• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

אם מרן זצ"ל הורה למחוק מהסידורים

סיפר גם סיפר בשיעור השבועי.... חבל שאין אפשרות כזו להעלות אל כל העלונים של השיעור, ולעשות אפשרות לעשות חיפוש בתוכן העלונים..... ממש חבל....
הוא אמר גם על הסידורים שהיה כתוב אינו חוזר, ומרן אמר למחוק "אינו". והוא לא מחק בעיפרון, אלא בעט.... והגבאי ראה וצעק עליו מה אתה עושה, ואמר לו מרן שלח אותי, והוא אמר בוא אני אעזור לך.... והוא עזר לו להוציא את כל הסידורים ולמחוק. על זה שפעם אחת אכל בננה בלי לחם מרוב העניות, קיבל את העונש הזה כי הרבנית התלוננה למרן על זה.... עונש שמלמד הלכה.... (אולי @הרב אליהו כהן - מעדני המלך כתב את זה גם בחלק ד, או שלא הספיק והוא סיפר את זה אחר כך)

עתה הנני עורך בס''ד תשובה קצרה בענין האם מותר להגיה ותקן טעויות סופר שנמצאים בספרים שנמצאים בבתי כנסיות ובתי מדרשות וחשבתי שמלבד מה שכתבו האחרונים בזה [עי' לדוג' בשו''ת קנין תורה ח''ו סי' פה ועוד] אוכל להסתייע מדברי מרן בזה רק שאיני יודע איה מקום מקורו אם משהו יודע מקום מדוייק תעה''ב

או הרב לוריה אולי אתה תוכל לעזור
אתה זוכר מקור לסיפור הנ''ל או היכן הרב ללוש דיבר בזה באור השבת [ואם תוכל לעלות צילום מהספר וכיוצ''ב כדרכך בקודש תעשה עמי חסד גדול וזכות הרבים תלוי בך]

עתה הנני עורך בס''ד תשובה קצרה בענין האם מותר להגיה ותקן טעויות סופר שנמצאים בספרים שנמצאים בבתי כנסיות ובתי מדרשות וחשבתי שמלבד מה שכתבו האחרונים בזה [עי' לדוג' בשו''ת קנין תורה ח''ו סי' פה ועוד] אוכל להסתייע מדברי מרן בזה רק שאיני יודע איה מקום מקורו אם משהו יודע מקום מדוייק תעה''ב
גם בכה"ח שהיה ביהכנ"ס אהל רחל (ברח' דוד ילין) היו הגהות מכת"י של מרן זיע"א.

היכן הרב ללוש דיבר בזה באור השבת
ב"אור השבת" גיליון 30 הביאו מכתב מהראש"ל שליט"א:
1692176309606.png
ובגיליון 38 דן בשאלה "אם למחוק הלכות בסידורי ביהכ"נ יש בזה גזל". - מצורף

קבצים מצורפים

• 38 עלון אור השבת - ניצבים תשפב.pdf
    722.1 KB · צפיות: 4
נפוצה שמוע בעבר כי מרן הורה לבנו שימחק מהסדורים שבבית הכנסת שלא צריך לחזור בהמלך המשפט האם משהו יודע מקור לשמוע זו יעזרני מאוד גם בעבר דן בזה הרב ללוש באחת התוכניות ומי שידע איה מקומו תעה''ב
מרן סיפר זאת במפורש בשיעור השבועי

האמת, שיותר מפעים אותי מה שמסופר שם על חכם בן ציון, שלמרות שהיה בר פלוגתא על רבינו הגדול זיע"א, כבדו כבוד מלכים ותמיד תמיד נזהר בכבודו בעוז ותעצומות,
בינו נא זאת !!!

חזור
חלק עליון