• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • הודפס מחדש ע"י 'המרכז למורשת מרן' הספר "ילקוט יוסף - פורים משולש", עם מגילת אסתר בתוספת ביאורים ממנהיג הדור מרן הראש"ל שליט"א. מחיר מיוחד לזיכוי הרבים: 15 ש"ח בלבד. >> לרכישה ישירה באתר לחצו כאן

צבא לבעלי אייפון

מצוה גדולה להפנות את כל אותם בעלי אייפון מקייטנות הקיבוץ לצבא
במקום שיקומו כל יום באחד ויעברו על ג' עבירות חמורות
חס ושלום!!!!!!!!!!!!
בצבא לא עוברים על ג' עבירות, אלא על כל העבירות שבתורה, ואיך שהגדיר אחד מגדולי הדור, שהגיעו לשער החמישים שבטומאה!!!!
סיפרו לי כמה שהיו שם שכל התועבות שבעולם יש שמה... וכו'....
אם היית יודע מה עושים שמה, היה כל גופך מזעזע נורא....

אם היית יודע מה עושים שמה, היה כל גופך מזעזע נורא....
מה אתה אוחז שעושים שמה בדיוק?
כן זה לא מקום של חרדים, אבל בודאות לא עובדים שם עבודה זרה,
אני יודע מה רבנים אומרים על הצבא, אך לפעמים הדמיונות שמה קורה בצבא עולה יותר ממה שמתרחש במציאות.
ייתכן כי חלק ממה שמספרים מי שהיו שם, לא מספרים מה הצבא מכריח אותם (אסור להם להכריח דתי לחלל שבת אגב), אלא מה חיילים עושים בזמנם הפנוי. והאחרון הוא כנראה הרוע במיטבו.

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
לא כתבתי מאומה על אם אחד יש לו איפון יכול להתגייס או לא, דיברתי ספציפית על הנקודה הזו.
צבא זה לא לכל החיים אלא ג׳ שנים, אדם יכול ללכת לשם ולהתקלקל, כן, אך זה תלוי מאד במה הוא נתקל ואיך. הכרתי מספיק דתיים שנשארו דתיים, ואפילו חילונים שיצאו חרדים מהצבא (ישיבת אור החיים היא 80% יוצאי צבא). אך הכניסה לשם היא ודאי שאפילו לא בדיעבד.
איפון זה טומאה רצוצה, גם אם אתה חושב שתוכל ״להחזיק״ את היצה״ר, תמיד יש את הסקרנות המגרגרת באינטרנט פרוץ.
צודק 100 אחוז מי אמר שצבא זה יותר גרוע מאיפון ???????

מה אתה אוחז שעושים שמה בדיוק?
מחילה מכב'
אני מדבר מתוך ידיעה של הרבה עדויות שהעידו בפני כמה וכמה אנשים שחזרו בתשובה שהיו בצבא
ויש שמה דברים נורא נוראות...
שוב אני מדגיש, מחמת הפורום הקדוש איני יכול לפרט, אבל מדובר בגילוי עריות בכל קנה מידה שרק תוכל לדמיין!!!!!
כדאי שתשמע איך הרב משה בן לולו שליט"א מדבר ע"ז עשרות פעמים, שהוא עצמו היה בצה"ל בצעירותו, ומספר שהגיעו למ"ט שערי טומאה ואף יותר מזה... וזה עוד היה בצה"ל עשרות שנים אחורה....
והיום?!
המצב החמיר פי אלף ממה שהיה לפני 25-30 שנה....
אם האחים של מרן זצ"ל נהיו חילונים בגלל שהלכו לצבא, ומדובר על הצבא של פעם... אז היום כ"ש שאפשר להתחלן ברגע אחד...
מה נראה לך??? למה היום 70% מהציבור הדתי לאומי הופך לחילוני!!!!!! שזה נתון מבהיל ומצמרר ביותר...
וכ"כ למה?????
כן! רק בגלל שעוברים על העבירות החמורות ביותר של כרת, איסורי תורה, ומיתה בידי שמים, וכו'..................
אני מדבר איתך על נתונים ועובדות קיימות, מתוך עדויות של אנשים רבים שהיו שם ממש, ונתון הכי מזעזע שרוב הציבור הדתי לאומי מתחלן ואתה מדבר איתי מתוך היגיון ושכל????? איפה ההיגיון שלך????!!!
צודק 100 אחוז מי אמר שצבא זה יותר גרוע מאיפון ???????
אחרי שתעבור על מה שכתבתי, כבר לא תשאל שאלה כזאת..........

לכן חד משמעית הצבא לא גרוע יותר מאייפון פרוץ, אלא פי אלף יותר גרוע!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
מי שמביע דבריו אחרת מכל זה, רק מצנן את המצב הנורא ואיום שיש בצבא היום...

