• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • הודפס מחדש ע"י 'המרכז למורשת מרן' הספר "ילקוט יוסף - פורים משולש", עם מגילת אסתר בתוספת ביאורים ממנהיג הדור מרן הראש"ל שליט"א. מחיר מיוחד לזיכוי הרבים: 15 ש"ח בלבד. >> לרכישה ישירה באתר לחצו כאן

צבא לבעלי אייפון

מוח חושב

Active member
רציתי לשאול,
יש תופעה עצובה של בחורי ישיבות שירדו מהדרך ועדיין רשומים בישיבה, ובידם אייפון וכדו' ולרוב עובדים כדרייבר. האם גם עליהם נאמר האיסור של רבותינו ללכת לצבא, לפחות לחטיבת החשמונאים?

הוא התבטא על החלשים, שלומדים לפחות קצת. האם כוונתו היתה גם לבעלי אייפון ועובדים כל היום ושבין כה יורדים למ''ט שערי טומאה????

זה בדיוק שאלתי !!! מי שהוא שבין כה יש לו אייפון וכל תוצאותיו הגרועות, האם בגלל שהוא רשום בישיבה צריך ללחום בשבילו להצילו או כמו העצניקים שעושים הפגנות בכל שני וחמישי?!!!

בא נגיד כך
גדולי ישראל נגד - איפון
גדולי ישראל נגד - צבא
מי שהתיר לו ללכת עם איפון יתיר לו ללכת לצבא
למה לאיפון הוא לא שאל גדול שיתיר לו ועל צבא הוא שואל ?
יש בחורים עם איפון אך עדיין שומרים תורה ומצוות וכן לומדים ביום שעתיים וכו' וזה לא קשור לאיפון אם תגיד לי שיש בחור שעושה את אחד מג' העבירות ... או מחלל שבת בפרהסיא וכו' אז יש לשקול אך איפון לא קובע כלום ומואמה

זה בדיוק שאלתי !!! מי שהוא שבין כה יש לו אייפון וכל תוצאותיו הגרועות, האם בגלל שהוא רשום בישיבה צריך ללחום בשבילו להצילו או כמו העצניקים שעושים הפגנות בכל שני וחמישי?!!!
כל המלחמה עכשיו של גדולי ישראל זה על כך שרוצים לבטל את מעמד בני הישיבות ולעשות יעדים ומכסות וכדו' ולכן גם בחורים בטלנים מורים להם לא להתגייס אבל אם כבר גייסו אתו הרבנים לא מורים לצאת להפגנות ולשרוף פחי אשפה........וכ''ש שמדובר בבחור כזה כך לענ''ד

בא נגיד כך
גדולי ישראל נגד - איפון
גדולי ישראל נגד - צבא
מי שהתיר לו ללכת עם איפון יתיר לו ללכת לצבא
לא הבנתי מי שלא מצליח להתגבר במשהו אחד נפקיר אותו?!
בדבר אחר הוא רוצה ללכת אחרי רבנים אז נבוז לו, לא חבל..

לא הבנתי מי שלא מצליח להתגבר במשהו אחד נפקיר אותו?!
בדבר אחר הוא רוצה ללכת אחרי רבנים אז נבוז לו, לא חבל..
חלילה כנראה שגם אני וגם אתה לא הבנו מה פותח הדיון שואל רק אחרי שחזרתי שוב פעם הבנתי שהוא שאל
א. על ציבור בני תורה האם צריכים לעשות הפגנות ולצעוק ברחובות ל כך שגייסו אחד כזה
והתשובה שעניתי שרבותינו לא אמרו לצאת לרחובות כלל וכ''ש לא על אחד כזה
ב. בחור עם איפון וכדו' שבתוך עמי אנוכי יושבת ובחור שיש לו איפון ולא במסגרת ישיבה כלל הוא לשואל לשמוע דעת תורה של גדולי ישראל האם ללכת לגיוס כי הוא רוצה להיפתר בשביל לעבוד ולהרוויח כסף וכדו' והוא נתפס על הוראות גדולי ישראל ובגלל בחורים כאלו בחורי ישיבות חלשים שלא לומדים וגם לא עובדים ונמצאים בישיבה סובלים שרוצים לגייס גם אותם
לענ''ד בחור שחסר מעש ויש לו איפון יכול להיות שגדולי ישראל יגידו לו להתגייס עדיף מאשר להסתכל כל היום באיפון שם בצבא לא יהיה לו זמן לזה תלוי באיזה מסגרת בצבא.....
אבל מה לעשות שזו דעתי הקטנה אני לא יודע מה גדולי ישראל מורים בעניין

