבי הספר מקבציאל, שלא בטוח כי מר בריה דרבינא חתים עליה... ידוע למישהו משהו?....
מה שכתבת שזה טיוטא ולא ספר מקבציאל, מהיכן הידע?
אם אתם רוצים לראות על עניין זהזה ודאי כתבי בא"ח ז''ל, אבל כפי המסתבר טיוטא, ולא ספר מקבציאל.
שוב חיפשתי וראיתי בספר מגדולי ישראל חלק ב על הבן איש חי (במאמר שפורסם באור תורה אייר תשע"ד הערות על המבוא של בן איש חי הנדפס מחדש בהוצאת סאלם) התייחסות אגבית שלו בלי הבעת דעה אישית אך מהסגנון אפשר אולי להבין שתופס שזה לא מקבציאל. וכנראה נתחלף לי עם מאמר אחר באור תורה (אולי זה הנזכר בדברי הרב מאזוז או אחר).לא ידעתי שהתייחס לענין זה.
של מי?מדבריו למדנו
אינו לפני המבוא של הבן איש חי של הרב סאלם אבל כמדומה שכוונתו לרב יוסף מזרחי.של מי?
רי"ח מזרחי הטעה את הגאון הנאמ"ן שליט"אאינו לפני המבוא של הבן איש חי של הרב סאלם אבל כמדומה שכוונתו לרב יוסף מזרחי.
יש באוצה"ח?עיינו בקובץ עץ חיים [באבוב] חלק כב' ע"מ שע'
יש,יש באוצה"ח?
נקודה למחשבה!!!רי"ח מזרחי הטעה את הגאון הנאמ"ן שליט"א
זה הדוד שלו הרב יוסף ניסן רב ברמת גן הוא (מחבר הקונטרס הנ''ל )היה לפני שנים רב קהילה באלעד ואח''כ עזב שם הוא היה ר''מ בישיבה קטנה ב''ב (אגב גילוי נאות אני למדתי אצלו שנה אחת) ואח''כ גם שם משום מה עזב שם והיה ר''מ בישיבה אצל דודו בירושלים ישיבת רינת התורה הרב עזרא ניסן כיום אין לי שמץ של מושג עליו אני רק נפגש עם כל מיני קונטרסים שהוא מוציארב בית כנסת או קהילה ברמת גן
לא נראה לי שהרב מאזוז הולך ומסכים לדבריו מאחר שכל מאמרו הולך ובא להעיר ולחלוק על דבריו ויותר נראה שכתב כן או כציון מה שמשמע בדבריו בלי הבעת דעה או שכתב לחלוק עליו גם בזה ולכן כתב שדבריו הם לא כנכתב בשם זקני בבל לא מינה ולא מקצתיה. שרצה לרמוז בזה שלא נראה כדברי הרב מזרחי.רי"ח מזרחי הטעה את הגאון הנאמ"ן שליט"א
הרב מזרחי שיווק את "מקבצאל", מה נראה לך שהוא סובר??מה דעת רי"ח מזרחי שליט"א.
והאם ישנם ראיות מוחלטות שהספר שנדפס הוא מקבציאל או לא.