ואתה מדבר איתי מתוך היגיון ושכל????? איפה ההיגיון שלך????!!!
מחילה אבל אתה מגזים בדבריך בדברים עם אדם שיודע אולי יודע טוב ממך.
אני לא מדבר מתוך היגיון ושכל אלא מתוך עובדות.
זה נכון שיש את כל התועבות בצבא, אבל זה לא שהצבא חלילה הוא זה שכופה את החייל. בצבא יש דבר שנקרא שעת ת״ש (תנאי שירות) שהיא אם כל חטאת, בה חיילים יכולים לטייל ולעשות כרצונם בבסיס. ושיעמום גורם לבטלה ובטלה גורמת לידי חטא, ומפה זה נגרר לעבירות לכל התורה כולה.
זה נכון שיש גם פעמים שבהם המפקדים בצבא מפקדים לחיילים נגד ההלכה, אך אם חייל עומד למשפט ומצטדק בטענה שסירב פקודה הואיל וזה נגד התורה, הצבא מזכה את החייל. בעניין הזה הצבא עדיף על פני אייפון, כן. מה שהחייל עושה אחרי המשפט בשעת ת״ש שלו, זה גהיני גהינום. כן.
לעומת זאת, לך תשאל 80% מבחורי ישיבת אור החיים שהינם יוצאי צבא, והם יגידו לך שהם ברחו לבית הכנסת אחרי שעות העבודה שלהם בסדיר, והשקיעו את זמנם בתורה ובתפילה מאשר בבטלה, ולכן נשמרו.
ושוב, שזה לא ישמע כאילו ״אה, אז אפשר ללכת לצבא ולהישמר״, זה רק יחידי סגולה יחידים (וכידוע למי שמכיר את בחורי ישיבת אור החיים) ולא כל אחד יכול ליטול רשות הבחירה לעצמו אם ללכת לצבא או לא חלילה, ועדיף להכנס לכלא מאשר להכנס למקום בו ״אין יראת אלוקים במקום הזה והרגוני״.

מחילה אבל אתה מגזים בדבריך בדברים עם אדם שיודע אולי יודע טוב ממך.
לא!
אתה מדומיין...
אתה לא באמת יודע לעומק מה הולך שמה...
אנחנו מנהלים כאן 'שיח חרשים'....
כבר אין לי כח להסביר לך פעם אחר פעם את המצב הנורא שיש שמה, והאמת גם כמעט ולא ירדתי לפרטים בגלל שאיני יכול ואני בודאי מנוע מכך,
אין ספק שהצבא לא מכתיב וכופה עליהם מה לעשות....

כל ה-70% מהדת"ל שהפך לחילוני זה נטו מחמת בחירתם, אבל זה ממש כדברי הגמ' בברכות: והושיבו על פתח של... ומה יעשה הבן ולא יחטא???? ואפשר לומר שכביכול גם אין להם בחירה!!! כי האדם מושפע מסביבתו, וכדברי הרמב"ם הידועים בריש הל' דעות: דרך ברייתו של אדם להיות נמשך בדעותיו ובמעשיו אחר ריעיו וחביריו, וא"כ ק"ו כשמדובר על השפעה לרעה שהרבה יותר קל להיות מושפע מאשר כשמתחבר לצדיקים שקשה יותר להיות מושפע לטובה... וק"ו בנו של ק"ו כשמדובר על יצר הרע דעריות שהוא היצר הרע הקשה מכולם!!!!! בפרט בדורנו אנו, ובפרט בצבא הארור הזה, וכל הש"ס מלא בחז"ל אודות התוקף הגדול של היצר הרע בענין העריות, כגון "נפשו של אדם מחמדתן ומתאווה להם" (חגיגיה יא: ועוד) ולכן נקרא רשע אם הלך בדרך פריצות אף שבפועל לא ראה שום מראות נגעים (רשב"ם ב"ב נז:) כיון שחז"ל למדונו "הרחק מן הכיעור" (חולין מד:) וכו'........
ואף שבודאי גם באייפון יש כל המראות נגעים בעולם ללא ספק, מ"מ שם בצבא הוא חי בהפקרות מוחלטת, וגם כל מה ש"רואה" באייפון הוא "עושה" בפועל בצבא... בפרט שבהסתכלות באייפון, כשהוא מסתכל יחידי, יש לו תמיד מצפון מידי פעם, אבל כשהוא בצבא, וכולם מתנהגים כך, אז הוא מרגיש הרבה יותר בנוח....
ואיני יכול יותר להאריך בזה
זה דעת התורה הצרופה, ודעתם של כל גדולי ישראל שאפילו בטלנים גמורים אסורים בתכלית האיסור ללכת לצבא הארור הזה!!!

