• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

ברוך דיין האמת : הגאב"ד הגאון רבי שלמה בן שמעון זצ"ל חבר מועצת חכמי התורה נפטר

מזלזלים בפסקיו כי מזלזלים בו, אין סיבה לזלזל בפסקיו אם הוא גדול בתורה. וגם אם לא הולכים בדרכו, הרי יש הרבה רבנים שאינם בדרך פסיקתם ולא מזלזלים בהם.
לא נכון
יכולים להחזיק מאדם בתור ת''ח ולא מפסקיו
כיון שלהכרעת ההלכה יש גישות שונות
ושום חזוואנישניק לא יגיד לך שהגרשז''א לא היה ת''ח
אבל בהכרעת ההלכה אינם מחשיבים דבריו .

לא נכון
יכולים להחזיק מאדם בתור ת''ח ולא מפסקיו
כיון שלהכרעת ההלכה יש גישות שונות
ושום חזוואנישניק לא יגיד לך שהגרשז''א לא היה ת''ח
אבל בהכרעת ההלכה אינם מחשיבים דבריו .
אם מחזיקים ממנו ורק לא פוסקים כמותו, אז למה מונעים את הכנסת ספריו?!

לפני כמה שנים נשאל מכמה אברכים האם עדיף להתפלל כש"צ בימי"נ במנין של אברכים, שאינם מכניסים את ספרי מרן זיע"א, או במנין בעלי בתים. והשיב שאסור להתפלל במנין של האברכים הנ"ל כי הם "אפיקורסים"!!
ואם עשו כן בהוראת רבותיהם?
גם רבותיהם אפיקורסים?
ואם מרן שר התורה הגרח"ק זצוק"ל אמר להם כן, גם לו תקרא אפיקורס?

אם הגרח"ק היה אומר כזה דבר, אתה אומר שהוא לא ירא שמייים?
יראת שמיים נמדדת באמירה הזו, האם להכניס את ספרי הגרע"י או לא?
כמו כל אחד שהיה אומר משהו נגד איזה דין מדיני התורה, שפשוט שהוא לא ירא שמים.
כל שכן בביזוי חכם שאין רפואה למכתו.

כי דרכם לחלוק בהלכה באופן קיצוני.
אתה באמת מאמין למה שאתה אומר?
גם אדם שחולק באופן קיצוני ביותר לא אמור לעולם להוציא את הספרים מבית המדרש!!!
אתה יודע את האמת...
חוץ מזה, המציאות כואבת (לך) אבל א"א להתווכח עם נתונים...
עשרות רבות של בתי כנסת ליטאים שאני מכיר לא הכניסו את ספריו ובשנים האחרונות הוכנס ברוב פאר והדר שו"ת יביע אומר (מהדורה חדשה)
אני מכיר לפחות 12-13 מקומות ליטאים - אבל שיא הליטאים, בב"ב ובמודיעין עילית (כוללים חשובים) שמעולם לא הכניסו ועכשיו הכניסו [אם תרצה אוכל לכתוב לך בפרטי...] וזה מה שאני מכיר אישית, ואני בטוח שישנם עוד רבות כאלה...
לשיטתך, מה קרה להם פתאום? עכשיו נזכרו? אז לשיטתך יוצא שהם כבר לא חולקים קיצוני כמו שהיה בעבר... ואת זה אתה יודע שזה לא נכון...
אבל לשיטתי, הכל מובן... בתחילה הם לא הכניסו בגלל זלזול בכבודו של מרן הגר"ע ואח"כ חזרו בתשובה - זה הכל... בפרט לאחר פטירתו רבים הבינו שחיו שנים רבות בטעות... בגלל כל הרעל שהכניסו להם...
אחד הרבנים הליטאים הגדולים אמר ביטוי נורא: "60 שנה רימו אותנו, חשבנו כך וכך - ועכשיו אנחנו מקבלים את האמת בפרצוף"...
ודי בזה.

אתה באמת מאמין למה שאתה אומר?
גם אדם שחולק באופן קיצוני ביותר לא אמור לעולם להוציא את הספרים מבית המדרש!!!
אתה יודע את האמת...
חוץ מזה, המציאות כואבת (לך) אבל א"א להתווכח עם נתונים...
עשרות רבות של בתי כנסת ליטאים שאני מכיר לא הכניסו את ספריו ובשנים האחרונות הוכנס ברוב פאר והדר שו"ת יביע אומר (מהדורה חדשה)
אני מכיר לפחות 12-13 מקומות ליטאים - אבל שיא הליטאים, בב"ב ובמודיעין עילית (כוללים חשובים) שמעולם לא הכניסו ועכשיו הכניסו [אם תרצה אוכל לכתוב לך בפרטי...] וזה מה שאני מכיר אישית, ואני בטוח שישנם עוד רבות כאלה...
לשיטתך, מה קרה להם פתאום? עכשיו נזכרו? אז לשיטתך יוצא שהם כבר לא חולקים קיצוני כמו שהיה בעבר... ואת זה אתה יודע שזה לא נכון...
אבל לשיטתי, הכל מובן... בתחילה הם לא הכניסו בגלל זלזול בכבודו של מרן הגר"ע ואח"כ חזרו בתשובה - זה הכל... בפרט לאחר פטירתו רבים הבינו שחיו שנים רבות בטעות... בגלל כל הרעל שהכניסו להם...
אחד הרבנים הליטאים הגדולים אמר ביטוי נורא: "60 שנה רימו אותנו, חשבנו כך וכך - ועכשיו אנחנו מקבלים את האמת בפרצוף"...
ודי בזה.
לא ענית כלום.

שמעתי מהספד הגאון הנאמ"ן שליט"א שלפני כמה שנים רצו להקים סנהדרין מחודשת לכל העולם כמו שעשו בזמן מהר"י בי רב ולהעמיד את זקן הדיינים מרן הגר"ש בן שמעון זצוקלללה"ה בראש הסנהדרין, מישהו יש לו עוד פרטים ע"כ (זה עושה רושם כמה אנו רחוקים מלהכירו את גדלותו).

שמעתי מהספד הגאון הנאמ"ן שליט"א שלפני כמה שנים רצו להקים סנהדרין מחודשת לכל העולם כמו שעשו בזמן מהר"י בי רב ולהעמיד את זקן הדיינים מרן הגר"ש בן שמעון זצוקלללה"ה בראש הסנהדרין, מישהו יש לו עוד פרטים ע"כ (זה עושה רושם כמה אנו רחוקים מלהכירו את גדלותו).
שמעתי שמישהו אמר את זה בהספדים.
תברר.

חזור
חלק עליון