• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • הודפס מחדש ע"י 'המרכז למורשת מרן' הספר "ילקוט יוסף - פורים משולש", עם מגילת אסתר בתוספת ביאורים ממנהיג הדור מרן הראש"ל שליט"א. מחיר מיוחד לזיכוי הרבים: 15 ש"ח בלבד. >> לרכישה ישירה באתר לחצו כאן

ברוך דיין האמת : הגאב"ד הגאון רבי שלמה בן שמעון זצ"ל חבר מועצת חכמי התורה נפטר

שמעתי מהספד הגאון הנאמ"ן שליט"א שלפני כמה שנים רצו להקים סנהדרין מחודשת לכל העולם כמו שעשו בזמן מהר"י בי רב ולהעמיד את זקן הדיינים מרן הגר"ש בן שמעון זצוקלללה"ה בראש הסנהדרין, מישהו יש לו עוד פרטים ע"כ (זה עושה רושם כמה אנו רחוקים מלהכירו את גדלותו).
הג"ר מרדכי טולידאנו סיפר בהלוויה שמרן זצוק"ל התבטא עליו שאם היו מקימים סנהדרין בימינו הוא היה ראש הסנהדרין (שמעתי זאת ממנו לפני עשר שנים בראיון על הצגת מועמדותו לרבנות י-ם ובין תומכיו היה הגר"ש בן שמעון ואז סיפר העניין הנ"ל אודותיו, כשהזמינו את הגרמ"ט לאמירת גדול העצה היתה לי ההרגשה שהוא ינצל ההזדמנות לספר מעשה זה).

יש לציין שבקום המדינה רצו להקים סנהדרין
והגאב''ד דבריסק לחם בזה בכל כוחו
ושלח שליחים לכל הרבנים שלא ילכו לשם .
שם זה היה יוזמה של שר הדתות פישמן מימון שהיה יודע ספר אבל היה לו דעות עקומות
וכמדומה שמי שרצה לחדש הסמיכה בימינו זה ר' צבי עידאן שחיבר על זה ספרים עשות משפט, ציון במשפט תפדה, והיה גר בשמואל הנביא
וזכור לי שמרן רבינו עובדיה לא התייחס אליו ברצינות [הוא גם פסק לא לשתות מים שבאו מהכינרת ועוד יציאות]

וכמדומה שמי שרצה לחדש הסמיכה בימינו זה ר' צבי עידאן שחיבר על זה ספרים עשות משפט, ציון במשפט תפדה, והיה גר בשמואל הנביא
וזכור לי שמרן רבינו עובדיה לא התייחס אליו ברצינות [הוא גם פסק לא לשתות מים שבאו מהכינרת ועוד יציאות]
כבודו מתכוון לאותו עידאן שקנה את פ"י קטמון מעודף הכסף שלא השיב לתושבי רמת שלמה מהבנייה (כפי שכן עשו דגל התורה, צל"ש) ואח"כ נעזב מש"ס ומכריז עם המבורגר ופראק בכל מקום לעלות להר הבית!?

כבודו מתכוון לאותו עידאן שקנה את פ"י קטמון מעודף הכסף שלא השיב לתושבי רמת שלמה מהבנייה (כפי שכן עשו דגל התורה, צל"ש) ואח"כ נעזב מש"ס ומכריז עם המבורגר ופראק בכל מקום לעלות להר הבית!?
כבודו מערבב עידאן בעידאן.
הרב עידאן הנ"ל הוא ת"ח ואין לו בכלל כסף מיותר [בקושי בסיס] כך שלקנות פ"י קטמון זה לא הוא [אולי מישהו ממשפחתו אבל הוא ודאי שלא]

אח"כ נעזב מש"ס
אולי אתה מתכוין לאחיו
"משה עידאן", הוא היה ח"כ בש"ס, אך לא נעזב מש"ס אלא עזב אותה, בתקופה שדרעי עזב [הוא היה מאנשי דרעי, ובתקופה אז נעשה סינון כידוע וחלק עזבו מרצונם בעקבות כך, והוא היה ביניהם שעזב את ש"ס עד שדרעי יחזור]

אולי, זה היה כאמור אחד עם פראק והמבורגר, הייתי בדרשה שלו בסעודת ברית מילה ופתאום החל לנאום שכולם צריכים לעלות להר הבית...
כמדוה שאתם מערבבים ב' עידנים, יש את שה עידן מש"ס, שהוא חבר של דרעי ואיש נדל"ן. והולך עם חליפה ובשב"ק עם כובע.
ויש את ר' צבי עידן מהסנהדרין והר הבית וכו'.

