• שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.
  • לקראת מועד הבחינות לרבנות (אב תשפ"ה) "פורום מורשת מרן" שמח לבשר על פתיחת פורום מיוחד: "תשובות למבחני הרבנות", בו תוכלו להעלות תשובות שכתבתם על מבחנים קודמים. >> לקריאת התקנון לחצו כאן. >> לכניסה לפורום המיוחד לחצו כאן.

עדות ברורה! מה בירך הרב עובדיה יוסף זצ"ל על במבה? | מרן הראש"ל הרב יצחק יוסף שליט"א

בעת שכתבתי בנושא זה ביררתי עם כמה חברות כמו אוסם, לולו, שושו, ועוד וכך עלה מדברי גורמי הכשרות (כוונתי לגוף הסמכותי הראשי ביותר שיכולתי להגיע אליו, אם באוסם אז לרב חרל"פ...) וגם עם גורמי המקצוע,
השתדלתי להתקשר יותר מפעם אחת, לצורך כך.
בתחילה סירבו לענות, ולאחר הזדהות שאני רק כותב בנושא הלכתי הסכימו לענות.
מעניין שאחד מרבני הכשרויות שאל אותי מה אני רוצה לפסוק.... כמובן שלא עניתי והתחמקתי בכך שאני רק באמצע לכתוב ושאשמח אם יוכל להתקשר אלי הוא בכדי לשמוע את המסקנה (כמובן שלא קיבלתי ממנו טלפון...)

אז למסקנה המקור לדברי הוא לפי בדיקות שעשיתי, אם יש מי שרוצה לחזור על בדיקה זו, זה טוב מאוד גם כי הם יכולים לשנות את הדברים, וגם כי לא תמיד ניתן לסמוך בפלא' על דבריהם אלא רק במפעל כמו שביקר מרן הראש"ל שליט"א במגדל העמק
לא הבנתי. באת במטרה מסויימת לדעת כבר מה אתה הולך להכריע? ורק התחמקת ואמרת שאתה באמצע לכתוב?

לא הבנתי. באת במטרה מסויימת לדעת כבר מה אתה הולך להכריע? ורק התחמקת ואמרת שאתה באמצע לכתוב?
כתבתי כך כדי לדעת מי יהיה זה שיקפוץ לשאול את השאלה הזו!!!
אשריך.
כתבתי את התשובה אחרי כל מה שכתב הרב יצחק יוסף שליט"א
וראיתי עוד סמך מדברי הרשב"א ובמשנ"ב מה שלא ראיתי כתובים, כך שרק אחרי כל זה ביררתי את המציאות בעצמי, ולכן כתבתי התחמקות כי האמת שהיה לי כבר את הידיעה מה ההלכה כי עדיין לא הגעתי להוראה, וכ"ש לחלוק על גדול בדורו!!!
וכל מה שכתבתי בנושא היה לאחר שהצגתי את הדברים לפני הרב יצחק והרב הורה לי לכתוב בנושא ולהוסיף את מה שראו עיני (כמובן רק לעודדני בכתיבה, ולא שאני מאן דאמר).

כאן ראיתי דבר חדש, כתבו שלאחר בירור שינו את שיטת היצור, ומייצרים מזן רגיל של תירס (ראו בהערה שבתחילת התשובה וגם בשלוש התגובות האחרונות)
לפי זה יש לברך על הבמבה שהכל
הרב @אור יעקב כתב ששאל על הנכתב באתר הנ"ל את הרב אלקנה וזאת שאמר לו.
"הרב מנת ושאר המשגיחים במפעל לא יודעים יותר מידי דברים, וגם לפני עשרים שנה שהלכנו למפעל המשגיחים לא ידעו בכלל מאיפה מגיע התירס וזה לא ההתעסקות שלהם בכלל, הרב מנת אחראי על המפעל ושאר הדברים, על התירס הוא בכלל לא משגיח ולא ביקר אפי' בשדות, המציאות לא נשתנתה בשנים האחרונות וייצור של במבה לא יכול להיות בלי תירס של גידול מיוחד! ובדקנו זאת כמה פעמים! כל המפעלים עושים אותו דבר ואין בהם הבדל".

לענ"ד זה צריך בירור נוסף אי אפשר כך לבטל דבריהם. הרי התירס מגיע למפעל הם רואים אם הוא ראוי לאכילה או לא או אם זה זן מיוחד או לא.

לענ"ד זה צריך בירור נוסף אי אפשר כך לבטל דבריהם. הרי התירס מגיע למפעל הם רואים אם הוא ראוי לאכילה או לא או אם זה זן מיוחד או לא.
גם אם אני אברר ועוד אלף כמוני זה יהיה למרן רק בגדר שמועות

מוזר לומר שהמשגיחים לא יודעים מהיכן מגיע הרכיבים של המוצר
בשביל מה הם משגיחים?

-המשגיחים יודעים מאיפה כל דבר מגיע וידעים שהתירס מגיע בכשרות מהודרת, אבל הם לא נמצאים בשדות של התירס ולא בודקים את התירס שהוא מגיע, הם אחראים על כל התהליך במפעל, על המוצרים שמגיעים בכשרות מהודרת.
אבל המשגיחים לא אמורים לדעת האם התירס ראוי לאכילה או לא ראוי... זה לא העיסוק שלהם.

מחילה מכבוד הרבנים כאן אם יורשה לי לשאול למה התירס מוזכר כאן
אם המרכיב העיקרי בבמבה זה בוטנים טחונים
רכיבי הבמבה:
בוטנים טחונים (54%), גריסי תירס, שמן חמניות, מלח, ויטמינים [ויטמין C, ויטמין B3 (ניאצין), ויטמין E, ויטמין B1 (תיאמין), ויטמין B6, ויטמין A, חומצה פולית, ויטמין B12], ברזל.

נידון כאן.

רכיבי הבמבה:
בוטנים טחונים (54%), גריסי תירס, שמן חמניות, מלח, ויטמינים [ויטמין C, ויטמין B3 (ניאצין), ויטמין E, ויטמין B1 (תיאמין), ויטמין B6, ויטמין A, חומצה פולית, ויטמין B12], ברזל.
גם אני מצטרף לשאלה

רכיבי הבמבה:
גם אני מצטרף לשאלה
דיברו ע"ז כאן כבר על הנושא של החמאת בוטנים.
נידון כאן.

גם אני מצטרף לשאלה
יש כאן כ-500 הודעות שחלקן ואפי' רובן עוסקות בנושא הבמבה.
מי שיש לו איזו שאלה וכד' מומלץ שיעבור קודם כל על הנ"ל ואח"כ ישאל.

(אגב, ספציפית לשאלה כבר ענינו מספר פעמים, שהבוטנים זה רק ציפוי טפל לחלוטין לבמבה, ורק בגלל משקלו נחשב באחוזים, אבל אין נפק"מ לברכה, ולכו"ע העיקר הוא התירס).

נושאים דומים בפורום

חזור
חלק עליון