ראובן למי שהיפך בזכותוהיכן מצינו אדם גדול שהופיע כמה פעמים לאנשים בחלום רק כדי לומר להם תודה רבה?
גם אני שמעתי את הסיפור הזה. לא זוכר היכן.בענין החלומות
שמעתי סיפור פלא על הרב כף החיים וזה תוכנו בקצרה.
לילה אחד חלם כה'ח על אברך ת'ח שהוא משתתף בהלויתו,
לשאלתו למה נלב'ע בגיל צעיר? נענה: מכיון שנשא אשה שאינה מיועדת לו.
התחננן כה'ח על נפשו של האברך, והסכימו לו.
למחרת מיהר כה'ח לאברך וביקשו שיגרש את אישתו כי חייו תלויים בזה.
כמובן שהאברך סירב לגרש אשתו בגלל חלום, לא עבר חודש והאברך נפטר.
עד כאן הסיפור בקיצור. אשמח לשמוע אם יש לו מקור נאמן.
לא מצאתי מקור יותר קדוםשמעתי סיפור פלא על הרב כף החיים וזה תוכנו בקצרה.
לילה אחד חלם כה"ח על אברך ת"ח שהוא משתתף בהלויתו, לשאלתו למה נלב'ע בגיל צעיר? נענה: מכיון שנשא אשה שאינה מיועדת לו. התחננן כה"ח על נפשו של האברך, והסכימו לו. למחרת מיהר כה"ח לאברך וביקשו שיגרש את אישתו כי חייו תלויים בזה. כמובן שהאברך סירב לגרש אשתו בגלל חלום, לא עבר חודש והאברך נפטר.
לא מצאתי מקור יותר קדום
מי המחבר?
יש ספר בשם "היו דברים מעולם" של הרב דנדרוביץ מערד [כנראה חסיד גור]מי המחבר?
גם אני שמעתי זאת מהגאון הרב סופר שליט"א, אז בטוח זה נכוןבענין החלומות
ואם היה שואל רב מה לעשות, האם היה אומר לו לגרש??גם אני שמעתי זאת מהגאון הרב סופר שליט"א, אז בטוח זה נכון
הסיפור הזה מובא בספר תולדות מנחם להרב המקובל מעשי שבתאי שני עמ' קעה ושם כתב ששם האברך הוא ר. ב.בענין החלומות
מרן הכף החיים לא מספיק בעיניך??!!ואם היה שואל רב מה לעשות, האם היה אומר לו לגרש??
מי זה? מה שמו הפרטי?מהגאון הרב סופר שליט"א
לא צריך ללכת כ"כ רחוק ישנו מקום שמיוצאי חלציו [הרב המפורסם היח"ס] שכתב זאת הובא בספר הדרת פנים זקן- ח"א [להרב משה ניסן ווינער]מביא שלרב כה'ח יש ספר שלם של החלומות שחלם
[המשפחה לא מסכימה להדפיסו] ושם מובא החלום הנ'ל.
שאלות ב' וז' נפתרו. יש מי שיוסיף??טוב, נתחיל
א. מי ביקש בחלום ממי שילמד בספרו, וכשנשאל - היכן? השיב - היכן שייפתח לך. וכשפתח הלה את הספר מצא בו את החידוש שחידש החולם לפני השינה?
ב. מי כתב על מי שהוא "התפאר ואמר שראה בחלומו את הב"י שנתן לו חצי גרוש [כאות תודה על שיישב את דבריו]... אבל "הטעוהו בחלומו... ושיחדוהו בממון"?
ג. מי רצה להתיר חרמו דרגמ"ה דב' נשים, וחלם שגדו"י יצאו לקראתו להקביל פניו ורק רגמ"ה נמנע, ובעקבות החלום חזר בו מהתרת חדר"ג?
ד. מי הת"ח ששאל ת"ח אחר ביאור לדברי התוס', והלה לא ידע והתפלל והתגלה לו גדול אחד [מי הוא?] וביאר לו התוס', וכשאמר הביאור לת"ח השואל, השיבו - זה לא מכוחך, גילו לך מן השמים...
