• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

כמה עולה להוציא ספר

אני אשמח לשמוע אם יש לכם נסיון עם הפצת ספרי קודש לחנויות פה בארץ ובחו"ל? אשמח לכל מידע בנושא . הספרים כולם בהסכמת מרן זכרונו לברכה ובברכתו המלאה מפי רב חשוב פה בארץ...אשמח לכל מידע. תזכו למצוות

אני אשמח לשמוע אם יש לכם ניסיון עם הפצת ספרי קודש לחנויות פה בארץ ובחו"ל? אשמח לכל מידע בנושא . הספרים כולם בהסכמת מרן זכרונו לברכה ובברכתו המלאה מפי רב חשוב פה בארץ...אשמח לכל מידע. תזכו למצוות
תוכל לפנות אלינו למייל bs@moreshet-maran.com

אני הוצאתי ספר באמריקה, ועלה לי 3000 דולר לספר של מאה וכמה עמודים וזה היה יקר, אז איך מגיעים למחירים של 30,000 שקל. בערך 8,500 דולר? השתגעתם?.
תלוי מה אתה מחשב בזה, יש עלויות של הקלדה ועימוד, יש עיצוב כריכה ועוד. וגם תלוי כמה ספרים מדפיסים

אני הוצאתי ספר באמריקה, ועלה לי 3000 דולר לספר של מאה וכמה עמודים וזה היה יקר, אז איך מגיעים למחירים של 30,000 שקל. בערך 8,500 דולר? השתגעתם?.
משל למה הדבר דומה,
לאחד ששומע שידידו קנה דירת 200 מטר בירושלים ב 5,000,000 ש"ח,
ואומר שהוא לא מבין את המחירים כי הוא שילם על יחידת דיור של 30 מטר בדימונה עשירית מחיר 500,000 ש"ח!

באופן כללי הוצאת ספר בארה"ב יקרה יותר מבארץ משמעותית.
יש לי לקוחות רבים מחו"ל שבוחרים בהו"ל ישראלית בגלל (האיכות! ו)המחיר.

השאלה היא מה כלול בהוצאת ספר.

אם אתה מתכווין:
הדפסה בלבד לספר בן 150 עמודים ב 100 עותקים, המחיר שלקחו ממך בארה"ב הוא עושק, זה עולה פה בארץ כ 3,000 ש"ח לא $.

אך הוצאת ספר מושקע הכולל:

עריכה יסודית ואיכותית: לשונית/ תורנית/ ביקורת/ הגהה (בסביבות ה 8,000 ש"ח)
עימוד מושקע ונעים לעין (בסביבות ה 3,000 ש"ח)
עיצוב כריכה ושערים חדשים ומפוארים (בסביבות ה 2,500 ש"ח)
הדפסה של 500 עותקים של ספר בן 500 עמודים. (בסביבות ה 16,500 ש"ח)

אכן, בארץ בגדול המחיר הוא בסביבות ה 30,000 ש"ח.
בארה"ב המחיר הוא בסביבות ה 12,200 $ (עריכה באיכות גבוהה 3,500 $, עימוד 1,200 $, עיצוב כריכה ושערים 1,000 $, הדפסה 7,500 $).

זה ממש לא נכון, כי באמריקה המחיר הוא 40 דולר לשעה לעריכה מקצועית.
חישבתי 100 שעות עריכה, הן בארה"ק והן בחו"ל, אצל עורך מקצועי ואיכותי.
על פי שכתבת צריך להעלות את מחיר העריכה ב 500 $.

ועימוד באמריקה כולל גם שערים ועריכה במחיר שהזכרת.
עימוד ספציפית במקרים רבים יותר זול בארה"ב מבארץ (בניגוד לעריכה והדפסה), וגם איכותי הרבה פחות.
אך לא, עימוד מקצועי כולל עיצוב כריכה (עיצוב חדש והכנה לגלופות + שערים) לא עולה פחות מ 1,800 $ גם בארה"ב.

ולגבי הדפסה, זה לא המחיר שהזכרת, לא יודע בדיוק כמה, אבל לא כזה עושק.
אולי כדאי שתברר שוב על הדפסה דיגיטלית לספרי קודש בכריכה קשה בארה"ב....
לא סתם יש לנו כל חודש 4-5 מחברים מחו"ל שמדפיסים בארה"ק ועושים שילוח (לעיתים אווירי!) לארה"ב.....

חזור
חלק עליון