מי שירד עם אייפון זה יכול להיות זמני אך מהצבא אי אפשר להשתחרר...
אני מסכים כאן אם לא מעט תגובות, אך לא עם זה.
ראיתי מספיק ״צדיקים״ שחשבו שיכולים לחיות עם סמארטפון פרוץ, והדבר לקח את כל חייהם. (יש מספיק סיפורים על זוגות שנתגרשו וכיו״ב בגלל הטומאה הזו)
צבא לעומת זאת, ״אם״ הוא הצליח לשרוד, אחרי ג׳ שנים ויצא לביתו. (אני מדגיש את ה״אם״ בכוונה)

אני מסכים כאן אם לא מעט תגובות, אך לא עם זה.
ראיתי מספיק ״צדיקים״ שחשבו שיכולים לחיות עם סמארטפון פרוץ, והדבר לקח את כל חייהם. (יש מספיק סיפורים על זוגות שנתגרשו וכיו״ב בגלל הטומאה הזו)
צבא לעומת זאת, ״אם״ הוא הצליח לשרוד, אחרי ג׳ שנים ויצא לביתו. (אני מדגיש את ה״אם״ בכוונה)
נכון מסכים כל מילה אך לא עם המסקנה, יש הרבה שהיה להם סמרטפון והתחזקו וכעת הם יראים ושלמים, וכי בגלל זה תאמר להם להתגייס?! מי שאכל שום יחזור ויאכל גם צנון?!

נכון מסכים כל מילה אך לא עם המסקנה, יש הרבה שהיה להם סמרטפון והתחזקו וכעת הם יראים ושלמים, וכי בגלל זה תאמר להם להתגייס?! מי שאכל שום יחזור ויאכל גם צנון?!
לא כתבתי מאומה על אם אחד יש לו איפון יכול להתגייס או לא, דיברתי ספציפית על הנקודה הזו.
צבא זה לא לכל החיים אלא ג׳ שנים, אדם יכול ללכת לשם ולהתקלקל, כן, אך זה תלוי מאד במה הוא נתקל ואיך. הכרתי מספיק דתיים שנשארו דתיים, ואפילו חילונים שיצאו חרדים מהצבא (ישיבת אור החיים היא 80% יוצאי צבא). אך הכניסה לשם היא ודאי שאפילו לא בדיעבד.
איפון זה טומאה רצוצה, גם אם אתה חושב שתוכל ״להחזיק״ את היצה״ר, תמיד יש את הסקרנות המגרגרת באינטרנט פרוץ.

בטח!
הצבא פי אלף יותר גרוע
כל מ"ט שערי טומאה נמצא שם...
גם בחטיבה החדשה, זה הכל שקרים... כפי שהעיד המפקד של חטיבה זו (אבינועם אמונה) שעיקר מטרתם לחלן את הציבור החרדי...
איפה הוא העיד כדבר הזה?

רציתי לשאול,
יש תופעה עצובה של בחורי ישיבות שירדו מהדרך ועדיין רשומים בישיבה, ובידם אייפון וכדו' ולרוב עובדים כדרייבר. האם גם עליהם נאמר האיסור של רבותינו ללכת לצבא, לפחות לחטיבת החשמונאים?
חד משמעית, לא! הצבא לא פי מאה, אלא פי אלף גרוע יותר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
א"א להרחיב בזה כמובן, גם מחמת הפורום הקדוש...
מצוה גדולה להפנות את כל אותם בעלי אייפון מקייטנות הקיבוץ לצבא
במקום שיקומו כל יום באחד ויעברו על ג' עבירות חמורות

חזור
חלק עליון