שחמסור שיעור על שאלות מעשיות בחושן משפט.שאלני אברך. שלאחר התיקון, הוא לומד את התנ"ך, קצת מדרש קצת זוהר וקצת תהילים, לא מסוגל לקרוא הכל.
רוצה ללמוד. בשעות הללו של לפנות בוקר קשה לו להתרכז, והוא רוצה איזה ספר אפילו דרשות קלילות, אבל משהו שיהיה מרתק. יש לכם המלצה בשבילו?
ואל תפחדו להציע משהו שפחות נראה ישיבשער.
השאלה אם האברך לא ישתעמם. כי לפעמים יש כאלו שאומנין בלהרדים.יש מקומות שעושים שיעורים כל הלילה וזה יוזמה מבורכת, אנשים פשוט ערים כל הלילה
הצעתי לו. ושמח. אבל אמר שזה יחזיק אותו רק שעה.אם הוא אוהב הלכה אז הילקוט יוסף החדשים עם ההגהות פשוט תענוג, מלא בכללי הוראה ופביקה ןהלכות מעניינות... אם הוא פחות בכיוון של הלכות אני מאוד ממליץ על הספרים של הרב זילברשטיין מאוד מושכים ומעניינים..
הספרים של הרב גלינסקי גם מאוד מרתקים, בעיקר העובדה שמספר המון הנהגות ומעשיות שהתייעץ עם גדולי ישראל של הדור שעבר עליהםהצעתי לו. ושמח. אבל אמר שזה יחזיק אותו רק שעה.
לעניות דעתי, יש לשאול אותו למה הוא מתחבר או מה הוא לומד ביום יום שלו, ועל פי זה ישק דבר, הצעה של ספרים לא רלוונטית שהרי כל אחד מציע למה שהוא מתחבר, וכאן צריך לבדוק למה אותו אדם מתחבר.שאלני אברך. שלאחר התיקון, הוא לומד את התנ"ך, קצת מדרש קצת זוהר וקצת תהילים, לא מסוגל לקרוא הכל.
רוצה ללמוד. בשעות הללו של לפנות בוקר קשה לו להתרכז, והוא רוצה איזה ספר אפילו דרשות קלילות, אבל משהו שיהיה מרתק. יש לכם המלצה בשבילו?
ואל תפחדו להציע משהו שפחות נראה ישיבשער.
ספר לי עליהם. מה תוכנם?לעניות דעתי, יש לשאול אותו למה הוא מתחבר או מה הוא לומד ביום יום שלו, ועל פי זה ישק דבר, הצעה של ספרים לא רלוונטית שהרי כל אחד מציע למה שהוא מתחבר, וכאן צריך לבדוק למה אותו אדם מתחבר.
הצעה: ישנו ספר שנקרא 'היו דברים מעולם' או 'אוצר שעשועים' שם מובא דברים מבהילים המושכים את הלב.
דברים המושכים את הלב, בדומה לאוצר פלאות התורה אם אתה מכירספר לי עליהם. מה תוכנם?
אוצר פלאות התורה ודאי מכירדברים המושכים את הלב, בדומה לאוצר פלאות התורה אם אתה מכיר
היו דברים מעולם- המחבר הרב דנדרוביץ מערד. כל מיני תגליות תורנית מעניינות.ספר לי עליהם. מה תוכנם?
(הרבה מ) אברכים כבר לא בגיל לשיר בפהרסיא.היו דברים מעולם- המחבר הרב דנדרוביץ מערד. כל מיני תגליות תורנית מעניינות.
לעצם העניין מי שעייף מאוד , כל ספר, הכי מעניין שיהיה, ירדים אותו.
בעולם הישיבות מקובל [כך היה בזמני] כל שעתיים עושים הפסקה של שיר או שתיים, וזה היה עוזר.
בהצלחה.