ה. מי בא לקרובו בחלום והמליץ לו 'תתעסקו בנגלות יותר מבנסתרות'?
ו. מי הנפטר שבא בחלום וביקש שיקחו את שינו שנפלה לו בחייו - ויניחוה בקברו?
ז. מי באו לתבוע בזיונן בחלום, ואף הטילו עונש על המבזה שמת במיתה משונה?
נראה לי שערימה קטנה זו תספיק...
יש ספר בשם "היו דברים מעולם" של הרב דנדרוביץ מערד [כנראה חסיד גור]
ושם בחלק ב דף 489 מביא שלרב כה'ח יש ספר שלם של החלומות שחלם
[המשפחה לא מסכימה להדפיסו] ושם מובא החלום הנ'ל.
גם אני שמעתי זאת מהגאון הרב סופר שליט"א, אז בטוח זה נכון
אם כוונתך להגרי"ח סופר שליט"א ראש ישיבת כף החיים, אזי זכיתי להתפלל עמו, ושאלתי אותו כמה שאלות ובכללם על סיפור זה, ואמר לי שלא שמע סיפור זה מעולם בלתי היום, והיה תמה ושאל "וכי בגלל שנשא אשה שאינה ראויה לו התחייב מיתה? ולא שמענו כזאת מעולם". וכשאמרתי לו שאמרו שסיפור חלום זה נכתב על ידי סבו הרב בעל כף החיים ז''ל בקונטרס חלומותיו השיב לי "לא היו דברים מעולם, לא מיניה ולא מקצתיה".מי זה? מה שמו הפרטי?
עיין בהמשך מה שכתב הרב הפשוט שליטאמרן הכף החיים לא מספיק בעיניך??!!
מצד שני הרב @יצחק משען שליט"א הביא אולי עדות מהרה"צ משה חי שרבני ז''לעיין בהמשך מה שכתב הרב הפשוט שליטא
אני מעתיק המעשה מס' תולדות מנחם, ויתכן שכוונתו ששמע זאת מח' משה חי שרבאני, שהוא הכיר את הכה"ח
הצג קובץ מצורף 30226הצג קובץ מצורף 30227
שוב התבוננתי שעדות זו בשם הרה"צ משה חי שרבני ז''ל צריכה בדיקה טובא, שכן מביא שם שאחר פטירת אשת הרב כף החיים ז''ל, עזב הרב את ביתו והיה מתגורר בעליית הגג של בית הכנסת שושנים לדוד.מצד שני הרב @יצחק משען שליט"א הביא אולי עדות מהרה"צ משה חי שרבני ז''ל
גם לדידי יש להרהר טובא בעדות זו, שהרי לדבריו הרב שד''ח שמח באותו בחור, וכמדומה שהרב שד''ח שבק חיי הרבה לפני שהוקמה פורת יוסף ולפני שהרב כה''ח עלה ארצה? וצ''ע.שוב התבוננתי שעדות זו בשם הרה"צ משה חי שרבני ז''ל צריכה בדיקה טובא, שכן מביא שם שאחר פטירת אשת הרב כף החיים ז''ל, עזב הרב את ביתו והיה מתגורר בעליית הגג של בית הכנסת שושנים לדוד.
ומבואר שהרבנית אשת הרב כף החיים נפטרה בחיי הרב כף החיים.
ובדקתי וראיתי שהרב כף החיים ז''ל שחל"ח ביום ט' סיון תרצ"ט ומנו"כ בהר הזיתים. וכשהלכתי אצל ציונו של הרב שלמה מזוויעהל ז''ל בבית העלמין שייך באדר ראיתי שבסמוך אליו קבורה הרבנית אשת הרב כף החיים ז''ל, ובית העלמין שייך באדר נפתח לקבורה אחר שקמה המדינה והיה בלתי אפשרי לקבור בהר הזיתים, וא"כ הרבנית ע"ה נפטרה לפחות 9 שנים אחר פטירת בעלה הרב כף החיים. נמצא לכאורה שעדות זו היא בדייה, וצ"ע.
ואני שב וקורא להרב @לוח שנה עתים לבינה שליט"א שיברר לנו הדברים.