יוסף דהן Well-known member 3 פברואר (2) 2023 #1 איפה כתב הרשלצ שמותר לומר ב''ה וב''ש אע''פ שמתכוון שתעלה לו הברכה עבור מאה ברכות בשבת בברכות העולים לתורה?
איפה כתב הרשלצ שמותר לומר ב''ה וב''ש אע''פ שמתכוון שתעלה לו הברכה עבור מאה ברכות בשבת בברכות העולים לתורה?
ב בנימין לוריא Administrator חבר צוות 3 פברואר (2) 2023 #2 למה אתה חושב שהוא כתב כן? לא זכור לי... דווקא אני יודע שאם מתכוון לצאת יד"ח צריך להיזהר שלא לענות ב"ה וב"ש, ורק יענה אמן.
למה אתה חושב שהוא כתב כן? לא זכור לי... דווקא אני יודע שאם מתכוון לצאת יד"ח צריך להיזהר שלא לענות ב"ה וב"ש, ורק יענה אמן.
יוסף דהן Well-known member 3 פברואר (2) 2023 #3 אני זוכר שקראתי בכתביו והיות ולא יוצא ידי חובה ממש בפועל לכל דבר יש לו לענות
יוסף דהן Well-known member 3 פברואר (2) 2023 #4 וזכור לי שראיתי את זה במפתחות שבסוף הספר שיש במהדורא החדשה
ב בנימין לוריא Administrator חבר צוות 3 פברואר (2) 2023 #5 יוסף דהן אמר: אני זוכר שקראתי בכתביו והיות ולא יוצא ידי חובה ממש בפועל לכל דבר יש לו לענות לחץ כדי להרחיב... אמת. כי הוא לא מתכוון לצאת יד"ח בברכה, אלא רק להרוויח ברכה, וכנראה זה דין שונה. (שבת כרך א' חלק ד' סי' רצ סעיף ב' עמ' תקפ"ה)
יוסף דהן אמר: אני זוכר שקראתי בכתביו והיות ולא יוצא ידי חובה ממש בפועל לכל דבר יש לו לענות לחץ כדי להרחיב... אמת. כי הוא לא מתכוון לצאת יד"ח בברכה, אלא רק להרוויח ברכה, וכנראה זה דין שונה. (שבת כרך א' חלק ד' סי' רצ סעיף ב' עמ' תקפ"ה)