על סמך המנהג.על סמך מה ראש המועצה הדתית ורבני אשדוד נתנו לזה יד ?הצג קובץ מצורף 40534
עיין שכתב במפורש שאין לברך בחדר טבילה כלל וצריכים לברך בחדר סמוך אז למה להכשיל את מי שלא יודעתלא הבנתי דבריך
כאן זה מקווה נשים ושם הם מברכות רגע לפני הטבילה
איך מותר?
ע"י כיסוי, כמבואר בשו"ע יו"ד סי' ר' [ובט"ז שם הביא חילוק בין איש לאישה, והאם כיסוי במים מועיל]
ואגב יש כמה שיטות איפה מברכות
לשו"ע כשעומדת בחלוקה קודם שמברכת, ועי' רמ"א ובא"ח, ואכמ"ל
-נראה לי צריך להעביר לקבוצה הסגורה-
מנהג אותיות גיהנםעל סמך המנהג.
אותיות אותיות, אבל זו מנהגן של רבות מהטובלות הן ספרדיות הן אשכנזיות.עיין שכתב במפורש שאין לברך בחדר טבילה כלל וצריכים לברך בחדר סמוך אז למה להכשיל את מי שלא יודעת
מנהג אותיות גיהנם
נו וזה סיבה להמשיך לשתוק מנהג של טעות ושיבוש נגד ההלכה יש מי שחולק על כך שמותר לברך בבית טבילה בקשה יעלה ויבאאותיות אותיות, אבל זו מנהגן של רבות מהטובלות הן ספרדיות הן אשכנזיות.
איפה?וכנגד מרן זיע"א מפורש.
בטהרת הבית הל' טבילה מפורש כרגע הספר לא לידי להביא לך מקור מדויק אבל זה פשוט מי מתיר לברך בבית טבילה בפרט שהמים חמיםאיפה?
מדובר כאן בהלכות דיני ברכות (לברך במקום שיש בעיה לברך) מה קשור קבוצה סגורה ?-נראה לי צריך להעביר לקבוצה הסגורה-
זו מחלוקת. והמקוה שייך לטובלות מכל המינים ומכל הסוגים ולכן מאפשרים זאת לנוהגות לברך בבור הטבילה.נו וזה סיבה להמשיך לשתוק מנהג של טעות ושיבוש נגד ההלכה יש מי שחולק על כך שמותר לברך בבית טבילה בקשה יעלה ויבא
שם רק כתוב לא לברך בתוך המקוה היות והוא חם והוי כדין בית המרחץ, אך בנדו"ד זה מחוץ למקווה ושם המקום נקי ביותר איני יודע אם שייך להביא ראייה מדברי מרן זיע"אבטהרת הבית הל' טבילה מפורש כרגע הספר לא לידי להביא לך מקור מדויק אבל זה פשוט מי מתיר לברך בבית טבילה בפרט שהמים חמים
כשאין איפה לברך (בחדר ההכנות ודאי אי אפשר, יש שם שירותים) אז מברכים בחדר הטבילה. המקווה היום נקי הרבה יותר מפעם.בטהרת הבית הל' טבילה מפורש כרגע הספר לא לידי להביא לך מקור מדויק אבל זה פשוט מי מתיר לברך בבית טבילה בפרט שהמים חמים
וזה מה המקור ?אז מברכים בחדר הטבילה. המקווה היום נקי הרבה יותר מפעם
יביע אומר ח''ב יו''ד סימן יד . ח''ט סימן קח . ח''י יו''ד סימן נחאיפה?
לא נראה לי. כמדומני שמרן שליט"א לא כתב כך בילקוט טהרהכשאין איפה לברך (בחדר ההכנות ודאי אי אפשר, יש שם שירותים) אז מברכים בחדר הטבילה. המקווה היום נקי הרבה יותר מפעם.
שוב פעם, אם יש אפשרות לברך במסדרון אה"נ. אבל כיום המקוואות החדשים נבנים שהיציאה מחדר ההכנה ישר לחדר הטבילה. ומה יעשו? היכן יברכו?כי בילקוט טהרה עמ' תקעח ובמכתבי הלכה מכתב צז שגם בזמנינו שהמקווה נקי לחלוטין והמים חמים לא לברך בבית טבילה ע''ש
ליתר דיוק ע"מ תקעחלא נראה לי. כמדומני שמרן שליט"א לא כתב כך בילקוט טהרה
אז קודם כל הטענה שלי למה עושים כך לכתחילהשוב פעם, אם יש אפשרות לברך במסדרון אה"נ. אבל כיום המקוואות החדשים נבנים שהיציאה מחדר ההכנה ישר לחדר הטבילה. ומה יעשו? היכן יברכו?
יטבלו בלי ברכה?בספרי הרב לא לברך