מנין שצריך מסורת לגבי איזה מצה לאכול? (כל עוד נעשית לפי ההלכה). לפי הרב עובדיה אף עוף לא צריך מסורת.
נ נאור שמעון New member 15 אפריל 2025 #21 מנין שצריך מסורת לגבי איזה מצה לאכול? (כל עוד נעשית לפי ההלכה). לפי הרב עובדיה אף עוף לא צריך מסורת.
ד דוק היטב Member 15 אפריל 2025 #22 מאנש אמר: אני לא מוצא מקור לזה, אבל הדברים מפורסמים שהמצות שלנו אינם כבדורות קודמים, שהיו דומות יותר לפיתות, וכפה"נ היו עבות בהרבה, (דומני שכתוב עד טפח). לחץ כדי להרחיב... מזה שיש משניות הדנות בענין חתיכת מצה שהתערבבה בין ט׳ חתיכות של חמץ, משמע שהיו דומות במראה. שבימינו אין מציאות של ערבוב
מאנש אמר: אני לא מוצא מקור לזה, אבל הדברים מפורסמים שהמצות שלנו אינם כבדורות קודמים, שהיו דומות יותר לפיתות, וכפה"נ היו עבות בהרבה, (דומני שכתוב עד טפח). לחץ כדי להרחיב... מזה שיש משניות הדנות בענין חתיכת מצה שהתערבבה בין ט׳ חתיכות של חמץ, משמע שהיו דומות במראה. שבימינו אין מציאות של ערבוב
ד דוק היטב Member 15 אפריל 2025 #23 וביותר זה ברור שלא ידעו לעשות אותן כ״כ דקות כמו שעושים החבורות היום
ב בנימין לוריא Administrator חבר צוות 15 אפריל 2025 #24 מאנש אמר: אני לא מוצא מקור לזה, אבל הדברים מפורסמים שהמצות שלנו אינם כבדורות קודמים, שהיו דומות יותר לפיתות, וכפה"נ היו עבות בהרבה, (דומני שכתוב עד טפח). לחץ כדי להרחיב... ראיתי שציינו מקור, לעיין בפסחים דף ז' ע"א ודף לז ע"א.
מאנש אמר: אני לא מוצא מקור לזה, אבל הדברים מפורסמים שהמצות שלנו אינם כבדורות קודמים, שהיו דומות יותר לפיתות, וכפה"נ היו עבות בהרבה, (דומני שכתוב עד טפח). לחץ כדי להרחיב... ראיתי שציינו מקור, לעיין בפסחים דף ז' ע"א ודף לז ע"א.