• לחכמי ורבני הפורום הע"י,

בימים האחרונים יצאנו לפסק זמן קצר, כדי לעשות בדק בית וחשבון נפש כיצד הפורום יוכל להגיע לנקיות גדולה יותר בעניין כבוד חכמים, בעקבות תקלה שקרתה, חרף הצעדים וההגבלות שננקטו בעבר.

כעת בסיעתא דשמיא, לאחר היוועצות עם דעת תורה, הגענו למתווה שבע"ה יהיה לתועלת לכולנו, להיות בפורום נקי יותר, בו יוכלו הרבנים הגאונים שליט"א מכלל המגזרים לדון בדברי תורה, כדרכה של תורה, ללא חשש של היכשלות חלילה בכבוד חכמים.

הנהלים הוחמרו, וננקטו גם פעולות טכניות לשם כך. ואנו שמחים לבשר על פתיחת הפורום בחזרה במתכונתו החדשה. תיתכן אולי אי נוחות קטנה, אבל הרווח הוא של כולנו: פורום נקי וזך! כאן המקום לבקש מהציבור לשים יותר לב על כפתור הדיווח שבכל הודעה, ולדווח על תוכן שלדעתם אינו מתאים, ובפרט בתוכן ישן (שאולי חרף ההגבלות הישנות נשאר בטעות).

אנו תקווה שבע"ה נזכה להיות מחכמי ארץ ישראל שנוחים זה לזה בהלכה, ולהגדיל תורה ולהאדירה בדרך התורה אשר דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום.

ונסיים בתודה לכל הפונים בתקופה הזו, ושלחו את חיזוקיהם. תודה על האיכפתיות והשותפות, בע"ה יחד נמשיך להגדיל את בית המדרש הדיגיטלי הנוכחי, אשר מביא ברכה לרבבות אלפי ישראל.

חזקו ואמצו!

כמה עולה להוציא ספר

אני אשמח לשמוע אם יש לכם נסיון עם הפצת ספרי קודש לחנויות פה בארץ ובחו"ל? אשמח לכל מידע בנושא . הספרים כולם בהסכמת מרן זכרונו לברכה ובברכתו המלאה מפי רב חשוב פה בארץ...אשמח לכל מידע. תזכו למצוות

אני אשמח לשמוע אם יש לכם ניסיון עם הפצת ספרי קודש לחנויות פה בארץ ובחו"ל? אשמח לכל מידע בנושא . הספרים כולם בהסכמת מרן זכרונו לברכה ובברכתו המלאה מפי רב חשוב פה בארץ...אשמח לכל מידע. תזכו למצוות
תוכל לפנות אלינו למייל bs@moreshet-maran.com

אני הוצאתי ספר באמריקה, ועלה לי 3000 דולר לספר של מאה וכמה עמודים וזה היה יקר, אז איך מגיעים למחירים של 30,000 שקל. בערך 8,500 דולר? השתגעתם?.
תלוי מה אתה מחשב בזה, יש עלויות של הקלדה ועימוד, יש עיצוב כריכה ועוד. וגם תלוי כמה ספרים מדפיסים

אני הוצאתי ספר באמריקה, ועלה לי 3000 דולר לספר של מאה וכמה עמודים וזה היה יקר, אז איך מגיעים למחירים של 30,000 שקל. בערך 8,500 דולר? השתגעתם?.
משל למה הדבר דומה,
לאחד ששומע שידידו קנה דירת 200 מטר בירושלים ב 5,000,000 ש"ח,
ואומר שהוא לא מבין את המחירים כי הוא שילם על יחידת דיור של 30 מטר בדימונה עשירית מחיר 500,000 ש"ח!

באופן כללי הוצאת ספר בארה"ב יקרה יותר מבארץ משמעותית.
יש לי לקוחות רבים מחו"ל שבוחרים בהו"ל ישראלית בגלל (האיכות! ו)המחיר.

השאלה היא מה כלול בהוצאת ספר.

אם אתה מתכווין:
הדפסה בלבד לספר בן 150 עמודים ב 100 עותקים, המחיר שלקחו ממך בארה"ב הוא עושק, זה עולה פה בארץ כ 3,000 ש"ח לא $.

אך הוצאת ספר מושקע הכולל:

עריכה יסודית ואיכותית: לשונית/ תורנית/ ביקורת/ הגהה (בסביבות ה 8,000 ש"ח)
עימוד מושקע ונעים לעין (בסביבות ה 3,000 ש"ח)
עיצוב כריכה ושערים חדשים ומפוארים (בסביבות ה 2,500 ש"ח)
הדפסה של 500 עותקים של ספר בן 500 עמודים. (בסביבות ה 16,500 ש"ח)

אכן, בארץ בגדול המחיר הוא בסביבות ה 30,000 ש"ח.
בארה"ב המחיר הוא בסביבות ה 12,200 $ (עריכה באיכות גבוהה 3,500 $, עימוד 1,200 $, עיצוב כריכה ושערים 1,000 $, הדפסה 7,500 $).

