לכאורה כמו הכח לאסור דבר שמתפרסם ברשת.מנין לכת"ר הכח לאסור פרסום תשובות שמרן הראש"ל שליט"א כתב?
זה לא ממש אסור, רק מדין "ועשית הישר והטוב" הוא מבקש (בלשון איסור) שלא יפרסמו זאת, בכדי שיוכל הוא לפרסמם, אחרי שהתשובות ניתנו לו.
לכאורה כמו הכח לאסור דבר שמתפרסם ברשת.מנין לכת"ר הכח לאסור פרסום תשובות שמרן הראש"ל שליט"א כתב?
אסור לפרסם ברשת תמונה שאני צילמתי. אבל אין לי כח לאסור תמונה שמישהו אחר צילם. כמו"כ כאן לכאו' אין כח למקבל התשובה לאסור תשובה שרב כלשהו השיב לו.לכאורה כמו הכח לאסור דבר שמתפרסם ברשת.
זה לא ממש אסור, רק מדין "ועשית הישר והטוב הוא מבקש (בלשון איסור) שלא יפרסמו זאת, בכדי שיוכל הוא לפרסמם, אחרי שהתשובות ניתנו לו.
התכוונתי שיר וכד'.אסור לפרסם ברשת תמונה שאני צילמתי. אבל אין לי כח לאסור תמונה שמישהו אחר צילם. כמו"כ כאן לכאו' אין כח למקבל התשובה לאסור תשובה שרב כלשהו השיב לו.
שיר שמישהו אחר שר?התכוונתי שיר וכד'.
אתה מקשה עלי או מחזק את דברי? לא הבנתי.
אני מנסה להסביר שכוונתו "לאסור" כמו שהזמרים "אוסרים" לעתיק את השירים וכד'. אבל לא שזה באמת אסור...אתה מקשה עלי או מחזק את דברי? לא הבנתי.
בטוח שזו תשובה של הראש"ל? מה זה לכבוד השואל היקרה והנעלה? חכם יצחק יטעה בדבר כזה?יש ברשותי תשובה מפורשת של בדיקת קורונה בשבת ממרן הראשון לציון והוא מתיר שם במפורש על אף שכמה מורי הוראה חשובים אמרו לי שאסור במפורש ביניהם הגאון רבי עמרם פריד שליט"א מב"ב, מו"צ בבי"ד שע"י הגר"נ קרליץ זצ"ל.
אין להפיץ כל קטע מהתשובה שהועלתה לכאן, המפיץ עובר על איסור גזל גמור. [התשובה הנ"ל היא חלק ממאגר תשובות שהולך לצאת בקונטרסים מסודרים אי"ה בלנ"ד]
הצג קובץ מצורף 3481
זו בדיוק היתה השאלה. איך יש לך בעלות על זה. זה כמו שאני אצעק משהו ברחוב בקול גדול, ואומר שכל מי שמספר את מה שאמרתי עובר בגזל...התשובה נשלחה אלי על פי בקשתי ממרן הראשון לציון והינה פרטית וכל המפרסם עובר על גזל (למרות שאני חושב כי הדברים ברורים ולא היה צורך לענות בכ"ז ענינו)