דבק בתורת מרן Well-known member 21 Nov 2024 #21 ועדיין אני אומר אמר: ועדיין אני אומר, אין צניעות אלא משום עבירה. לחץ כדי להרחיב... וכי לא שמענו על מלאכים שירדו וחטאו בבנות הארץ? ואל תאמר שה' גרם להכשילם, דזה אינו. ודייק
ועדיין אני אומר אמר: ועדיין אני אומר, אין צניעות אלא משום עבירה. לחץ כדי להרחיב... וכי לא שמענו על מלאכים שירדו וחטאו בבנות הארץ? ואל תאמר שה' גרם להכשילם, דזה אינו. ודייק
ס סאדיגורא New member 24 Nov 2024 #22 סאדיגורא אמר: מלאך זה זכר או נקיבה? לחץ כדי להרחיב... במלאכים לא שייך זכר ונקבה, ממילא לא שייך איסור נגיעה...
סאדיגורא אמר: מלאך זה זכר או נקיבה? לחץ כדי להרחיב... במלאכים לא שייך זכר ונקבה, ממילא לא שייך איסור נגיעה...
ה הגרי''ש הצעיר Active member 2 דצמבר (12) 2024 #23 דודי היו סט אמר: פלא עליכם, גמרא מפורשת: "לא ניתנה תורה למלאכי השרת", ברכות כה. לחץ כדי להרחיב... הכונה של הגמ' היא, שבני ישראל לא נצטוו במצוות שהם בלתי אפשריים, ועל זה אומרים לא נתנה תורה למלאכי השרת. ולא שזה הולך על המלאכים שלהם לא נתנה תורה [דבר שהוא נכון בפנ''ע, אבל לא מכאן המקור].
דודי היו סט אמר: פלא עליכם, גמרא מפורשת: "לא ניתנה תורה למלאכי השרת", ברכות כה. לחץ כדי להרחיב... הכונה של הגמ' היא, שבני ישראל לא נצטוו במצוות שהם בלתי אפשריים, ועל זה אומרים לא נתנה תורה למלאכי השרת. ולא שזה הולך על המלאכים שלהם לא נתנה תורה [דבר שהוא נכון בפנ''ע, אבל לא מכאן המקור].