זה ממש לא נכון, כי באמריקה המחיר הוא 40 דולר לשעה לעריכה מקצועית.
ועימוד באמריקה כולל גם שערים ועריכה במחיר שהזכרת.
ולגבי הדפסה, זה לא המחיר שהזכרת, לא יודע בדיוק כמה, אבל לא כזה עושק.

זה ממש לא נכון, כי באמריקה המחיר הוא 40 דולר לשעה לעריכה מקצועית.
חישבתי 100 שעות עריכה, הן בארה"ק והן בחו"ל, אצל עורך מקצועי ואיכותי.
על פי שכתבת צריך להעלות את מחיר העריכה ב 500 $.

ועימוד באמריקה כולל גם שערים ועריכה במחיר שהזכרת.
עימוד ספציפית במקרים רבים יותר זול בארה"ב מבארץ (בניגוד לעריכה והדפסה), וגם איכותי הרבה פחות.
אך לא, עימוד מקצועי כולל עיצוב כריכה (עיצוב חדש והכנה לגלופות + שערים) לא עולה פחות מ 1,800 $ גם בארה"ב.

ולגבי הדפסה, זה לא המחיר שהזכרת, לא יודע בדיוק כמה, אבל לא כזה עושק.
אולי כדאי שתברר שוב על הדפסה דיגיטלית לספרי קודש בכריכה קשה בארה"ב....
לא סתם יש לנו כל חודש 4-5 מחברים מחו"ל שמדפיסים בארה"ק ועושים שילוח (לעיתים אווירי!) לארה"ב.....

אני גם כתבתי על הלכות תפילה ואז שראיתי שההוצאות כאלה גדולות החלטתי להוציא קונטרסים לפי נושאים וכך להתרגל ולקבל חוות דעת וכו' .
אבל עכ"פ אתה יכול לשלוח לי הודעה ואתן לך לפחות מקצועי במחיר ממש זול.
יש לי גם כן קובץ על הלכות בשר וחלב ותערובות בערך 120000מילים רוצה לעמד
ממש לא יודע למי לפנות ומה הנושא בסוגיא של עימוד מחיר ומי זול וכו אשמח לדעת

אשמח אם תפנו אלינו bs@moreshet-maran.com
נעניק לכם בשמחה הן שירותי עימוד עיצוב כריכה ושערים והדפסה, והן לווי והדרכה לכל התהליך....

בחלוקה לB5 בערך 330 עמודים
עימוד יעלה לך בסביבות 1,000-1,800 ש"ח (אם יש לך הערות שוליים אצל חלק מהמעמדים זה מוסיף עוד 50%).

עיצוב כריכה (עם הכנה לגלופות) ושערים יעלה לך עוד כ 2,500 ש"ח וייצור הגלופות עוד כ 1,800 ש"ח.
אך אם תסגור הדפסה עם מכון הוצאה לאור מקצועי סביר להניח שיש להם קטלוג כריכות וגלופות להשכרה, חיסכון של כ 3,300 ש"ח!

הדפסת הספר על גבי נייר נטול עץ איכותי, תפירה איכותית עם כריכות סקאי משובחות והטבעה איכותית ע"י גלופות מגנזיום ב 500 עותקים יעלה לך בסביבות ה 12,000 ש"ח. (יתכן שקצת יותר, או קצת פחות תלוי בתקופת ההדפסה, ובמשתנים במפרט הטכני אך זה הכיוון בגדול).

נ.ב. כמובן, המחירים אינם כוללים חיוב מע"מ כחוק, אך יש לשוחח על כך עם הבעל מקצוע אותו אתם בוחרים וד"ל.....
נ.ב. אין באמור הצעת מחיר או התחייבות כלשהי מצד המכון בבעלותי, הצעות מחיר רלוונטיות נשלחות למייל הלקוח ולא ע"ג פורומים....

חשוב לציין:

עונת הלחץ בבתי הדפוס וההוצאות לאור הינם ערבי חגים, ובעיקר ערב חג הפסח.
בתקופה זו העבודה מתבצעת תחת לחץ, וכמובן בהתאם לביקוש המחירים משתנים....

לעומת זאת בחודשים שאחרי החגים בהם ישנם פחות חיבורים בדפוס,
(לשם דוגמא, אצלי לבד היו בערב פסח 12 חיבורים, כעת יש 4 חיבורים),
העבודה מתבצעת בצורה רגועה ללא לחץ, והמחירים טובים יותר.

כך שהזמן המתאים להוציא את תורתך לאור - הוא בערב חג מתן תורה.

חזור
חלק עליון