גם זו לטובה
Member
אמונה וביטחון לרמבן ושער הביטחון לרבי אברהם בן הרמב"םמקור לדברים
אמונה וביטחון לרמבן ושער הביטחון לרבי אברהם בן הרמב"םמקור לדברים
נשמח אם תוכל להביא מיקום מדוייק בתוך הספרים.אמונה וביטחון לרמבן ושער הביטחון לרבי אברהם בן הרמב"ם
נעלם מכבודו עשרות מרבותינו הראשונים, מלבד מה שכתבתי לעיל שזה כתוב במפורש בראשונים, כדוגמת רבנו בחיי בחוה"ל פ"א. ורש"י ועוד ועוד.אין מה להתוכח יותר מידי
יש את השיטה הפופולארית בשוק שביטחון זה להתרפק על הבורא האוהב ולהרגיש בכל ליבו שהוא יעשה לו חפצו (אין לזה ראיה משום ראשון שאני מכיר)
אני עומד על דברי שאין לזה שום מקור ובגלל שזה סוגיא עמוקה מרובה בה הטעות (ועיין חזו"א או"ח סד קונטרס יח שעות על טעות בקריאת ראשונים)בקיצור, מה שכתבת שאין לזה שום מקור, דבריך הם בטעות, ונעלמו ממך גמרות וראשונים ואחרונים, שכתבו שבטחון בה' הכוונה לבטוח בה' שימלא מבוקשו לטובה ולברכה.
אתה חולק על גמרות וראשונים מפורשים וברורים כשמש בצהריים?! זה כמו שאתה חולק אם יש שמש בצהרים או לא. המתעקש יתעקש... והבוחר יבחר לקבל האמת ממי שאמרה.אני עומד על דברי שאין לזה שום מקור ובגלל שזה סוגיא עמוקה מרובה בה הטעות (ועיין חזו"א או"ח סד קונטרס יח שעות על טעות בקריאת ראשונים)
הפוךואם כבר כתבת שמרובה בה הטעות, הטעות היא במה שחושבים שהחזו"א חולק על רבנו בחיי
אתה אומר הכל הפוך?! סתם לכתוב הפוך בלי שום מקורות?! לא ציינת לי אפילו ספר אחד שאומר כמוך, בעוד אני מציין לך גמרות וראשונים מפורשים.הפוך
ותהי האמת נעדרת פירוש ואח"כ נעדרה האמת מהם בהחלט, שלא ידעו כלל מה הוא אמת (מלבי"ם)וקבל האמת ממי שאמרה