כמדוה שאתם מערבבים ב' עידנים, יש את שה עידן מש"ס, שהוא חבר של דרעי ואיש נדל"ן. והולך עם חליפה ובשב"ק עם כובע.
ויש את ר' צבי עידן מהסנהדרין והר הבית וכו'.
הוא אשר אמרתי
והם אחים, הר' צבי עם הסנהדרין, ומשה הח"כ לשעבר הם אחים

מעניין אני לא מכיר את הסיפור הזה. זכור לי סיפור אחר עם פו"י קטמון שרבינו עובדיה רצה להעביר את הבעלות לבנו מו"ר הראש"ל שליט"א (או משהו כזה) וחכם שלום התנגד. ואיני יודע פרטי המעשה שהיה אז.

אולי אתה מתכוין לאחיו
"משה עידאן", הוא היה ח"כ בש"ס, אך לא נעזב מש"ס אלא עזב אותה, בתקופה שדרעי עזב [הוא היה מאנשי דרעי, ובתקופה אז נעשה סינון כידוע וחלק עזבו מרצונם בעקבות כך, והוא היה ביניהם שעזב את ש"ס עד שדרעי יחזור]
משה עידן לא היה חבר כנסת בש"ס.
אבל הוא מאוד קרוב לדרעי. עוסק בעיקר בבניית הנדל"ן בעיה"ק ירושלים.

מעניין אני לא מכיר את הסיפור הזה. זכור לי סיפור אחר עם פו"י קטמון שרבינו עובדיה רצה להעביר את הבעלות לבנו מו"ר הראש"ל שליט"א (או משהו כזה) וחכם שלום התנגד. ואיני יודע פרטי המעשה שהיה אז.
זה גם נכון בהחלט לפי מה ששמעתי,

אלא שאני מתכוון למה שקרה אחרי כמה שנים ממה שכבודו הזכיר, שלבסוף מכרו אותה לעידאן במאות אלפים במחשבה שהוא חרדי ויעשה בזה משהו הגון וטוב, ככה שמעתי מחברים שלמדו שם ממש באותה תקופה.

והוא עצמו מכר את הישיבה, שלושה בניינים בני שלוש, ארבע וחמש קומות, שני צריפים ארוכים ששימשו לכיתות ז' ח' ובית מדרש מתיבתא לצעירים, מגרש חצרות, שדות וכרמים שהיו סביב לאותם בניינים לאיזה קבלן במילירדים (ככה אמרו לי אולי בהגזמה ואולי במציאות) ואת השדות והכרמים מכר לאדריכל גינון שייעד את המקום למשתלה עירונית אדירת ממדים.

נערך לאחרונה:
זה גם נכון בהחלט לפי מה ששמעתי,

אלא שאני מתכוון למה שקרה אחרי כמה שנים ממה שכבודו הזכיר, שלבסוף מכרו אותה לעידאן במאות אלפים במחשבה שהוא חרדי ויעשה בזה משהו הגון וטוב, ככה שמעתי מחברים שלמדו שם ממש באותה תקופה.

והוא עצמו מכר את הישיבה, שלושה בניינים בני שלוש, ארבע וחמש קומות, שני צריפים ארוכים ששימשו לכיתות ז' ח' ובית מדרש מתיבתא לצעירים, מגרש חצרות, שדות וכרמים שהיו סביב לאותם בניינים לאיזה קבלן במילירדים (ככה אמרו לי אולי בהגזמה ואולי במציאות) ואת השדות והכרמים מכר לאדריכל גינון שייעד את המקום למשתלה עירונית אדירת ממדים.
אם מכרו לו שיעשה כרצונו ושיהיה לו לבריאות.

חזור
חלק עליון