• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

פתיל תכלת אשמח לפרטים ודעות

לפי שהבנתי מחבר תושב נתניה, הרב קלמן בר תמיד מתפלל בטלית עם תכלת.
בחיפוש באוצר החכמה מצאתי מאמר ישן שלו בקובץ "בלכתך בדרך", שמדבר על לבישת טלית עם ספק תכלת, האם חייבים או לא, מוכיח מדעת השו"ע והפמ"ג שלא סברו כמו הבית הלוי.

נ.ב. וא"ה לפני כחודש ניגש בר נש משועמם לחכם משה צדקה על דעת שהרב שליט"א ימנה על כת מטילי התכלת ודומיהם
ואמר לו הרב בזה הלשון: "זה מה שנשאר לך לעשות וכי את כל קוצי ותילי התורה המורחבת נגמרת"
"בתקיעות של ר"ה אתה ג"כ הגעת לשלוש מאות תקיעות בזה להלכה למעשה"
בברכת: שבת שלום ומבורך! וכתיבה טובה!
לא מובן לי האם כבודך מגיע לדון עניינית או להפריח סיסמאות
מצוות ציצית היא מ''ע דאורייתא שאנו מחוייבים בה ואין להשוות הטלת תכלת לחומרות בתקיעת שופר חשובות ככל שתהיינה
ופלא גדול על כבודך המדמה מזוודת ענק לבובה זעירה
(הכותב אינו מטיל תכלת בציציותיו ורק מוחה על שטחיות וזלזול בדיון מהותי וחשוב הנוגע לכולנו)

מצוות ציצית היא מ''ע דאורייתא שאנו מחוייבים בה ואין להשוות הטלת תכלת לחומרות בתקיעת שופר חשובות ככל שתהיינה
(הכותב אינו מטיל תכלת בציציותיו ורק מוחה על שטחיות וזלזול בדיון מהותי וחשוב הנוגע לכולנו)
אם אכן כך אמר הגר"מ צדקהף אז מה אתה רוצה ממנו?

גם תקיעת שופר היא מצוה דאורייתא, ויש ראשונים שסוברים שאם לא תקעת באופן הזה לא יצאת יד"ח, וה"ה להיפך.
ומצות תכלת - בזה"ז רוב גדו"י ס"ל שאין זיהוי מספיק לתכלת, ולכן אמר הרב צדקה שתכלת זה חומרא פחות חשובה משלושלת אלפי קולות בראש השנה.
ולענ"ד הדבר פשוט שכמו"כ זמן ק"ש מג"א, שמירת שבת עד ר"ת הם חומרות קודמות, וכפי הנראה רוב מטילי התכלת אינם מקפידים בזה.

חזור
חלק עליון