אתה לא באמת יודע לעומק מה הולך שמה...
דוקא מחמת שאני יודע אני אומר דברים. וגם אין בכל דבריך דבר שבאמת שללת את דבריי.
ונראה שאתה שוב ושוב טועה בדבריי כאילו אני מצדיק שבטלן גמור ילך לצבא, וזה ודאי לא כוונתי. ההיפך הוא הנכון. צה״ל הוא לא מקום לשום יהודי בעולם שראוי להכנס אליו. ולא באתי לומר היפך דברי רבותינו חלילה.

דוקא מחמת שאני יודע אני אומר דברים.
לפי כל התגובות שלך, אתה בודאי לא יודע באמת מה הולך שמה...
וגם אין בכל דבריך דבר שבאמת שללת את דבריי.
שולל לגמרי את דבריך
מציע לעבור על הדברים שוב ושוב...
ונראה שאתה שוב ושוב טועה בדבריי כאילו אני מצדיק שבטלן גמור ילך לצבא, וזה ודאי לא כוונתי
אני חושב שדוקא אתה טועה בדבריי ומסיק מסקנות לא נכונות
לא הסקתי לרגע שאתה הסקת זאת
ללא כל קשר לדיון שלי איתך, אני ראיתי לנכון לכתוב זאת בעקבות כל מה שכתבתי שזה רק מחזק את דעתם של גדולי ישראל...
בהצלחה

רציתי לשאול,
יש תופעה עצובה של בחורי ישיבות שירדו מהדרך ועדיין רשומים בישיבה, ובידם אייפון וכדו' ולרוב עובדים כדרייבר. האם גם עליהם נאמר האיסור של רבותינו ללכת לצבא, לפחות לחטיבת החשמונאים?
אם תגייס אותם לחטיבת החשמונאים ביטלת אותה לפחות לפי טענת הצבא מתוכנה זו אמור להיות יחידה שמורה שלא תפגע ברמתם הרוחנית של המתגייסים.

תראה כאן הקלטה של מרן בחדשות שם הרב מסביר טוב טוב מה הבעיה של גיוס בחורי ישיבות אפילו שלא לומדים וגם לגייס לחטיבה החדשה של ''החרדים''
לא לומדים זה דבר אחד לא חסרים בע"ב ת"ח ויראי שמיים אך האם הוא מדבר על כאלה שירדו מהדרך אך משום מה כיפה מתנוססת לראשם?
יש כאלה שגם הולכים לסרטים יש להם חבירות לא שומרים נגיעה [יש כאלה שגם שבת לא באמת שומרים] מה גם להם הצבא יותר גרוע מהכל? אני רק שואל להבין לא נכנס לשיקולים של הרבנים חלילה.

לא לומדים זה דבר אחד לא חסרים בע"ב ת"ח ויראי שמיים אך האם הוא מדבר על כאלה שירדו מהדרך אך משום מה כיפה מתנוססת לראשם?
יש כאלה שגם הולכים לסרטים יש להם חבירות לא שומרים נגיעה [יש כאלה שגם שבת לא באמת שומרים] מה גם להם הצבא יותר גרוע מהכל? אני רק שואל להבין לא נכנס לשיקולים של הרבנים חלילה.
כן. בודאי גם להם הצבא גרוע. ואפילו מאוד
אבל אם יש לך שאלה ספציפית על מקרה מסוים יכול להיות
שדינו יהיה שונה, בשביל זה יש לנו את גדולי הדור שליט''א!

אם בלי הצבא הם היו חצי חצי, בצבא הם יורידו את הכיפה ויתחילו לפקפק בכל הלכה אפשרית. (כמו, למה אסור לחתוך נייר בשבת?) כך שאם מקודם היה להם איזשהו ״מסורת״ או ״אמונה״ בדברי חז״ל, בצבא הם יהפכו לאפיקורסים למהדרין. וכן, דווקא בגלל שהם היו ״חצי חצי״, שלא כמו חילונים.
יודע זאת מהיכרות אישית. מקווה שרמיזותיי מספיקים לדעת מאיפה אני יודע כל זאת. אהמ, @הלכה צרופה , אהמ

אם בלי הצבא הם היו חצי חצי, בצבא הם יורידו את הכיפה ויתחילו לפקפק בכל הלכה אפשרית. (כמו, למה אסור לחתוך נייר בשבת?) כך שאם מקודם היה להם איזשהו ״מסורת״ או ״אמונה״ בדברי חז״ל, בצבא הם יהפכו לאפיקורסים למהדרין. וכן, דווקא בגלל שהם היו ״חצי חצי״, שלא כמו חילונים.
יודע זאת מהיכרות אישית. מקווה שרמיזותיי מספיקים לדעת מאיפה אני יודע כל זאת. אהמ, @הלכה צרופה , אהמ
אני שירתתי בצבא ודווקא התרשמתי אחרת ממך. יש גם התחזקות. עכ"פ אני לא רוצה שישמע ממני איזה ערעור על הרבנים רק עניין אותי לדעת כוונתם האם גם על אלו דובר.

חזור
חלק עליון